öncelikle herkese meraba,bodyforumtr ye yeni üye oldum..sitenizi çok yararlı buldum , öncelıkle onun ıcın tesekkur etmek isterim =)
kas çalışmaya başlıycam ama 3 4 kilo kadar fazlam var..
sabah: 5yumurta akı 1 yumurta sarısı yanında 40 gram pilav
ara öğün : 1 elma
öglen: 150 gram tavuk (yoksa hindide olurmu??) yanında salata ve yıne 40 gram pilav
ara öğün: 1 portakal
akşam 125 gram tavuk ( hindi ???? ) yanında salata
>günde en az 4 lt su
burdaki sorum sizce tavuk yerine hindi yememde sakınca varmıdır?
internette buldugum bilgi;
Kırmızı ete yakın bir renkte olan hindi eti mi yoksa beyaz etli tavuk mu daha yararlıdır? Etin kırmızı olması, myoglobin açısından zengin yani kaslara oksijen götüren destekleyicilerin ve protein taşıyıcılarının fazla olduğunu gösterir. Hindi ve diğer kümes hayvanları çok yürüdükleri için butları göğüse göre genellikle kırmızı etin rengine daha yakın olur. Ayrıca, bu onların myoglobin seviyelerini yükseltir. Kırmızıya yakın renkteki etler demir, çinko, riboflavin ve thiamin bakımından da zengindir.
Beyaz etin daha koyu etten daha az kaloriye sahip olduğu gerçek ancak bu sadece yaklaşık 20 calorilik bir farktır.
100 gr derisiz göğüs eti; 115 kalori, 1 gram yağ içerir.
100 gr derisiz hindi eti; 135 kalori, 3 gr yağ içerir.
..teşekkür ederim..
Son düzenleme: 25 Temmuz 2009