Merhabalar Tavuk göğüsü içiçn alternatif yöntemleriniz var mı? Haşlamada malum çok tatsız oluyor, tavada kızartsak yağlı oluyor. Göğüsleri direk olarak fırına versek nasıl olur? İkinci olarak taşlık sanırım tavuk göğüsü ile aynı değerde protein içeriyor. TAbi temizlemesi vb. biraz zahmetli. Ayrıca çokda bilgim yok ne yapılabilir taşlık ile haşlanır mı? kızartılır mı? Şimdiden teşekkürler.
Tavuk göğsünü çok ince olacak şekilde döv.. Ardından ızgara veya tavada yağsız şekilde kızartabilirsin.. Tavada kızartmak istersen ultra ince olan tavuk göğüslerini tavaya koy , üstüne bir kapak kapat önce bir süre beyazlaşsın ve suyunu çeksin ardından kapağı kaldırıp çevirerek kızartabilirsin..
söle anlatayım 1. tarif çncelikle normal teflon degıl su yenı cıkan cam seramık tavalar var ıcı mermer gıbı onda yaparsanız hıoc yag ve su koymadan dırek ızgara tavuk gıbı oluyor kapagını kapatmayınkı suyu ucsun. uzerıne cok hafıf kırmızı pul bıber ıle bırlıkte benım cok hosuma gıdıyor komur kokusuda olsa ızgaradan farkı yok. 2. tarif lemo mu lome mi bir marka vardı spery pişirme yagı 1 fıs ıle pısırıyordu tavuk gogusunu hemde 1 fısı 5 kalorımı 6 kalorımı neydı. o kullanılabılır. 3.tarif sızınde söledıgınız gıbı fırın ancak fırınlamadan önce ben yemek yapmak ıcın satılan hazır fırın posetlerının ıcıne pul bıber domates ve yasıl bıberıde koyuyorum. hepsı bırlıkte pısınce mukemmel tadı oluyor. benım kullandıgım sekıller böyle baska arkadaslarında mutlaka özel tarıflerı vardır.
Taşlık haşlanır ama tadı tuzu olmaz genelde kavurması güzel olur ama oda biraz yağlı olabilir. İncecik bir filetonun içine garnitür ve birazda peynir koyup dışını baharatlayıp zeytinyağında pişirebilirsin (cordon blue gibi birsey buda) Yada tavukları mutfak robotunda çekip içine istediğin baharatı koyp tavuk köftesi yapmayı dene çok lezzetli
evet tavuk köftesı de mantıklı bazı marketlerde sadece gogusten yagsız cekılmıs tavuk kıymasıda satılıyor hemde uygun fıyatı 12 tl felandı sanırım
taşlık tam emin değilim ama tavukların yemekleri öğütmesi için yuttuğu taşları tuttuğu organ diye biliyorum . malum dişleri yok.
Bence tavayı hafif yağla veya yağlama farketmez.Domates biber kavur ( menemendeki gibi).Domatesler sularını salınca içine tavuk göğüslerini doğranmış halde et.İsteğe göre içine baharat at.Bence gayet güzel oluyor
Taslik, bobrek yurek gibi sakatatlar kolestrol noktasinda sikintilar dogurabilmekte ve kalb rahatsizliklarina neden olabilmekte. Bu noktada cok sik yenmemeli diye dusunuyorum.
Zamanını ayırıp tavsiyede bulunanlara teşekkür ederim. @brhmcr haklısınız bende araştırdım dediğiniz gibi kolestrol açısından pek tavsiye edilmiyor taşlık.