Tarçın?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Murat Keskins tarafından 3 Aralık 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. Murat Keskins
    Offline

    Murat Keskins Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2013
    Mesajlar:
    17
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Tarçının vücuda etkisi nedir arkadaşlar? İnsülin hassasiyetini artırdığını okudum. Bu ne anlama geliyor ve bu bağlamda;
    Spordan hemen sonraki küçük protein-karbonhidrat ağırlıklı içeceğimize koymak ne gibi fayda/zarar getirir?
    Yatmadan önce alınırsa ne gibi etkileri olur?
    Spordan yarım saat önce alınırsa ne gibi etkileri olur?
    Herhangi bir öğünün ardından çayımıza bir miktar tarçın katmak nasıl fikir?
     
  2. king87
    Offline

    king87 Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    311
    Beğenileri:
    206
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Bilgisayar Muhendisligi
    Yer:
    Ankara
    İnsülin hassasiyetini temel olarak kandaki glikozseviyesinin sabit tutulması için Pankreas'ın salgıldığı İnsülin hormonuyla ilişkilenirebilirsin. Eğer vücudun insüline direnç kazanmışsa Pankreas daha fazla insülin hormonu salgılamak zorunda kalacak ve sonuc olarak daha çok vücuttaki yağlanma artacaktır.
    Tarçın teoride kan şekerinin düzenlenmesine böylece yardımcı oluyor ama bunlar gerçekten çok mikro hesaplar. Faydası vardır en azından zararını görmezsin ama göreceğin yarar çok çok düşük olacaktır.

    temel olarak beslenmeden şekeri komple çıkarıp hatta mümkünse karbonhidrat kaynağı olarak sebze/meyve/lifli buğday ürünleri şeklinde bir sırayı gözönünde bulundurursan/bulunduruyorsan tarcın gibi mikro hesaplara da girebilirsin.
     
    Murat Keskins bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş