Malzemeler:
* 2 yumurta beyazı , 1 yumurta tamı
* 1 su bardağı robottan geçirilmiş yulaf ( 100 gr yapar )
* 50 gr light kaşar
* Çok az bir miktar sosis ( yüzük parmağı büyüklüğünde
)
* Bir miktar kabartma tozu
* Sosu için salça
** Yumurtadan 12 gr protein, Yulaf ezmesi 62 gr karbo, 12 gr protein, 50 gr light kaşar 12 gr pro.
Hazırlanışı: Öncelikle yulafımızı, yumurtalarımızı ve kabartma tozumuzu karıştırıyoruz. Bu karışım pizza hamurumuz olacak. Bu karışımı hafif ısıtmış oldugumuz teflon tavamıza hamur gibi yayıyoruz. ( bu işlemi teflon tavayı ateşten alarak yapınız). Üstüne salçamızı sürüyoruz ve sosunu hazırlamış oluyoruz. Bunun üstüne küp küp kesmiş olduğumuz sosislerimizi dağıtıyoruz. ( Sosisler sadece görüntü ve tat vermesi açısından. O yüzden çok az koyuyoruz. Sosisleri öncesinde başka bir tavada az pişirin.) Sonra üstüne rendelemiş oldğumuz lingt kaşar peynirimizi yayıyoruz. Tavamızı ateşe koyarak ağzını kapatıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta tavanın ağzını hiç açmayın. Önce 2 dk yüksek ateşte, sonra 7-8 dk civarı kısık ateşte pişiriyoruz. Kapağı hiç açmıyoruz. Kaşarlar eriyince kapağı açıp hamuru bir kürdan ile kontrol ediniz. Pişip pişmediğini anlarsınız. Sonra yemeğe hazırdır, Afiyet olsun
Eki Görüntüle 26138
Genişletmek için tıkla...