Tavuk Göğüsü Gramajı

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Cigabyte4 tarafından 12 Ağustos 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. Cigabyte4
    Offline

    Cigabyte4 Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    245
    Beğenileri:
    56
    Ödül Puanları:
    38
    Arkadaşlar ben tavuk göğüsü aldığım zaman en düşük 500 gr oluyor ve içinde 2 tane oluyor. Bunun 1 tanesi 250 gr'a denk geliyor fakat yıkadıktan sonra pişirdiğimde bana hiç 250 gr gibi gelmiyor. Yani en fazla 100 gr falan gibi hissediyorum. Acaba gerçekten gr'ı düşüyormudur ? Yoksa bana mı öyle geliyor ?
     
  2. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    mutfak terazilerinden alırsan sorun kalmaz, ölçüm yaparsın için rahat eder
     
    Cigabyte4 bunu beğendi.
  3. asteq
    Offline

    asteq Üye

    Katılım:
    2 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    535
    Beğenileri:
    141
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    fethiye
    pişirdikten sonra yaklaşık 150 gr düşer...içindeki suyu bırakır...yemen gerekn pişirdikten sonraki 150-200 gr....
     
    Cigabyte4 bunu beğendi.
  4. wrestler
    Offline

    wrestler Super Moderator Yönetici Super Moderator

    Katılım:
    4 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.231
    Beğenileri:
    3.368
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    TOKAT
    besin değerleri tablosuna göre 100 gr tavuk etinde yaklaşık 20 gr protein vardır ve bu etin pişirilmeden önceki haline göredir. günlük protein alımı hesabını buna göre yapmalısın.

    pişirdikten sonra illaki suyu buharlaşacaktır ve ağırlığı azalacaktır. ancak proteinin buharlaşması söz konusu değil. tabii eti gereğinden fazla kızartıp yakmamaya dikkat edilmeli. bu proteinlerin bozulmasına sebep olur.
     
    Cigabyte4 bunu beğendi.
  5. FATEMA
    Offline

    FATEMA Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    85
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğrenci
    Bu konu benimde kafamı karıştırdı çok ama mantıken 200 gr tavuk pişirdik,pişme esnasında su buharlaştı ve tavada az miktarda su ve protein kaldı sadece yani biz çiğ ağırlıktan hesap yapmamız yeterli yanlışsam düzeltin.Ben günde 300 400 gr tavuk göğsünü pişirip öğlen akşam olmak üzere yiyorum çiğden hesap yapıyorum.
     
  6. mamix_28
    Offline

    mamix_28 Üye

    Katılım:
    1 Ocak 2010
    Mesajlar:
    130
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Kocaeli
    Bende hassas mutfak tartısı var. 1 kilo tavuğu haşladıktan sonra veya pişirdikten sonra 700 gr düşüyor.Hocaya sorduğumda pişmemiş halini baz alacaksın dedi. Pirinçtede tam tersi 200 gr pirinç 500-600 gramlara kadar çıkıyor.

    Bu arada hergün 1200-1300 gr tavuk teketmekteyim :)
     
  7. Mujahideen
    Offline

    Mujahideen Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2010
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    100 gram çiğ tavukta 20 gram protein varsa 100 gram pişmiş tavukta 30 gram filan var. wrestler hocanın dediği gibi su gider ama protein azalmaz.
     

Sayfayı Paylaş