TAvuk göğüsü Vs Taşlık

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve menanty tarafından 1 Eylül 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. menanty
    Offline

    menanty Yeni Üye

    Katılım:
    13 Haziran 2012
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    Merhabalar
    Tavuk göğüsü içiçn alternatif yöntemleriniz var mı? Haşlamada malum çok tatsız oluyor, tavada kızartsak yağlı oluyor.

    Göğüsleri direk olarak fırına versek nasıl olur?

    İkinci olarak taşlık sanırım tavuk göğüsü ile aynı değerde protein içeriyor. TAbi temizlemesi vb. biraz zahmetli. Ayrıca çokda bilgim yok ne yapılabilir taşlık ile haşlanır mı? kızartılır mı?

    Şimdiden teşekkürler.
     
  2. D.Y
    Offline

    D.Y Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2012
    Mesajlar:
    542
    Beğenileri:
    459
    Ödül Puanları:
    73
    Taslik nedir?
     
  3. Duratec
    Offline

    Duratec Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2010
    Mesajlar:
    881
    Beğenileri:
    659
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    Ankara
    Tavuk göğsünü çok ince olacak şekilde döv.. Ardından ızgara veya tavada yağsız şekilde kızartabilirsin..

    Tavada kızartmak istersen ultra ince olan tavuk göğüslerini tavaya koy , üstüne bir kapak kapat önce bir süre beyazlaşsın ve suyunu çeksin ardından kapağı kaldırıp çevirerek kızartabilirsin..
     
  4. mehmetanil
    Offline

    mehmetanil Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2012
    Mesajlar:
    1.949
    Beğenileri:
    2.276
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    avukat
    Yer:
    Beşiktaş-İSTANBUL
    söle anlatayım
    1. tarif
    çncelikle normal teflon degıl su yenı cıkan cam seramık tavalar var ıcı mermer gıbı onda yaparsanız hıoc yag ve su koymadan dırek ızgara tavuk gıbı oluyor kapagını kapatmayınkı suyu ucsun. uzerıne cok hafıf kırmızı pul bıber ıle bırlıkte benım cok hosuma gıdıyor komur kokusuda olsa ızgaradan farkı yok.

    2. tarif lemo mu lome mi bir marka vardı spery pişirme yagı 1 fıs ıle pısırıyordu tavuk gogusunu hemde 1 fısı 5 kalorımı 6 kalorımı neydı. o kullanılabılır.

    3.tarif sızınde söledıgınız gıbı fırın ancak fırınlamadan önce ben yemek yapmak ıcın satılan hazır fırın posetlerının ıcıne pul bıber domates ve yasıl bıberıde koyuyorum. hepsı bırlıkte pısınce mukemmel tadı oluyor.

    benım kullandıgım sekıller böyle baska arkadaslarında mutlaka özel tarıflerı vardır.
     
  5. carmelo114
    Offline

    carmelo114 Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    504
    Beğenileri:
    269
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bornova/İzmir
    Taşlık haşlanır ama tadı tuzu olmaz genelde kavurması güzel olur ama oda biraz yağlı olabilir.

    İncecik bir filetonun içine garnitür ve birazda peynir koyup dışını baharatlayıp zeytinyağında pişirebilirsin (cordon blue gibi birsey buda)

    Yada tavukları mutfak robotunda çekip içine istediğin baharatı koyp tavuk köftesi yapmayı dene çok lezzetli :)
     
  6. mehmetanil
    Offline

    mehmetanil Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2012
    Mesajlar:
    1.949
    Beğenileri:
    2.276
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    avukat
    Yer:
    Beşiktaş-İSTANBUL
    evet tavuk köftesı de mantıklı bazı marketlerde sadece gogusten yagsız cekılmıs tavuk kıymasıda satılıyor hemde uygun fıyatı 12 tl felandı sanırım:D
     
    carmelo114 bunu beğendi.
  7. ParZ
    Offline

    ParZ Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    1.308
    Beğenileri:
    869
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    [​IMG]
     
  8. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.560
    Beğenileri:
    1.080
    Ödül Puanları:
    123
    taşlık

    tam emin değilim ama tavukların yemekleri öğütmesi için yuttuğu taşları tuttuğu organ diye biliyorum . malum dişleri yok.
     
    Son düzenleme: 1 Eylül 2012
    carmelo114 bunu beğendi.
  9. tarican10
    Offline

    tarican10 Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2011
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Bence tavayı hafif yağla veya yağlama farketmez.Domates biber kavur ( menemendeki gibi).Domatesler sularını salınca içine tavuk göğüslerini doğranmış halde et.İsteğe göre içine baharat at.Bence gayet güzel oluyor
     
  10. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Taslik, bobrek yurek gibi sakatatlar kolestrol noktasinda sikintilar dogurabilmekte ve kalb rahatsizliklarina neden olabilmekte. Bu noktada cok sik yenmemeli diye dusunuyorum.
     
  11. menanty
    Offline

    menanty Yeni Üye

    Katılım:
    13 Haziran 2012
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    Zamanını ayırıp tavsiyede bulunanlara teşekkür ederim.

    @brhmcr haklısınız bende araştırdım dediğiniz gibi kolestrol açısından pek tavsiye edilmiyor taşlık.
     

Sayfayı Paylaş