Sporcu Pizzası

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve draft tarafından 1 Temmuz 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 50 üye.
  1. draft
    Offline

    draft Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.563
    Beğenileri:
    1.666
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mimar
    Yer:
    İstanbul
    Aslında tam olarak bilmiyorum çoğu oranı göz kararı yaptım ve gayette güzel oldu.

    Malzemeler:
    200gr kadar yulaf
    3 yumurta
    2 çorba kaşığı Domates salçası
    1domates
    1soğan
    600gr tavuk
    kekik
    kırmızıbiber
    sarımsak tozu
    100gr kaşar peyniri

    Yapılışı:
    1) 200gr kadar yulafı kasede 1 tam yumurta ve 2 yumurta beyazı, yarım bardak suyla iyice karıştırıyoruz(keşke azda olsa sarımsak tozu ekleseymişim)

    2) Elde ettiğimiz hamurumsu karışırımı tepsinin içine 2 ye ayırıp ince bir şekilde yayıyoruz. Tabii altınada yağlı kağıt koyarak

    3) Salça, kırmızıbiber, kekik ve sarımsak tozunu kaseye koyup suyla iyice eritiyoruz. Kaşıkla hamurların üzerine iyice yayıyoruz

    4) Halka halka kestiğimiz soğanları ve rendelediğimiz kaşarları salçanın üzerine koyuyoruz

    5) Tavukları bayaa ince kuşbaşı olarak kesiyoruz. Kestiğimiz tavuklarıda üzerine salçamızı, soğanımızı ve kaşarımızı eklediğimiz hamurların üzerine yayıyoruz.

    6) Tavuğun üzerine kestiğimiz domatesleri yerleştiriyoruz (Ben burda ek olarak beyaz peynirde koydum ve çok güzel oldu).

    7) En üste kalan kaşar rendesini ekleyip üzerinden hazırladığımız salçalı suyu gezdiriyoruz. İsteğe bağlı olarak kekik, kırmızı biber ve sarımsak tozunu ekliyoruz(bu sarımsak tozu kadar lezzet katan birşey yok)

    8) Tamamlanan pizzaları 180 derece de önceden ısıttığımız fırına atıyoruz ve yaklaşık 30 dakika sonra yemeye hazır oluyorlar:)

    [​IMG][​IMG][​IMG]

    Kardeşimle gayet güzel yedik ve tadıda bence mükemmeldi. Yukarda tarifte yazdığım gibi hamuruna sarımsak tozu eklemedik ve hafifte olsa hamurunda o yulafın garip tadı kaldı. Daha doğrusu pizzalardan birine ekledik birine eklemedik denemek için. Onun dışında kesinlikle tavsiye ederim antreman sonrası öğünü içinde çok iyi bence. Birde gelecek sefere bunun dondurulup buzdolabına atılabilecek versiyonunu deniyeceğim gelecek seferlerde antremandan sonra hemen yiyebilmek için:)
     
  2. occaner
    Offline

    occaner Üye

    Katılım:
    14 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    169
    Beğenileri:
    81
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    konya
    Son bıtmıs halı gayet guzel gorunuyor ve proteın olaraktan da zengın olmus.
    ama ben sahsen bunu yapmaya usenırım :D


    mikrodalga fırında ısıtıp yersen bı sorun olmaz galıba. cunku marketlerde de hazır dondurulmuş pizzalar var..
     
  3. draft
    Offline

    draft Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.563
    Beğenileri:
    1.666
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mimar
    Yer:
    İstanbul
    Kardeşimide yardımıyla ve ilk defa yapmam nedeniyle 35-40 dakika kadar hazırlık kısmı sürdü. 30 dakika da pişirme ile 1 saat gibi birşey oluyor. Ama kesinlikle harcanan süreyi hakediyor.
     
    stefan35 ve Yusuf~~ bunu beğendi.
  4. Yusuf~~
    Offline

    Yusuf~~ Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2010
    Mesajlar:
    125
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    sahur pizzam diyebilirim.:)
     
  5. lordmarvel
    Offline

    lordmarvel Üye

    Katılım:
    6 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    580
    Beğenileri:
    214
    Ödül Puanları:
    0
    müthiş görünüyor. yarın sabah ilk iş bunu yapıcam zaten 12 de kalkıyorum. bana uygun gibi geldi
     
  6. acer
    Offline

    acer Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2010
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    17
    Ödül Puanları:
    0
    on numara tarif:) sağol draff hem kolay hem besleyici ve tok tutucu. sahurlarda yiyorum:)
     
  7. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.829
    Beğenileri:
    2.144
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Boyle yaratici Turk usulu tariflere bayiliyorum. Kendimin de burada yayinladigi enteresan tarifler vardi vakti zamaninda, onlari hatirlatti bana :)

    Guzel gozukuyor gercekten, ellerinize saglik!
     
  8. Ec0
    Offline

    Ec0 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2010
    Mesajlar:
    849
    Beğenileri:
    434
    Ödül Puanları:
    0
    bana kalırsa malzemeleri abartı koyulmuş 600 gr tavuk çok fazla 100 gr tavuğu en az 20 gr protein desen 120 gr tavuktan protein yapar diğerlerini saymadım bile 100 gr kaşar peyniri bide 20 de o olsa ayrıca kaşar peynirinde yağda var
     
  9. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    958
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    Vaktim olduğu bir zaman deneyeceğim.
     
  10. zHeMpa
    Offline

    zHeMpa Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2009
    Mesajlar:
    125
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Süpersiniz valla ya, hiç üşenmedim bile denerke. Biraz vaktimi aldı ama olsun. :) Ayrıca yulaf-yumurta karışımına sarımsak tozu değilde 5-6 diş sarımsağı özeyip öyle karıştırdım. Sal sosuna sarımsak koymadım. Resmi gönderdim fakat onun üzerine domatesde dilimledim sonradan. :) 10052008341.jpg
     
    kayrayaras, umit.bozkurt ve draft bunu beğendi.
  11. R10
    Offline

    R10 Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    928
    Beğenileri:
    1.305
    Ödül Puanları:
    0
    600 gr tavuk! dalga geçmek için sormuyorum tek kişilik mi bu pizza? :D
     
  12. Jake Tyler
    Offline

    Jake Tyler Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2011
    Mesajlar:
    540
    Beğenileri:
    493
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Sakarya
    Gayet güzel görünüyor =)) denemek için sabırsızlanıyorum..
     
  13. draft
    Offline

    draft Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.563
    Beğenileri:
    1.666
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mimar
    Yer:
    İstanbul
    600gr tavuk derken yularda gördüğünüz üzere 2 adet pizza elde ettik. Nede olsa 2 kişiydik. Ama bir kişi 2 adet yapıp birini o zaman ötekinide ısıtıp başka bir zaman yiyebilir. Birde kişi başı 300gr tavuk ediyor. Genelde spor sonrası için daha iyi olur bu pizza içerdiği protein ve yulaf nedeniyle. Bir adet pizzayı 2 ye bölüm 2 adet ara öğünde çıkartılabilir.
     
    R10 bunu beğendi.
  14. sabunlusu
    Offline

    sabunlusu Yeni Üye

    Katılım:
    14 Ekim 2011
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    tavuğu sığdırmakta zorlandım ama güzel oldu sabitlenmeli thums:
     
  15. pozitronn
    Offline

    pozitronn Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2011
    Mesajlar:
    712
    Beğenileri:
    1.788
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    inşaat mühendisi
    Yer:
    Adana
    sporcu için pizza yapmak kolay.sporcu için kola patates kızartması yaparsan tamam derim :D
     
    kayrayaras ve Bodyyci bunu beğendi.
  16. R10
    Offline

    R10 Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    928
    Beğenileri:
    1.305
    Ödül Puanları:
    0
    haha çok güzel bir söz :D yağsız patates kızartma istiyoruz draft kopar bizi :D
     
  17. leecH
    Offline

    leecH Üye

    Katılım:
    19 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    163
    Beğenileri:
    320
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir
    Geçen hafta sonu ton balıklı köfteyi denemiştim oldukça memnun kaldım, bu hafta sonu da bu pizzayı deneyecem fakat kaşar peynir yerine lor peynir koysam kötü mü olur emin olamadım
     
  18. Mrguven
    Offline

    Mrguven Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Gerçekten Çok Güzel Görünüyor. Keşke Kalorisini de Hesaplayıp Yazsaydınız. :)

    Şahsen Ben Böyle Pizza Yesem İçim Rahat etmez.
     
  19. xenopbia
    Offline

    xenopbia Üye

    Katılım:
    23 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    36
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    18
    Deniyorum bakalım, piştikten sonra yazarım tadını :) Ama ben biraz değişiklik yaptım yarım bardak su yerine süt kattım, sarımsak tozu yerine 6-7 tane sarımsağı rendeledim salçaya kattım, bide 600 gr tavuk yerine biraz tavuk biraz sucuk koydum :) kaşarıda en son 5 dk koyacağım üstüne. çünkü kaşar çabuk eriyip yanabilir 30 dk fırında durursa.

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:14 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:30 ----------

    tadı çok güzel oldu. devamlı yaparım artık :)
     
  20. Mahmuti
    Offline

    Mahmuti Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2012
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Tarif hoşuma gitti hamur olarak yulaf kullanılması güzel. Bir bildiğiniz vardır ama bence kaşar peynirini azaltmanız daha iyi olabilir , en yağlı peynirlerden bir tanesidir. Sarımsak tozunun bu kadar lezzet katmasının sebebi de monosodyum glutamat olabilir , MSG büyüme hormonunu baskılar ve insülin salgılar. Yararlı bir şey değildir yani onun yerine sarımsak rendelerseniz daha iyi olur.

    Bu arada kaşarları da pizzayı fırından çıkarmadan 5 dk. önce pizza üzerine koyarsanız yanmamış olurlar.

    Tarif için teşekkürler , bana daha uygun olan şekilde uygulayacağım mutlaka.
     
    Son düzenleme: 13 Aralık 2012
    Arasz bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş