lezzette tabiiki değişiklik oluyor
ama bende katmıyorum. gayet lezzetli oluyor zeytin yağı katmayınca
miktarları mesela ben şöyle katıyorum.
200-250 gram tavuk göğsü için
4/3 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı karışık baharat
1/2 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı çörek otu (severim bunu güzel aroması var)
4 diş ince kıyılıp ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytin yağı
bu karışımın altında kalması lazım tavukların, karışımı yaptıktan sonra iyice karıştır. tavukları tabakta terbiye edeceksen iyice her iki tarafınıda ıslattığından emin ol, tavuklara hafif bastırarak sütün tavukların hem altında hem üstünde olmasını sağla, olmadı
küçük kavonozda beklet kavanoz kesin çözüm.
bu sütlü karışıma herşey eklenebilir. tuz çıkartırsada güzel oluyor. sosa sosu eklenirsede...
ana lezzet veren şey burada kesinlikle süt ve tavukların yüksek ateşte pişirilerek suyunu salmasına izin verilmemesi, suyu içinde kaldığı için yumuşak olması
ayrıca bazen frenk(arnavut) biberide ekliyorum çok acı olanlardan yada pul biber. vs tamamen damak zevkinize göre
Genişletmek için tıkla...