Tavuk Budu

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve el-mehmeti tarafından 27 Mart 2006 başlatılmıştır.

  1. el-mehmeti
    Offline

    el-mehmeti Üye

    Katılım:
    9 Mart 2006
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    STUDENT
    Yer:
    MERKEZ
    selamlar arkadaslar

    aranizda 100 gram tavugun but'un içeriklerini bilen varmi?????

    selametle
     
  2. emrah
    Offline

    emrah Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2005
    Mesajlar:
    943
    Beğenileri:
    124
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Personal Trainer
    Yer:
    istanbul
    baba 100gr bılmem de 700 gr tavuk gogus bonfılede 140 gr proteın oldunu bılıyomrum sen hesapla ıste
     
  3. acaliss
    Offline

    acaliss Üye

    Katılım:
    4 Mart 2006
    Mesajlar:
    212
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Re: tavuk but'u.....

    Protein Kaynagi % Protein
    Spirulina 60-70
    Sigir Eti 17,4
    Tavuk Eti 19
    Sardalya 20,6
    Alabalik 19,2
    Koyun Sütü 5,6
    Inek Sütü 3,2
    Yogurt 4,8
    Yumurta 12,8
    Soya 36,7

    (http://www.vejetaryen.net/beslenme/urunler/spiriluna.asp)

    tavuk butunun pro. degeri farkli olur mu bilemem ama tavuk eti protein orani yukarida yaziyor.

    "Spirulina da neyin nesi???" derseniz, yukaridaki linkte aciklamasi var.
     
  4. baris
    Offline

    baris Özel Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2005
    Mesajlar:
    624
    Beğenileri:
    535
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    üniversite ogr.
    Yer:
    ankara
    Re: tavuk but'u.....

    tavuk butundaki protein miktarı göğüse göre bir miktar daha düşüktür..ama bu çokda önemsenecek bir ölçüde değildir..bence bu tip hesaplamalrı yaparken ortalama bir rakam al,sayılara çok takılma..örnek olarak,ben tavuk göğüsünü %20 protein olarak hesaolıyorum..ben bu rakamı bazı yerlerde 25 hatta bazı yerlerde 30 bile okuduğum oldu..ama çoğunluk 20 civarındaydı..tavuk butunuda illaki hesaplamak istiyorsan göğüsden 3-4 gr eksik hesaplayabilirsin..dediğim gibi ben ortalama bir rakam alarak,tavuğun her kısmını % 20 protein ihtiva ediyor olarak hesaplıyorum.
     
  5. el-mehmeti
    Offline

    el-mehmeti Üye

    Katılım:
    9 Mart 2006
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    STUDENT
    Yer:
    MERKEZ
    sagolun arkadaslar

    ;)
     

Sayfayı Paylaş