Sporcu İcin Patates Pişirimi !

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve MrWheLeT tarafından 8 Kasım 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. MrWheLeT
    Offline

    MrWheLeT Yeni Üye

    Katılım:
    8 Kasım 2009
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    Tarsus
    PATATES NASIL HAŞLANIR?

    1. 500gr – 1 kg arası küçük ya da orta boy patatesi alın. Patatesleri soymayın ya da kiri gitsin diye yıkamayın. (Doğramayın, çünkü piştiklerinde değerli besin maddelerini kaybederler)
    2. Patatesleri büyük bir tencereye yerleştirin ve patatesleri 2 cm. aşacak kadar su koyun.
    3. Her litre su için bir kaşık tuz ekleyin.
    4. Suyu kaynayıncaya kadar ısıtın ve kolaylıkla çatal girebilinceye kadar pişirin. Gereken pişirme zamanı hiçbir zaman aynı değildir, ama küçük patatesler 10-15 dakika, orta boy patatesler 20-25 dakika, büyük boy patatesler ise 35-45 dakikada pişer.
    5. Bir kevgir yardımıyla patatesleri süzün. Kevgiriniz yoksa süzgeç yerine süzgeçli büyük kaşık da kullanabilirsiniz. Fazla suyun buharlaşması için patatesleri bir kenara bırakın.


    Uyarılar:

    • Patatesleri yıkamadan serin, kuru, karanlık ve havadar bir yerde muhafaza edin.
    • Patatesler filizlenmeye başlamışsa, filizlerini kesin ve hemen tüketin.
    • Eğer patatesin içi yeşermişse, atın.
    PATATES FIRINDA NASIL PİŞİRİLİR?
    1. Fırını 205®’ye ulaşıncaya kadar ısıtın.
    2. Patatesleri soğuk suda yıkayın.
    3. Fırında patlamasını engellemek için patatese birkaç kez çatalla delin.
    4. İsterseniz patatesi folyoya sarın ve fırının rafının üstüne koyun.
    5. Patatesi 45-60 dakika ya da kolaylıkla çatal batırılabilene dek pişirin.
    6. Biraz soğusun; kabuğunu çizin ve kenarlardan basın ki açılsın. İsterseniz sosla, düşük yağlı ekşi kremayla ya da peynirle yiyebilirsiniz.

    Mikrowave Versiyonu : Küçük ya da orta büyüklükte bir patates seçin. Yıkayın ve çatalla delin. Streç film ile kaplayın ve yüksek ısıda iki dakika pişirin. Pişip pişmediğini görmek için ince uçlu bir nesne batırın. Pişmemişse 1-2 dakika daha pişirin, bu işleme patates pişinceye kadar devam edin. Dikkat edin patates çok sıcak.


    Alışveriş İpuçları:

    • Yuvarlak ya da ince uzun beyaz patatesler haşlama ve salatalar için önerilir.
    • Pişirme, kızartma ya da püre için pürüzsüz patatesleri seçin.
    • Delikleri olan ya da filizlenmiş patatesleri satın almayın.
    DOĞU YAKASI TİPİ PATATESLER
    1. Üç küçük patatesi haşlayın ve kızartın. İsterseniz soyabilirsiniz.
    2. Patatesleri küp şeklinde doğrayın.
    3. Orta boy bir soğanın yarısını küçük küçük doğrayın.
    4. Bir baş soğanı avcunuzun içiyle ezip dişlerini çıkarın.
    5. İki diş sarımsak alın.
    6. Sarımsağı doğrayın.
    7. İki soğanı yıkayıp doğrayın.
    8. Yarım yeşil biberin içini temizleyin.
    9. Tavaya bir çaykaşığı yağ koyun.
    10. Sarımsak, soğan ve biberi hafifçe kızartın.
    11. Bir tutam tuz ve biraz karabiber ekleyin.
    12. Patatesleri tavaya koyun, tuz, karabiber ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyin.
    13. Patateslerin rengi kahverengiye dönmeye başladığında altını kısın ve ara sıra karıştırarak 15 dakika pişirin.

    Üç kişiliktir. Her porsiyonda 157 kalori, 4 gr protein, 24 gram karbonhidrat, 1 gr yağ ve 4 gr lif bulunur.

    Bıçak ağzı : Her zaman çok keskin bıçak kullanın. Eğer bıçak iyi kesmezse, kaza ihtimalini yükseltir.thums:


     
    Son düzenleyen: Moderatör: 9 Kasım 2009
    SystemHasFailed, Acolon ve himes bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş