Tavada Tavuk Göğsünü Lezzetlendirmek

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve bonatschi tarafından 29 Ocak 2006 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.855
    Beğenileri:
    4.910
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Londra
    body ile ilgilenen bircok arkadasın tercihi tavuku bol suda haslamak ve tuketmektir.. en dogrusu da budur.. (saglık acısından da) ancak hergun aynı tarz yemekten sıkılanlar için alternatif bi tarif yazacağım.. bu tarifte alacağınız proteinin yanısıra gerekli sebzeleri de tuketerek mineral ve vitamin acısından da saglıklı bir öğün yaratmıs oluyorsunuz..
    Önce 250- 300 gram tavuk gogsunu süt, sarımsak ve soyayla lezzetlendirdikten sonra (1 kapta yarım saat bekleterek) yagsız tavada (ya da tercihen az soyayagı ya da zeytinyagıyla) bir süre cızırdatıp 0.5 - 1 soğanı tavaya dogruyoruz.. eğer yagsız pişecekse malzemelerin yanmaması için biraz su eklemelisiniz..
    1 bütün kabağı ya da patlıcanı doğrayıp tavaya ekliyoruz pişmeleri için biraz bekliyoruz..
    daha çabuk pişen bir butun domatesi, varsa kırmızı biber ve çarliston biberleri (ya da sivri biber) doğrayıp bir miktar salça veya domates püresiyle tavaya ekliyoruz.. bu esnada gerekli baharatı da eklemelisiniz.. (benim önerim bol kekik, karabiber, kırmızı pul biber, bir az miktar çemen tozudur.. tuz miktarına dikkat edin.. zira başta tavugu lezzetlendirirken soya sosu kullanmıstık)
    tavanın kapağını kapayıp malzemelerin tadının karışmasını ve yemeğin iyice sulu sosta pişmesini sağlıyoruz (böylece olası mikrop ve viruslerın ölmesi sağlanıyor :)
    yemeği sulu sevmeyen arkadaslar kısık ateşte tavanın kapağını açarak bir miktar daha pişirirlerse suyun çekildiğini görecekler..
    afiyet olsun
     
    vagon, Matkap, TürkYurdu ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.079
    Beğenileri:
    1.905
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    epey lezzetli bir yemege benziyor deneyecegim saol
     
  3. Massivend
    Online

    Massivend Guest

    cok guzel tarif sagol.

    ben yeni bir baharat buldum, adi tavuk baharati, arifoglu diye bir firma uretiyor, tavuga bayagi lezzet veriyor.
    soylede bir marine sistemi yarattim.

    tavuk gogusunu kare sekilde dograyin, bir kapta biraz soya sosu ve tavuk baharatini karisitirin ve tavuklari bu baharatin icine atin, bir gece bekletin, ertesi gun de izgarada pisirin. ama tuz atmayin derim cunku, soya sosu cok tuzlu bence.
    bayagi guzel oluyor.
     
  4. CYBER_COUNTER
    Offline

    CYBER_COUNTER Yeni Üye

    Katılım:
    13 Kasım 2005
    Mesajlar:
    115
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ogrenci
    Yer:
    Istanbul
    En kısa zamanda deneyeceğim tarif için teşekkürler :)
     
  5. gky
    Offline

    gky Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2006
    Mesajlar:
    34
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    Oldukça lezzetli ve sağlıklı gözüküyor. Denemek lazım...
     
  6. timurlenk
    Offline

    timurlenk Üye

    Katılım:
    24 Ekim 2011
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    marine için kullanabileceğiniz daha kolay ve hızlı bir yöntem marinede kullanacağınız baharatı vs. suyla karıştırıp(baharatın miktarını ayarlarken suyun rengini değiştirecek kadar koyun) bir tatlı kaşığı kadar da tuz(soya sosu da olabilir belki) koyarak tavuklarla birlikte kilitli torbaya koyun, içinde mümkün olduğu kadar az hava bırakarak ağzını kapayın. bu şekilde yaparsanız bir gün falan değil sadece 20-25dk. bekletmek yeterli oluyor ve tavuk normalde yediğinizden çok daha yumuşak olacak ve kolayca dağılacak
     
  7. Body06
    Offline

    Body06 Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    553
    Beğenileri:
    194
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Teşekkürler bonatschi lezzetli bir tarife benziyor , en kısa zamanda deneyeceğim. Aslında çoğunlukla tavada yapıyorum tavuğu ancak içine pek yeşillik filan koymuyordum sadece baharatla yapıyordum ama bu tarifi mutlaka deniyeceğim....
     

Sayfayı Paylaş