Tavuk göğsü protein ve aminoasit değerleri

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve leecH tarafından 10 Şubat 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. leecH
    Offline

    leecH Üye

    Katılım:
    19 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    163
    Beğenileri:
    320
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir
    Çoğu kişi biliyordur ama yine de paylaşmak istedim..

    100gr fırında pişmiş derisiz tavuk göğsü

    Protein ve aminoasitler
    Toplam Protein 31,0 gr
    Tryptophan 362 mg
    Threonine 1310 mg
    Isoleucine 1638 mg
    Leucine 2328 mg
    Lysine 2635 mg
    Methionine 859 mg
    Cystine 397 mg
    Phenylalanine 1231 mg
    Tyrosine 1047 mg
    Valine 1539 mg
    Arginine 1871 mg
    Histidine 963 mg
    Alanine 1692 mg
    Aspartic acid 2764 mg
    Glutamic acid 4645 mg
    Glycine 1524 mg
    Proline 1275 mg
    Serine 1067 mg
    Hydroxyproline ~


    kaynak: besinler.net
     
    el-nino bunu beğendi.
  2. acemierkan
    Offline

    acemierkan Yeni Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2012
    Mesajlar:
    43
    Beğenileri:
    112
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    tornacı
    Yer:
    gaziantep
    sadece 100gram da bunların hepsi varmı yani ilk defa duydum ben sadece protein b6 çinko var zannediyordum.
     
    enemy bunu beğendi.
  3. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.705
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Protein tozuyla amino asit aynı şey değilmi? amino asit proteinin yapı taşı?

    Pişmiş tavuk göğüsünde bu kadar protein olmaması gerekiyor
     
  4. CarpeNoctum
    Offline

    CarpeNoctum Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2009
    Mesajlar:
    703
    Beğenileri:
    1.309
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    Zimbabwe
    100gramda 20-24 civarı protein var haşlanınca değer cok az daha düşüyor diye biliyorum.Değerler biraz ucmuş belkide köy tavuğudur? Gerci oyle bile olsa zannetmıyorum
     
  5. leecH
    Offline

    leecH Üye

    Katılım:
    19 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    163
    Beğenileri:
    320
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir
    Forumda pişmiş olayı hep karıştırılıyor:) Benzer bir hesapta pirinçte olmuştu. Bildiğiniz üzere tavuk pişerken suyunu bırakır ve piştikten sonra ağırlığı azalır ama burada hesabı geçen pişmiş olarak ele alınan 100gr bilmem anlatabildim mi:)
     
    AkrepHan bunu beğendi.
  6. Physiotherapist
    Offline

    Physiotherapist Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2010
    Mesajlar:
    86
    Beğenileri:
    33
    Ödül Puanları:
    0
    susuz 100gr da olabilir belki o sitedeki. normalde tavukta baya su çıkıyor pişirirken hani makarna hesabının tersi.. 100 gr makarnadada 10 gr civarı protein var ama suyu çektimi 100 gramı heralde 5 6 gram protein içerir..
     
  7. moothy
    Offline

    moothy Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenileri:
    1.307
    Ödül Puanları:
    123
    belkide o toplam proteinin içindeki değerlerdir bunlar
    salladım gerçi :D
     

Sayfayı Paylaş