Arkadaşlar merhaba ; bulk dönemindeyim. Karbonhidratı biraz yüksek tutmaya çalışıyorum haliyle. Pirinç pilavı , bulgur vs. tüketmeye çalışıyorum. Aklıma takılan şu ki pirinç pilavı yerine tam tahıllı ekmek yesem nasıl olur? Sabah falan zaten tüketiyorum bu ekmekten ; ama pilav yerine nasıl olur bilemiyorum. Değerleri çok çok farklı değil. Ancak şu ki pilavı yapmak biraz zor oluyor , hadi onu geçtim okulda falan muhafaza etmesi biraz zor oluyor. Bu tahıllı ekmek daha kolay yeniliyor. Pilavı esmer yemiyorum zaten beyaz pirinç. Bu şekilde daha etkili olacak gibi geliyor bana , tam tahıllı ekmeğin glisemik indeksi daha yüksektir diye düşünüyorum.
Sonuçta ikisi de Kompleks karb. ama ben yine de bulguru öneririm. Pilava bakarak soğuk yenilebiliyor ve okula bence rahatlıkla götürebilirsin.
Aynen o sebeple ben de içine biraz fıstık ezmesi sürerek yiyorum. Bulk dönemindeyim , tam ideal olacak gibi karışımı. Pilav zor oluyor , soğuyor hadi soğuk bile yemeye razıyım ama onu muhafaza etmesi zor. Bozulur diye korkuyorum biraz da. Akşam yemeklerinde kepekli bulgur tercih etmeye çalışıyorum ben de elden geldiği kadar. Bakalım