Tavada Dana Biftek

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve OzanErturk tarafından 17 Aralık 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. OzanErturk
    Offline

    OzanErturk Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2011
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Efendim iyi günler. foruma yeni üye olarak ilk katkımı yapmak istedim. Konumuz Tavada Dana Biftek. Öncelikle söyleyeyim bu tarz biftek yalnızca öğrencilere ve bekarlara uygundur, sevgilinize eşinize annenize bu tarifi verip illa bundan yap diye tutturmayınız çünkü eminim onlar daha iyi pişireceklerdir.
    Gelelim Tarife

    Öncelikle Kasabımıza Gidip Bir miktar dana biftek alıyoruz. Biftek yapmak için bir çok kırmızı et seçeneği var. Ben bildiğin düz dana biftek alıyorum. son 2 yıldır pahalı biraz gerçi... Aldığımız Dana bifteği kasaba dövdürüyoruz. Akşam bu biftekleri marine edeceğiz.

    Marine nasıl olur?
    Ben şöyle yapıyorum:
    Bir plastik kaba sıvı yağ, karabiber,tuz,pul biber,kekik katıyorum. Bazen salça da eklerim ama tavada yanıyor salça dikkat etmek lazım. Daha sonra karıştırıp biftekleri içine atıyorum ve tüm bifteklerin yaptığım sosla temas halinde olduğuna dikkat ederek kapağı kapatıp dolaba koyuyorum. Sabaha kadar o marine oluyor. Bu arada bifteği sarmak için kullandıkları kağıdı atmıyorum daha sonra kullanacağım çünkü.:D

    Sabah kalkınca dolaptan çıkarıyorum kabı, yağını süzüp biftekleri daha önce atmadığım kağıda geri sarıp güzelce buzluğa yerleştiriyorum.burda dikkat edilmesi gereken bir şey var ki biftekler birbirine temas etmesin buzluğa attığınızda. Hepsini ayrı ayrı sarın. Çünkü bifteği çözdüğünüzde yalnızca pişireceklerinizi çözmeniz gerekir, şayet bifteği çözüp tekrar dondurmak kötüdür(*) Neyse biftekler o şekilde buzlukta istediğin kadar kalır(tam emin değilim de kalır işte 1hafta 2 hafta en az)

    Aradan bir kaç gün geçti tabii canım biftek çekti(aynı gün de olur). Hemen gidip pişireceğim kadarını çıkarıyorum(200g bana bir öğünlük iyidir. içinde 40gr kadar protein olur candır.) Buzunu çözüyorum.(Plastik kabın içine ılık su doldurup bifteği içine atın çözünür 15dakikaya, ya da mikroda çözün o da olur)

    Gel gelelim pişirmesine

    Tavamızın altını en sonda açıyoruz ve içine az miktar sıvı yağ katıyoruz. Azıcık olsun şöyle tava kayganlaşsın yeter. Daha sonra tavayı kızgınlaşması için ocakla baş başa bırakıp bifteklerimizi mikrodan ya da suyun içinden çıkarıyoruz. Tava kızgınlaştı mı? nasıl anlarız? Elinizi hafifçe üstüne getirin tavanın. Aman ha sakın değmeyin yanmayın dikkat!!! Eğer yeterince sıcaksa kızgınlaşmıştır. Yeterince sıcak nedir? hani orada elinizi 2 dakika tutsanız az pişmiş yahni kıvamına gelecek izlenimini aldıysanız o tava kızmıştır...

    Biftekleri tavaya atıyoruz. Burada bir kaç önemli nokta var. Mümkünse bifteğe bir şey batırmayın(çatal,bıçak) kanı dışarı çıkar ve hem tat olarak hem sertlik olarak biftek pek bir şekilsiz olur. Spatula gibi bir şey ayarlayın. Nerden buluruz demeyin bilmiyorum.

    bifteği az pişmiş veya çok pişmiş sevmenize göre her bir tarafını ayrı ayrı 2bucuk ile 3bucuk dakika arası pişirin. ideali 3 dakikadır bence. ama tavanın ısısına göre de değişebilir. Çok sıcaksa 3 dakikada yanabilir. Ona göz kararı bakarsınız. şimdi ilk 1 dakika boyunca her 15saniyede bir bifteği hareket ettirinki biftek tavaya yapışmasın. Daha önceden temin ettiğiniz spatulayla ucundan itmek suretiyle yapışmasını önleyin. Spatula plastik olmasın bu arada, onu da pişirirsiniz.... İlk bir dakikadan sonra her 30saniyede bir hareket ettirmeye devam ediyoruz. Bir Tarafı iyice pişmeden diğer tarafa geçmeyin. Bir taraf bitince spatulayla çevirin.

    Her iki tarafı da pişirdik bitti. Yanında yaptığımız makarna veya başka bir Karbonhidrat deposuyla birlikte löp löp götürüyoruz,

    Herkese Afiyet Olsun
     
    dogus, Azi, kng0909 ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  2. pasha05
    Offline

    pasha05 Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2011
    Mesajlar:
    59
    Beğenileri:
    98
    Ödül Puanları:
    43
    Yer:
    Issız Bir Nehir Yanı
    Naptın sen dostum :D oyle bır anlatmıssın oglen oglen canımı cektırdın :) lakın cok ayrıntıya gırmıssın :)
     
  3. draft
    Offline

    draft Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.580
    Beğenileri:
    1.691
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mimar
    Yer:
    İstanbul
    Peki marine işlemi yağ yerine sütle yapılsa nasıl olur? Bunu gerçekten merak ediyorum. Bu arada pişirme işlemi gerçekten iyi. Bende tavada her iki tarafı 2 dakika kızarttıktan sonra 180 derece ısıtılmış fırına 6-8 dakika kadar koyuyorum. Ortasını biraz daha pişirebilmek için.
     
  4. tLh
    Offline

    tLh Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2009
    Mesajlar:
    63
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    28
    sütle yapılmasını tavsiye ederim ben, zira sütle marine edilmiş et yumuşacık ve çok lezzetli oluyor.
     
  5. Emrahbozoglu
    Offline

    Emrahbozoglu Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2010
    Mesajlar:
    242
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Valla bravo sanırsın gökdelen yapıyosun. Bidliğin eti tavada pişirmişsin. Bunda abartacak ne var anlamadım.
     
    pasha05 bunu beğendi.
  6. SouL61
    Offline

    SouL61 Üye

    Katılım:
    13 Haziran 2011
    Mesajlar:
    185
    Beğenileri:
    63
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    TİCARET
    Yer:
    TRABZON
    sen tok adamı bıle acıktırırsın:D:D
     

Sayfayı Paylaş