Soya sosu zararlı mı?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Çavo tarafından 5 Aralık 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 9 üye.
  1. Çavo
    Offline

    Çavo Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2012
    Mesajlar:
    19
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    selamlar,

    Tavuğun göğsünün tadının yavan olması sebebiyle arada pişerken soya sosu ekliyorum.sizce bi zararı olur mu?soya sosu kullanmayı bırakmalı mıyım?
     
  2. carmelo114
    Offline

    carmelo114 Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    504
    Beğenileri:
    269
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bornova/İzmir
    Zararlı veya değil demek kullanım miktarına ve sıklığına bağlı.
    Soyanın zararlı olduğu düşüncesindeyim ve birde böyle işlenmiş soya ürünlerini sevmiyorum. Ama sonuçta hergün kaşık kaşık kullanmıyosun bence bir zararı olmaz.

    Birde soya sosu ciddi anlamda tuz barındırır.
     
    Dexter_Morgan ve Çavo bunu beğendi.
  3. yiğit1357
    Offline

    yiğit1357 Üye

    Katılım:
    13 Haziran 2012
    Mesajlar:
    505
    Beğenileri:
    85
    Ödül Puanları:
    28
    Amacına bağlı diyet yapıyosan az tüketmeye çalış ama ben hacim için uğraşıyorum 2 günde 1 falan tüketiyorum az da olsa o kadarda kafana takma
     
    Çavo bunu beğendi.
  4. Çavo
    Offline

    Çavo Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2012
    Mesajlar:
    19
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    250 ml lik şişeyi nerdeyse 10 aydır kullanıyorum heralde çok kullanıyo sayılmam:)
     
  5. Chomoloko
    Offline

    Chomoloko Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2012
    Mesajlar:
    242
    Beğenileri:
    208
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Scotland
    tabiki zararli degil, aksine cok faydalidir..

    burda bir problem var ki simdi ki satilan soya soslari saf soya sosu degil.
     
    Çavo bunu beğendi.
  6. aphelion
    Offline

    aphelion Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    68
    Ödül Puanları:
    0
    o kadarcıktan bişey olmaz

    izninle bende sana tarif vereyim, çok memnun kalacaksın.

    süt, soya sosu, karabiber,tuz, karışık baharat, çörek otu, ezilmiş sarımsak ve yağlanma problemin yoksa az zeytin yağlı karışımın içerisinde ince kesilmiş tavuk göğüs ü en az 15 dakika beklet. 1 gün filan bekletirsen daha iyi olur. kızdırılmış teflon tavada iki tarafınıda yüksek ateşte suyunu salmasına izin vermeden hızlıca pişir. böyle bir lezzet yok !
     
    Çavo ve Yiğit ZENCİR bunu beğendi.
  7. mesut yıldırım
    Offline

    mesut yıldırım Üye

    Katılım:
    26 Mart 2012
    Mesajlar:
    25
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Bu tarif iyi oldu :) peki o sıvı yagı koymasak lezzette pek bi degişiklik olur mu ben kardio yapıyorumda sadece.?
     
  8. Yiğit ZENCİR
    Offline

    Yiğit ZENCİR Üye

    Katılım:
    13 Kasım 2010
    Mesajlar:
    19
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Gıda
    Yer:
    AntaLya
    Miktarları nasıl olucak peki hepsine yediricek kadarmı yoksa içinde yüzücek kadarmı:)
     
  9. aphelion
    Offline

    aphelion Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    68
    Ödül Puanları:
    0
    lezzette tabiiki değişiklik oluyor :) ama bende katmıyorum. gayet lezzetli oluyor zeytin yağı katmayınca

    miktarları mesela ben şöyle katıyorum.

    200-250 gram tavuk göğsü için

    4/3 çay bardağı süt
    1 çay kaşığı tuz
    1/2 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı karışık baharat
    1/2 çay kaşığı yeni bahar
    1 çay kaşığı çörek otu (severim bunu güzel aroması var)
    4 diş ince kıyılıp ezilmiş sarımsak
    1 yemek kaşığı zeytin yağı

    bu karışımın altında kalması lazım tavukların, karışımı yaptıktan sonra iyice karıştır. tavukları tabakta terbiye edeceksen iyice her iki tarafınıda ıslattığından emin ol, tavuklara hafif bastırarak sütün tavukların hem altında hem üstünde olmasını sağla, olmadı küçük kavonozda beklet kavanoz kesin çözüm.

    bu sütlü karışıma herşey eklenebilir. tuz çıkartırsada güzel oluyor. sosa sosu eklenirsede... ana lezzet veren şey burada kesinlikle süt ve tavukların yüksek ateşte pişirilerek suyunu salmasına izin verilmemesi, suyu içinde kaldığı için yumuşak olması

    ayrıca bazen frenk(arnavut) biberide ekliyorum çok acı olanlardan yada pul biber. vs tamamen damak zevkinize göre
     
  10. SiR_Arawn
    Offline

    SiR_Arawn Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2010
    Mesajlar:
    2.409
    Beğenileri:
    868
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir/Buca
    Aşırı kullanmadığın sürece bir zararı olucağını düşünme.
     
  11. WebMert
    Offline

    WebMert Üye

    Katılım:
    23 Kasım 2012
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Tarif çok iyi, işi biliyorsunuz :)

    Zeytinyağı katılması tadını biraz daha güzelleştirir ve en büyük önemi et ve tavuk gibi ürünlerin marinasında kullanıldığında gözenekleri tıkayarak pişirme sırasında içindeki su salınımını en aza indirmesidir.

    Arkadaşında üstüne basarak söyledi gibi yüksek ateşte hızlı bir şekilde pişirmeniz gerekiyor. Yoksa suyunu salarak saman gibi bir şey olur, ama suyu içinde kalırsa yumuşacık pamuk gibi olacak.
     
    aphelion bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş