Spor öncesi dopingi - Pilavlı hamsi yemeği

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve tantalos tarafından 26 Şubat 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. tantalos
    Offline

    tantalos Üye

    Katılım:
    11 Nisan 2009
    Mesajlar:
    44
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    makine mühendisi öğrencisi
    Yer:
    İstanbul-Tekirdağ
    Vücut geliştirme için maksimum verim minimum fiyat için tavsiye edebileceğim bir tariftir arkadaşlar.Daha iyisini bilen vardır ama spor öncesi soğuk olarak çok güzel yenilebilir diye düşünüyorum, zaten karbonhidrat içeriği zengin yanına da en güzel proteinlerden biri bonusu.Midye dolma seven varsa soğuk haline limon sıkınca çok güzel oluyor.Kısıtlı imkanlarla avuç içi kadar ton balığına fedakarlık yapan arkadaşlara,öğrencilere duyurulur.. o fiyata 1 kilo hamsi alınır tüketilir.Yine daha iyisini bilen vardır ama bence balıktaki yağa kötü yönden pek takılmamak gerekir.


    Taze bulduğum 1,5 - 2 kilo hamsiyi kılçığından ayıkladım.Ayıklama işlemi balık fazla olduğundan biraz zaman alsa da kolaylık bakımından
    bir sıkıntısı olmadı.Önce yukarıdan kafayı indirip içini temizledim sonra karın bölgesinden kuyruğa kadar parmağımı çekere kılçık ile eti ayırdım
    ve ortadan kılçığı tutarak çektim...İki yöne doğru kılçık çıktı ve balık temizlendi böylece...
    Temizlenmiş hamsileri yıkadım ve pis suyunu attım.
    [​IMG]
    2 tane soğanı kavurdum, tuz karabiber nane ekledim.2-3 bardak pirinci ekleyip biraz kavurdum ve su ekleyip yarısından biraz fazla pişirdim.
    Piştikten sonra 2 kaşık kuş üzümü ekledim...
    [​IMG]
    Fırında kullanacağım borcamı peçete ile iyice yağladım. Hamsileri mısır ununa bulayıp derisi dışta kalacak şekilde alta dizdim.
    Daha sonra yanlarını dik şekilde yerleştirdim.Pilavı döktükten sonra yanları kapattım ve üzerini tekrar hamsi kapladım...
    En sonunda üzerine biraz tereyağı koydum.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    **Yaklaşık 30-40 dakika sonra yemeği fırından çıkardım.
    [​IMG]
    Afiyet olsun:)
     
    Taarruz ve ReLax35 bunu beğendi.
  2. winston123
    Offline

    winston123 Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2014
    Mesajlar:
    443
    Beğenileri:
    1.174
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Bu bizim oraların (Ordu'nun) en sevdiğimiz kış yemeğidir. Karadenizlilik mutlaka var heralde. Ayrıca hamili pilavı da herkes yapamaz. helal olsun eline sağlık.
     
    tantalos bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş