Merhaba arkdaşlar, Çoğumuzun belkide özellikle Starbucks'da kahve içerken tad vermesi için sağlıklı olduğunu düşündüğümüz Splenda ile internette araştırdığımda oldukça fazla iddia var. Aspartam ile ilgili halen çok tartışma varken, şimdi de sıra sucralose'a mı geldi ? Benim okuduklarıma göre, farelerde yapılan bir deneyde Splenda verilen fareler tam tersine verilmeyen farelere nazaran kilo almışlar. Saç dökümüne yol açabiliyor deniliyor. Coca Cola da ZERO'da bu tatlandırıcıyı Aspartame ile birlikte kullanıyor... Amerikalılar splenda ile ilgili uyarı içeren bir website bile kurmuşlar! the truth about splenda http://www.truthaboutsplenda.com/ Splenda ile ilgili bir araştırma: http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/15287390802328630 Burada belirtilen zararlı bakterilerin yarısı ölüyor, bağırsaklardaki PH seviyesi bozuluyor..
bana çok çok yakın birine onkoloğu tarafından evet diyebileceği tek tatlandırıcı olarak sunulmuştur. kanser vakfı desteklidir. (zaten kutunun da üzerinde yazar) ayrıca gerçek şekerin yanında splenda masum kalır. yine de 'üretim' bir üründür. dikkatli kullanılması gerekir.
tabiki kotunun en iyisidir fakat bagimlilik sonucu beynin on bolgesi ni bozarak allostaz a yol acar homestaz yerine allostoz da calisan beyin ic organlari iyi yonetemez hastaliklar ve dikkat eksikligi gibi gunumuz muzlim hastaliklari basa cikar Tabiki bagimlilik yapmayacak sekilde arada kullanmanin cok zarari olmaz
Ben kullanıyorum ve beyaz sekerden uzak tuttuğu için iyi derecede psikolojik rahatlık kazandırıyor. içtigim her bardak kahveye bir tane atarim. örnek olarak dışarı çıktınız arkadasınızla cay,kahve vb. içiyorsunuz yanımda mutlaka vardır cüzdan ve anahtar gibi cebimde tasirim. Ve tek sebebi sekerden alacagım kalori ve yag bu tatlandırı ile sıfır,hiç yok,korkusuzca atıyorum basit şeker kullanmak yerine bir adet tatlandırıcı kullanmak daha mantıklı geliyor. dip Not; maruz kalınan tepkilerden baska zararı yoktur umarım ( oo ne o be bu yasta seker hastasımı oldun ( ney o be sakarin mi atarsin ) ( neube sekrsiz içsene daag iyy)
Sucralose bazlı tatlandırıcılar şuanda şeker tadına en yakın masum tatlandırıcılar olarak biliniyor. Stevia ise uzun yıllardır kullanılan ama tadı belirgin şekilde şekerden ayrışan ama en sağlıklı tatlandırıcı, kendinizi steviayaya alıştırırsanız daha iyi olur bence, yakın gelecekte şekerin yerini Stevia alabilir. Ayrıca bir kaç miligram ile bir şey olacağını sanmam aspartam dahil referans aralıkları çok yüksek aslında insan için. C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi