Tavuk göğsü haşlamaktan başka nasıl ne yapılabilir?

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve abjkli tarafından 5 Şubat 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 25 üye.
  1. abjkli
    Offline

    abjkli Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2014
    Mesajlar:
    24
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    malum o haşlanmış tavuğun kokusu iğrenç gelebiliyor.var mı değişik tarifleriniz?
     
  2. Recep1970
    Offline

    Recep1970 Üye

    Katılım:
    1 Ocak 2015
    Mesajlar:
    77
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    abjkli bunu beğendi.
  3. gqn
    Offline

    gqn Üye

    Katılım:
    6 Eylül 2009
    Mesajlar:
    159
    Beğenileri:
    77
    Ödül Puanları:
    38
    Tavuk göğüs etini kasapta kıyma çektir , kasaplarda satılan " tavuk köfte harcı" al , kıymayla beraber harmanla , köfte haline getir , var ise elektrikli ızgara yok ise teflon tost makinasında pişir , istersen hiç yağ kullanma.SOn derece lezzetli ve yenebilir oluyor , göğüs haşlamadan kat ve kat daha lezzetli.
     
    dragox, karmaskeliadam, BamBam16 ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  4. abjkli
    Offline

    abjkli Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2014
    Mesajlar:
    24
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Gercekten farkli ve denenmesi gereken tarif hocam.sagolun.
     
    gqn bunu beğendi.
  5. gqn
    Offline

    gqn Üye

    Katılım:
    6 Eylül 2009
    Mesajlar:
    159
    Beğenileri:
    77
    Ödül Puanları:
    38
    BU arada hayal gücüne kalmış , maydanoz doğrayabilrisin , soğan rendeleyebilirsin.Lezzet katmak senin elinde :)
     
    abjkli bunu beğendi.
  6. maietnigri
    Offline

    maietnigri Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2013
    Mesajlar:
    393
    Beğenileri:
    109
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    tosta basabilirsin. kısıt ateşten, en yüksek dereceye gelene de ağır ağır pişssin.
    aynı mangal gibi oluyorç
     
    abjkli bunu beğendi.
  7. smdns
    Offline

    smdns Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2014
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Hocam tam olarak sosun besin içeriğini bilmiyorum fakat tadı açısından iyi bir tavsiye verebilirim knorrun makarna sosları var bir paketi ikiye bölüp kullandığın zaman tek öğünde 250-300 gr tavuk için yeterli oluyor gayette lezzetli oluyor özellikle kremalı mantarlı sos benim favorim
     
    abjkli bunu beğendi.
  8. ReLax35
    Offline

    ReLax35 Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2014
    Mesajlar:
    182
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    ufak ufak doğra mangallık gibi yap , tahta mangal çubukları var geçir onlara sosla tabi . varsa elektirikli mangal tarzı şeyler var bizde varda adını tam bilmiyorum ona bırakıyorum süper oluyor :)
     
    abjkli bunu beğendi.
  9. karmaskeliadam
    Offline

    karmaskeliadam Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2015
    Mesajlar:
    267
    Beğenileri:
    94
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Kocaeli/İzmit
    @gqn
    hocam tavuk köfte harcı nasıl birşey?
    yağ felan var mı içinde?
     
  10. WadeFB
    Offline

    WadeFB Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2012
    Mesajlar:
    416
    Beğenileri:
    250
    Ödül Puanları:
    53
    yurtdisindaki light soslar ulkemizde yok maalesef.
    hep onun sıkıntısını cekiyoruz
     
  11. abdullah demir
    Offline

    abdullah demir Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2013
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    çok az yağ kullanarak tavada yapabilirsin şu şekilde yapıyorum gayet lezzetli oluyor en azından tavuktan soğumassın :) ; ufak ufak doğra yanına soğan ve biberde doğraya bilirsin ince ince tat katar tavaya bir miktar yağı koy tereyağı tercih ediyorum önce soğan ve biberleri at pembeleşmeye yakın kıvama gelincede tavukları at üzerine zaten renginden uygun kıvama geldiğini anlayacaksındır
    --- Mesaj birleştirildi, 1 Mart 2015 ---
    eğer illa ki yağdan uzak durmak istiyorum dersen şunu da öneririm tavaya yoğurt koy üzerine sadece bir çay kaşığı yağ eklemen yeterli olacaktır hatta eklemesen dahi olur tavuğu yoğurdun üstüne dökerek de işini halledebilirsin bir nevi etin yanmasını önlemek amacıyla bulunan bir çözüm :)
     
    Son düzenleme: 1 Mart 2015
    abjkli bunu beğendi.
  12. gqn
    Offline

    gqn Üye

    Katılım:
    6 Eylül 2009
    Mesajlar:
    159
    Beğenileri:
    77
    Ödül Puanları:
    38
    Hayır yağ yok soğan tozu sarımsak tozu kimyon ve az miktarda galeta unu var , az bir karbonhidrat değeri var o kadarıda normal.

    Artı olarak , maydanoz ve soğan rendeledim , o kadar lezzetli olduki , dolaba attım , ailem dahi gelip gidip onu yedi.Tadı harika olmuş , az orjinal teryağla yapılmış pilavın üzerine atıp yemenizi şiddetle tavsiye ederim.

    Konuyla ilgisi yok fakat az önce polenez in fit yaşam adı altında ürettiği %1 yap oranına sahip hindi füme yedim.Tadı bir harika , 100 gramında 17 gram protein var. Tavsiye edilir
     
    karmaskeliadam bunu beğendi.
  13. doxux
    Offline

    doxux Üye

    Katılım:
    14 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.723
    Beğenileri:
    2.788
    Ödül Puanları:
    123
    Toplanın, anlatıyorum.

    Malzemeler:
    1 tavuk göğsü
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    Yarım çorba kaşığı zeytinyağı
    Yarım çorba kaşığı yoğurt
    Göz kararı karabiber, kekik, pul biber

    Tavuk göğsünü irice kuşbaşı yapıyorsunuz ve diğer malzemelerle terbiyeliyorsunuz ve en az 1 saat, mümkünse 1 gün dolapta bekletiyorsunuz. İşin sırrı yoğurtta. Az koyarsanız et yeterince yumuşamaz çok koyarsanız tadını bozar. Bekleme bitince kısık ateşte tavaya alıyorsunuz ve pişirmeye başlıyorsunuz. Et suyunu salmaya başlayınca tavanın üstünü tamamen kapatıyorsunuz, kendi suyunda pişiyor. Suyunu tamamen çekince tavanın dibini kaplayacak kadar yağda birkaç dakika kavurup afiyetle yiyorsunuz. Damak tadına göre baharatları çeşitlendirebilirsiniz. Diğer tarife geçeyim.

    Tavukları gene kuşbaşı dilimlediniz. Üzerini kaplayacak kadar sütte birkaç saat, mümkünse 1 gün bekletiyorsunuz. Yeterince yumurta kırıyorsunuz ve sütte beklemiş tavuk etini önce yumurtaya sonra mısır ununa buluyorsunuz. Tavanızı, varsa döküm tava daha iyi olur, yüksek ateşte ısıtıyorsunuz. Tava iyice ısındıktan sonra bir parmak kalınlığında yağı döküyorsunuz. Yağ kızınca una bulanmış etleri tavaya atıp kızartıyoruz. Birkaç dakika içinde lokum gibi olmuş eti götürüyoruz.

    Afiyet olsun.
     
    t_firewall ve abjkli bunu beğendi.
  14. karmaskeliadam
    Offline

    karmaskeliadam Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2015
    Mesajlar:
    267
    Beğenileri:
    94
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Kocaeli/İzmit
    @doxux
    hocam tarifler için teşekürler, resim ekleme şansınız var mı?
     
  15. germel
    Offline

    germel Üye

    Katılım:
    18 Haziran 2013
    Mesajlar:
    126
    Beğenileri:
    100
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    abjkli bunu beğendi.
  16. kular15
    Offline

    kular15 Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2014
    Mesajlar:
    194
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Ogrencı
    Yer:
    Aydın
    benım tarıfı dene hosuna gıdıcek :)

    pull biber karabıber yarım kasık salca domates salcası yarım kasık zeytınyagı bıde sogan rendele bunun ustune 1 kg tavuk gogsunu at elınle karıstır sonra pısır onları cok lezzetlı oluyo tavada kızartıyom hıc yag kullanmadan
     
    abjkli bunu beğendi.
  17. atalay007
    Offline

    atalay007 Üye

    Katılım:
    15 Mart 2015
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    0
    Evinde fırın varsa git çömlek urunleri satan yerlerden bir tane porsiyonluk çomlek guveç al.
    Tavuğu kup kup doğra. Kuru soğanı ikiye bölüp yarısını kıy. Aynı şekilde istediğin tarzda 1 domates ile 1 yeşil biberi doğra. Bir tatlı kaşığı salçayı yarım çay bardağı suya koyup iyice sulandırıp karışım ile iyice harmanla. Baharatını kendine göre ayarla ve porsiyonluk toprak kaseye koy fırına ver. Toprak kaseye ilk başta bir tatlı kaşığı zeytin yağı eklemeyi unutma. Pişmeye yakın üstüne kaşar rendele bu lezzetten omur boyu kopamayacağını garanti ederim sana.kaşardan korkma light kaşarlar var. Afiyet olsun
     
    abjkli bunu beğendi.
  18. germel
    Offline

    germel Üye

    Katılım:
    18 Haziran 2013
    Mesajlar:
    126
    Beğenileri:
    100
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Abi acıktırdın gece gece :D
     
  19. atalay007
    Offline

    atalay007 Üye

    Katılım:
    15 Mart 2015
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    0
    Sen onu gel bir de bana sor :D
     
  20. thisismusto
    Offline

    thisismusto Üye

    Katılım:
    6 Mart 2015
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    NETWORK SECURITY OPERATIONS ADMIN
    Yer:
    ISTANBUL
    Tavuk göğsü için bir sürü tarif verilebilir ancak en güzeli köftesi :)

    Malzemeler;
    400 gr sote dilim tavuk göğsü
    1,5 kaşık doğalsan yulaf kepeği unu
    1 adet yumurta beyazı
    ve 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, kara biber ( isteğe bağlı maydanoz )
    Sote olarak dilimlettirdiğimiz tavuk göğsünü robottan yulaf kepeğü unumuzu da dahil ederek geçiriyoruz.
    Daha sonra bir kap yardımıyla bütün malzemeleri ele yapışmayacak şekilde karıştırıyoruz. Köfteye istediğimiz şekli vererek yağsız tavada veya isteğe bağlı 180 derece ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

    Sıcacık afiyet olsun :)
     
    abjkli bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş