Arkadaşlar ben tavuk göğüsü aldığım zaman en düşük 500 gr oluyor ve içinde 2 tane oluyor. Bunun 1 tanesi 250 gr'a denk geliyor fakat yıkadıktan sonra pişirdiğimde bana hiç 250 gr gibi gelmiyor. Yani en fazla 100 gr falan gibi hissediyorum. Acaba gerçekten gr'ı düşüyormudur ? Yoksa bana mı öyle geliyor ?
pişirdikten sonra yaklaşık 150 gr düşer...içindeki suyu bırakır...yemen gerekn pişirdikten sonraki 150-200 gr....
besin değerleri tablosuna göre 100 gr tavuk etinde yaklaşık 20 gr protein vardır ve bu etin pişirilmeden önceki haline göredir. günlük protein alımı hesabını buna göre yapmalısın. pişirdikten sonra illaki suyu buharlaşacaktır ve ağırlığı azalacaktır. ancak proteinin buharlaşması söz konusu değil. tabii eti gereğinden fazla kızartıp yakmamaya dikkat edilmeli. bu proteinlerin bozulmasına sebep olur.
Bu konu benimde kafamı karıştırdı çok ama mantıken 200 gr tavuk pişirdik,pişme esnasında su buharlaştı ve tavada az miktarda su ve protein kaldı sadece yani biz çiğ ağırlıktan hesap yapmamız yeterli yanlışsam düzeltin.Ben günde 300 400 gr tavuk göğsünü pişirip öğlen akşam olmak üzere yiyorum çiğden hesap yapıyorum.
Bende hassas mutfak tartısı var. 1 kilo tavuğu haşladıktan sonra veya pişirdikten sonra 700 gr düşüyor.Hocaya sorduğumda pişmemiş halini baz alacaksın dedi. Pirinçtede tam tersi 200 gr pirinç 500-600 gramlara kadar çıkıyor. Bu arada hergün 1200-1300 gr tavuk teketmekteyim
100 gram çiğ tavukta 20 gram protein varsa 100 gram pişmiş tavukta 30 gram filan var. wrestler hocanın dediği gibi su gider ama protein azalmaz.