Tavugu Cok Tüketiyoruz...Dikkat Ediyormuyuz?

Konusu 'Türkceye Çevirilen Yazilar' forumundadır ve Despo tarafından 27 Kasım 2005 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. Despo
    Offline

    Despo ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    30 Mart 2004
    Mesajlar:
    7.966
    Beğenileri:
    6.095
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Danimarka
    Birçok olumlu özelliğine karşın tavuk eti en hızlı bozulabilen besinlerden biri. Bu nedenle markasız tavuk almayın, son kullanma tarihine bakın, çözülen eti yeniden dondurmayın ve ızgara yapacaksanız ateşten 15 cm uzakta pişirin...

    Tüketici beyaz et satın alırken nelere dikkat etmeli?
    Satın alırken et dokunulduğunda soğuk olmalı. Nemli olmalı. Kuru, rengi değişmiş, morarmış tavuklar alınmamalı. Üzerinde son kullanma tarihi yazılı tavuklar tercih edilmeli. Dökme tabir edilen, markasız tavuklar yerine, markalı olanlar tercih edilmelidir. Etler elastik, normal renk, koku ve görünümde, ambalajları sağlam ve temiz olmalı.

    Beyaz et hangi koşullarda saklanmalıdır?
    Satın alındığı anda, oda sıcaklığında bekletilmeden, buzdolabına kaldırılmalı. Buzdolabının arka bölümüne yakın saklanmalı ve iki gün içerisinde de tüketilmeli. Etler hemen tüketilmeyecekse bir seferde kullanılacak miktarlarda kaplar içine konularak, buzdolabı buzluklarında 1 hafta, derin dondurucularda 10-12 ay süre ile dondurularak saklanabilir.

    Buzdolabında çiğ et ve pişmiş etler birlikte saklanabilir mi?
    Hayır, bu etler buzdolabında ayrı raflarda saklanmalıdır.

    Pişirme sırasında mutfakta hijyen açısından nelere dikkat edilmeli?
    Pişmemiş tavuk hiçbir zaman pişmiş yiyeceklerle temas etmemeli. Çiğ tavuk suyu diğer yiyeceklere damlamamalı. Pişmemiş tavuğa dokunduktan sonra eller yıkanmalı.

    Tavuğu pişirirken hangi yöntem tercih edilmeli?
    Tavuk pişirilirken dışarıdan yağ eklenmemesi uygundur. Çok gerekiyorsa katı yağ değil, sıvı yağ eklenerek pişirilmelidir. Tavuğun çok yüksek sıcaklıktaki ızgara üstüne konup veya aleve çok yakın olarak tutularak pişirilmesi sırasında sağlık açısından zararlı (kanser yapabilen) öğeler oluşur. Bu nedenle ızgara edilirken et yüzeyinin ısı kaynağından en az 15 cm uzakta olması gerekir.
     
  2. berkin
    Offline

    berkin Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2006
    Mesajlar:
    41
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    ayrıca cok fazla tavuk yemek erkeklerde kısır olma riskini arttırıyomus(gazeteler yazdı bi ara)
     
  3. gorgeouskykhan
    Offline

    gorgeouskykhan Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2006
    Mesajlar:
    662
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    for about more info, please look my website on you
    Yer:
    the gorgeouskykhan home center
    *peki, gerekçeleri neymiş, fazla tavuk, jinemokasti mi yapıyormuş veya testis ufalması :?: :!: :lol:
    madem öyle, novadex + klomen kürü yapsınlar, tavuk için... :badgrin:
    *farzedelim ki, öyle bile olsa ki,
    1.ne kadar azaltır ki? "eyvah, bir aylık tavuk kürü yaptım, günde yarım kilo tavuk yedim, testislerim %50 ufaldı" :x :badgrin:
    2.ayrıca, onların fazla tavuk kavramı nedir :?: bakarsan, yıllık ortalamaya türkiye'de ortalama insanın yediği tavuğun ne kadar komik rakam olduğunu öğrenirsin...


    *lütfen, bu tarz "bullshit"'lerle gelmeyin, "the real deal", olun bence... ona bakarsan, bir sürü bazı doktor, hasta gözüyle bakıp vb., vücutçulara saçma sapan tavsiyelerde bulunabiliyorlar, ben çok yaşadım, çevremde çok gördüm, yani bırak halk insanını, uzman geçinen prosfeyonellere bak, zamanında bunlardan çok çektim, 1 yılımı yediler AMA artık yemezler-yedirmezler!!! :!: :lol: :badgrin:

    ***ayrıca, kısır olmak, o kadar kolay mı sanıyorsun? İnsanların, çoğu, sigara-içki şakır-şakır, ama kaçta kaçı ve ne zaman kanser oluyor? kanser de olmak bir marifettir!...

    saygılar... :) 8)
     

Sayfayı Paylaş