tavuk göğüsü lezzetlendirme yardım

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve kaanugur72 tarafından 23 Ağustos 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 11 üye.
  1. kaanugur72
    Offline

    kaanugur72 Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2013
    Mesajlar:
    42
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    beyler diyet dönemindeyim bol bol tavuk gögsü yiyorum fakat artık gına geldi midemi bulandırıyor haşlanmış tavuk gögsü diyeti bozmadan tadında iyişetirme fikitleri olan varsa yardım etsin herkez kazansın
     
  2. Jander
    Offline

    Jander Üye

    Katılım:
    7 Mart 2009
    Mesajlar:
    114
    Beğenileri:
    37
    Ödül Puanları:
    38
    Soya sosu veya avakado kullaniyorum. Ayrica tavuk yemek zorunda deglsin. Hindi deneyebilirsin tavuktan cok lezzetli oluyor..

    Kirmizi et bol bol tuket ben hic bikmadim kirmizi etten..
     
  3. snrgndr
    Offline

    snrgndr Üye

    Katılım:
    20 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    279
    Beğenileri:
    65
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Valla sorma yahu , günah yazmasın ama bazen kayış gibi oluyor o tavuk yani gitmiyor insanın midesine.
    Ben light yoğurt ile tüketiyorum gereksiz yağ , kalori almamak için. Diyetini de bozmazsın. Sade yemekten daha iyi gidiyor kesinlikle. Haftaya daha düzenli bir beslenme düzenine geçireceğim kendimi. Yoğurt ile yemekten de gına geldi doğrusu , sos almayı düşünüyorum. Biraz kalori almış olurum ama yapacak bir şey yok (Kilo verme amacında değilim belki ondan böyle rahat konuşuyorum şuanda :) )

    Bir de tavuğu sebzelerle haşlayabilirsin , patates , havuç , soğanı at bir tencereye. Üzerine de tavuk göğsünü kuş başı yaparak at. Kaynat bir arada , valla suyu ile birlikte süper oluyor tavsiye ederim. Patatesi tatlı patates bulursan bir kat daha değerli olur besinsel olarak.

    Jander'in de bahsettiği gibi tavuk yemek zorunda değilsin. Yine söylenildiği üzere hindi tüketebilirsin , ama ben hindiyi de beğenmiyorum. Hatta bana daha kuru geliyor. Bunun haricinde fiyat biraz fazla olacaktır ama biftek vs. kırmızı etlere yönelebilirsin. Eğer sos kullanmaya cesaret edemezsem kaloriden dolayı kıyma yemeyi düşünüyorum. Yağsız yerinden öğüttürerek. Hem kırmızı ete göre daha hesaplı , hem daha kolay yapılışı. Bir kapak zeytin yağında ya da yağsız tava da biraz su ile kavurabilirsin rahatlıkla.
     
  4. Jander
    Offline

    Jander Üye

    Katılım:
    7 Mart 2009
    Mesajlar:
    114
    Beğenileri:
    37
    Ödül Puanları:
    38
    Hocam hindi kulbasti`yi deneyin derim pisman olmazsiniz :) Ayrica pisirme teknigine gore normal gogus de o kadar kuru olmuyor. Hele ki tavuga gore cok daha lezzetli hale gelebilir..
     
  5. volvol6161
    Offline

    volvol6161 Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2014
    Mesajlar:
    487
    Beğenileri:
    179
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    ögrenci
    Ye gitsin bulamayan milyonlarca insan var tadı degil faydası
     
  6. Kerem B
    Offline

    Kerem B Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    320
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ogrenci
    Yer:
    bandirma
    tavayi hafif yaglayil salcayla kavurabilirsiniz veya hasladiktan sonra hardal koyabilirsiniz salatalarada koyabilirsiniz baharatlada lezzetlendirebilirsiniz veya sandvic olarak
     
  7. snrgndr
    Offline

    snrgndr Üye

    Katılım:
    20 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    279
    Beğenileri:
    65
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Bu külbastı olayına bir bakayım , kulağa hoş geliyor :D
     
    Jander bunu beğendi.
  8. Claudbutler
    Offline

    Claudbutler Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Bu ogunu bol tuketen arkadaslara soruyorum. Genelde tercihim et ve ton baligi, fakat tavuk kalcasi falan yerken tadindan dolayi ya soslu ya da ketcapli yiyorum az da olsa atiyorum. Gunde 1 ogunum tavukla oluyor bu demektir ki kafadan 1 2 yemek kasigi ketcap 350gr tavuga. Bu bana fazla gelebilir mi?
     
  9. doxux
    Offline

    doxux Üye

    Katılım:
    14 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.723
    Beğenileri:
    2.788
    Ödül Puanları:
    123
    Neden attığın ketçabın kaç kalori olduğunu hesaplayıp günlük kalori miktarına eklemiyorsun?
     
    requ. bunu beğendi.
  10. Claudbutler
    Offline

    Claudbutler Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Kalori hesaplayan biri degilim. Sadece grami gramina yagsiz et yerim. Besinlerimde hic bir ekstra yok, sadece tavuk yedigim zaman ketcap ekstra oluyor. Ayrica ketcap cidden bizler icin zararlimi onu merak ediyorum. Yiyen cok bbci goruyorum
     
    Son düzenleme: 26 Ağustos 2014
  11. Kerem B
    Offline

    Kerem B Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    320
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ogrenci
    Yer:
    bandirma
    yogurt varken ketcaba gerek yok bence ketcap yerine tat hardal yiyebilirsin hardal seviyosan en azindan daha saglikli veya kizartirken salcayla sote yapabilirsin ketcap bence gereksiz ve sagliksiz
     
  12. Calyente
    Offline

    Calyente Üye

    Katılım:
    4 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    113
    Beğenileri:
    46
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Ben lezzetlendirmek için Tabasco sos kullanıyorum.
     
  13. Eresbos
    Offline

    Eresbos Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    882
    Beğenileri:
    546
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    istanbul
    Köri,nadirde olsa soya sosu,kimyon,kekik,bazende bir kaba salca,kimyon,pul biber süt ve zeytin yagi koyup harç yapiyorum ve tavugu bunda bekletip izgara yapiyorum.

    GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
  14. frodobagins000
    Offline

    frodobagins000 Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2013
    Mesajlar:
    368
    Beğenileri:
    152
    Ödül Puanları:
    53
    Bitane teflon tava al tavugu izgara yap kisik ateste pisir iyici sonra atesi sonuna kadar ac tavuk kirmizilassin miss gibi oluyo yanina dedikleri gibi light yogurt domates salata seviyosan bide taze sogan miss gibi

    GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  15. EndlessBlue
    Offline

    EndlessBlue Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    116
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bolu/İzmir
    Calve'nin Acı ve Hardal Sosu ile pulbiber,kimyon,kekik ve hafif tuz ile marine edip ızgara yaptığım tavuklar vazgeçilmezimdir.Öneririm
     
  16. armagangok
    Offline

    armagangok Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Dokum tavayi deneyin yagsiz olarak pisirin izgara tadinda oluyor .birazda aci sosla tadi guzel oluyor .
     

Sayfayı Paylaş