Tavuk eti gibi yiyeceklerin saklanmasi

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Dopamine tarafından 15 Ocak 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. Dopamine
    Offline

    Dopamine Üye

    Katılım:
    12 Ocak 2014
    Mesajlar:
    34
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Herkese merhaba. Lor peyniri, ton baligi, sut ve urunleri gibi protein bakimindan zengin yiyecekler hemen alinip tuketilebiliyor fakat tavuk eti, yumurta gibi yiyecekler oyle olmuyor.

    Yumurta icin konusursam,
    10 tane yumurtayi ayni anda haslayip suya koyup 3 gunde tuketebilir miyim, yumurtalara bir sey olur mu?

    Tavuk icin konusursam,
    Tavuk etini pisirip yemek zahmetli oluyor. E haliyle insaninda ayni seyleri her seferinde yapmasi canini sikiyor. Zaten yemesi de ayri dert. Hemen alip tuketmek istiyorum. Bunu nasil saklayabiliriz veya neler yapabiliriz bunun icin? 1 kg tavuk gogsunu pisirip buzdolabi harici bir yerde havasini alip saklasam bozulur mu?
     
  2. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    yumurta haşlandıktan sonra havası alınmış saklama kabında dayanır 3 gün buzdolabında ancak tavuğu dolap dışında muhafaza edemezsin, dediğine göre sadece haşlayıp buzluğa atabilirsin ki sonra da mikrodalgada çözülmesi gerekecek, alternatifi yok et bu, ceset yani bozulur kokar..
     
  3. PeNa
    Offline

    PeNa Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2013
    Mesajlar:
    973
    Beğenileri:
    667
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Elektronik
    Yer:
    İstanbul
    Bütün tavuk yada sadece göğüs eti tencerede haşlandıktan sonra ister suyu süzülsün ister süzülmesin buz dolabında saklandığında 3. gününde morarmaya başlar ,buda bakterilerin yoğun miktarda olduğu ve etin çürümeye bozulmaya başladığını gösterir ,2 gün içinde tüketilmesi uygundur.Buz dolabı harici bir yerde saklarsan daha çabuk bozulur etin buz dolabı dışında bir yerde durmaması gerekiyor.
    Yumurtada zaten sorun yok hazılanıp tüketilmesi 5 dk .
     

Sayfayı Paylaş