Tavuk göğsü tarifleri

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Megist tarafından 4 Mayıs 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 9 üye.
  1. Megist
    Offline

    Megist Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2014
    Mesajlar:
    30
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Cinsiyet:
    Bay
    Baylar, tavuk göğsünü nasıl yiyorsunuz ?
    haşlanmış, tavada kızarmış, ızgara ? hangi yağı kullanıyorsunuz ? tavuk göğsü içine başka birşey koyuyormusunuz ? ( domates, biber vs sote tarzı )

    Bir kaç tarif yazarmısınız rica etsem
     
  2. gags
    Offline

    gags Üye

    Katılım:
    11 Aralık 2012
    Mesajlar:
    52
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İzmir / Aliağa
    Ben çok az yağ ile haşlıyorum ama içimi çekerek yiyorum tavuk sevmiyorum fazla iyi tarif varsa banada lazım +1 benden konuya :)
     
  3. muhammet467
    Offline

    muhammet467 Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2011
    Mesajlar:
    58
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    18
    Valla tavuk göğsüne yağ koymuyorum yapışma falan söz konusu olmuyor . Tadı da gayet iyi . Kuşbaşından kücük doğruyorum. Biber salçasını sıcak suda eritip üzerine gezdiriyorum. baharat karışımları koyuyorum . Tadı cok ta güzel oluyor . Diyetim gereği Haftada 6 gün bunu yiyorum . İsteğine göre domates ve biberleri küçük küçük doğrayıp harmanlayabilirsin. Soğan da koyabilirsin lezzet verir. Ama ben yurt ortamında olduğum için fazla uğrasamıyorum . Salçalı kuşbası doğranmıs bi sekilde yiyorum.
     
  4. volvol6161
    Offline

    volvol6161 Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2014
    Mesajlar:
    487
    Beğenileri:
    179
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    ögrenci
    ben forumda bi arkadaştan gördüm mesela tavuğu haşladığımız zaman 1 gün bekleyinc malum kokusu falan dolapta soğuk oluyor derken yenmeyecek kıvama gelıyor onu forumdan bı arkadaş paylaşmış işte tavaya az zeytın yağı tavukları ufak kesin içine pul biber kekik karabiber hafif 1-2 dakika ısıtın on numara oluyor tadı
     
  5. TheROCK-59
    Offline

    TheROCK-59 Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Yer:
    Tekirdağ
    Arkadaşın bahsettiğini bugün denedim haşlamaktan bıkmıştım ve yeni tarzım bu oldu birden bire :)
     
  6. borntobedeep
    Offline

    borntobedeep Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    Selam,
    Ben 2 türlü yapıyorum ikisi de bana çok lezzetli geliyor.
    1*Hiç yağ koymadan tost makinesine atıyorum kendi yağıda akıp gidiyor, yanına sivri biberde koyuyorum, başta yapışıyor ama iyice pişince bırakıyor.
    2*Tabağa halka biçiminde kesilmiş domatesleri koyuyorum, üzerine parmak büyüklüğünde kesilmiş tavuk parçaları, üstüne de salça,yoğurt ve karabiberli basit bir sos döküyorum en üstede sivri biber.Doğru mikro dalga fırına 10 dakikada iskender kıvamında oluyor :)
     
  7. yaibo
    Offline

    yaibo Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2011
    Mesajlar:
    156
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    38
    Geçen bir yemek programında gördüm biraz ugrastriyor ama: 1 gogsu 2 ye kesiyor boylamasna. Sonra 2 iki parçasıni da bıçakla ikiye ayriyor ekmek gibi yani icine de yogurtlu baharatli bir sos koyuyor o şekilde firina veriyor. Deneyebilirsn ama cok pratik değil
     
  8. Lorethlorien
    Offline

    Lorethlorien Üye

    Katılım:
    6 Haziran 2014
    Mesajlar:
    534
    Beğenileri:
    403
    Ödül Puanları:
    63
    Cinsiyet:
    Bay
    kuşbaşı gibi doğruyorum. çok az tuz, damak tadına göre pulbiber,kekik,karabiber koyuyorum. tavada pişiriyorum. tavaya bir tatli kaşığı yağ döküyorum ve peçeteyle siliyorum. yapısmasa yağ koymam fakat mecburiyet..
     
  9. esdaesda
    Offline

    esdaesda Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2014
    Mesajlar:
    99
    Beğenileri:
    32
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Valla ben haşlıyorum hiç bişi koymadan yiyorum :D veya yanına yoğurtla .
     

Sayfayı Paylaş