Sporcu İcin Dana Eti Pişirimi

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve MrWheLeT tarafından 8 Kasım 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. MrWheLeT
    Offline

    MrWheLeT Yeni Üye

    Katılım:
    8 Kasım 2009
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    Tarsus
    DANA ETİ PİŞİRMEK

    Dana eti piştiğinde sıvı kaybeder ve sertleşir. Çiğ et lifleri protein ve sudan oluşmuştur. Pişirme sırasında ısı arttıkça su buharlaşır ve bu lifler küçülür. Yemek pişirilirken çıkan ses ya da buhar bu suyun buharlaşması sonucu oluşur.

    1. 200-250 gram dana etine bir çaykaşığı tuz ve isterseniz biraz karabiber ekleyin.
    2. Eğer daha lezzetli olsun diye soğan ve sarımsak eklemek isterseniz yarım soğanı küçük küçük doğrayın ve 1-2 diş sarımsağı soyun. Eğer soğan ya da sarımsak eklemek istemezseniz 5. basamağa geçebilirsiniz.
    3. Bir kaşık zeytinyağını orta ya da yüksek ateşteki ocağın üstündeki tavaya koyun.
    4. Soğanı transparan olana dek pişirin; sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika pişirin. Sarımsağı yakmamaya dikkat edin (eğer yanarsa, çöpe atın)
    5. Dana etini küçük küçük kesip tavaya atın.
    6. Etin pembemsi rengi gidene dek 5 dakika pişirin. Etin iç sıcaklığı 71 dereceye geldiğinde et iyice pişmiştir ve yiyecek zehirlenmelerinin başlıca nedeni E.Coli bakterisi ölmüştür.
    7. Fazla yağı bir balık bıçağı yardımıyla ya da eti kevgire koyarak süzün.weightlifter
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 10 Kasım 2009

Sayfayı Paylaş