Tarif hakkında soru?

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve redlion999 tarafından 3 Mart 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. redlion999
    Offline

    redlion999 Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2011
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Merhabalar. Acaba aşağıda yaptığım tarifin beslenme açısından bir sorunu olur mu ve daha nasıl geliştirilebilir?

    1 kişi

    250gr dana kuşbası
    250-300 ml yağsız süt
    1 havuç
    karabiber-pulbiber
    +tadı ne hoşunuza gidiyorsa sebze(soğan, pırasa, patates vs)

    önce eti yıkayıp sonra suyla birlikte etler yumuşayıncaya kadar kaynatıyorum. suyunu süzüp biraz daha pişiriyorum. Suyunu saldıktan sonra o suyu da süzüp sütü,havucu ve sebzeleri ekliyorum. şöyle 30 dk civarı orta ateşte ara sıra karıştırdıktan sonra çıkarıp sütü süzdükten sonra karabiber,pulbiber ekliyorum(evde başkaları da aynı yemeği yiyor o yüzden herkes kafasına göre ekliyor) yanına yoğurtta ekleyip götürüyorum.

    Buradaki sorum sütün kaynaması. Sütün kaynaması acaba çok büyük bir sorun oluşturur mu? Gerçekten etin tadını başka bir boyuta taşıyor diye düşünüyorum.
     
  2. draft
    Offline

    draft Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.580
    Beğenileri:
    1.691
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mimar
    Yer:
    İstanbul
    Hiçbirşey olmaz. Sen tadını beğendikten sonra sorun olmaz. Tarif güzel ve tam sporcu öğünü beğendim :) Ellerine sağlık.
     
  3. redlion999
    Offline

    redlion999 Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2011
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Sorun yoksa devam.. Öğrenci olduğum için kolay tarifler işime geliyor. Aynısını dana ciğeriyle denedim bu kadar güzel olmadı. Bir dahakine taze soğan ve brüksel lahanası da ekleyeceğim tarife..
     

Sayfayı Paylaş