Soya soslu tavuk tarifi leziz ve sağlıklı

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve fthycl tarafından 26 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. fthycl
    Offline

    fthycl Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2012
    Mesajlar:
    30
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    18
    Türk usülü sulu yemeklerimizin hemen hemen hepsinde Salça ve Yağ sos olarak kullanılır ve bende bunların pekte sağlıklı bir seçim olduğunu düşünmüyorum. Fakat soya sosunun besin değerlerine baktığımda çok daha faydalı olduğunu anladım.
    Buyrun;
    [​IMG]


    Soya soslu tavuk yemeği için gerekenler;
    -Tavuk göğsü
    -1 adet Soğan
    -1 tatlı kaşığı Köri (ve ek olarak benim favorim kekik)
    -Soya sosu (Tuz yerine kullanılır)
    -1 Yemek kaşığı zeytinyağı
    ***Yemeğin aşırı tuzlu olmaması için kesinlikle tuz eklemeyin soya sosu o tadı vericektir
    Tarif;
    1-Soğanı yuvarlak biçimde kesiniz.
    [​IMG]

    2-Tavuk gögsünü julyen şekilde dilimleyiniz.
    [​IMG]

    3-1 Yemek Kaşığı zeytinyağını tavaya döküp ardından dilimlediğimiz tavuk ve soğanı içine atıyoruz. Ocağın altını orta seviyede yakıyoruz ve 10 dakika boyunca tavuk dilimlerimizin pişen tarafını çeviriyoruz her iki tarafı piştiğinde ateşi en düşük seviyeye getirip bir yemek kaşığı soya sosunu ve 1 tatlı kaşığı köriyi içine dökün.
    (Soya sosumuzu tavaya döktükten sonra yanmaması ve besin değerini kaybetmemesi için ateşi en düşük seviyeye getirmemiz çok önemli, soya sos döküldükten sonra kaşıkla karıştırılıp en fazla 3 dakika ocakta kalmalıdır)
    Tahta kaşık ile iyice karışıp tavuk parçaları turuncu rengini aldıktan sonra yemeğimiz hazır demektir.
    Elinize Sağlık, Afiyet olsun :)



     
    charming_7, murat1997 ve hkatar bunu beğendi.
  2. forme
    Offline

    forme Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    70
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    teşekür ederim deniyicemde, yemeği komple yaptıktan sonra nasıl bi hal alıyor. yaptığın zaman bi fotoğrafını çekip eklersen sevinirim.
     
  3. Eresbos
    Offline

    Eresbos Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    882
    Beğenileri:
    546
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    istanbul
    Ben bunun içine soğan değilde kapya biberi ve havuç ekliyorum,mükemmel bir yemek oluyor.
     
  4. pumpit
    Offline

    pumpit Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2007
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Dün yaptım, çok güzel oldu. Sağolasın.
     
  5. fthycl
    Offline

    fthycl Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2012
    Mesajlar:
    30
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    18
    kusura bakmayın foruma girmiyordum bi süredir. Biraz geç olmasına rağmen yarın yapıp koyarım :)
    --- Mesaj birleştirildi, 22 Nisan 2014 ---
    Afiyet olsun. Sende sağol dostum.
     

Sayfayı Paylaş