Soya Proteini

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Lisra tarafından 7 Kasım 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. Lisra
    Offline

    Lisra Üye

    Katılım:
    2 Haziran 2014
    Mesajlar:
    51
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Arkadaşlar vejeteryen bir bb ciyim. Soya kıymasında 100 graminda 52 gram protein var. Tüm amino asitleri içeriyor. Ete oranla 2 kat daha çok Proteini bulunmakta. Fiyatı da ete göre daha uygun fakat niye fazla kullanılmıyor onu merak ediyorum
     
  2. byte
    Offline

    byte Üye

    Katılım:
    23 Kasım 2013
    Mesajlar:
    75
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Soya yüksek oranda östrojen içeriyor ve zararlıdır, geniş çaplı araştırma yaparsan tam detaylı bilgi edinebilirsin.
     
  3. Yaver27
    Offline

    Yaver27 Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2014
    Mesajlar:
    1.060
    Beğenileri:
    1.422
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    sertleşeceğim derken , işin ucunnda "yumuşamak" da var...
     
  4. keromero
    Offline

    keromero Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    54
    Beğenileri:
    59
    Ödül Puanları:
    28
    Kısaca senin için araştırdım maddeler halinde benim ilgimi çekenlerin çevirilerini veriyorum.

    Soya proteini :

    1- Uzun süreli soya kullanımı alerjik reaksiyonlara neden olur
    2-Soya tüketimi kıymetli bir çok mineralin emilimini azaltır.(Kalsiyum gibi) bunu engelleyen soyanın içeriğinde bulunan maddelerdir.Soyayı düzenli tüketen bireylerin kan hücreleri bütünleşik bir yığın oluşturur.
    3-Soya içeriğindeki güçlü enzim inhibitörleri nedeniyle ciddi öneme sahip (trypsin gibi) protein emiliminde ve sentezinde ihtiyaç olan enzimlerin aktivasyonunu ciddi oranda düşürür hatta durdurur.
    4-Pankreasta patalojik vakalara neden olur(kanser de dahil).
    5-Şu anda satılan soya ürünleri aslında soya yağı yapımından arta kalan atık maddelerdir ve bu maddeler sığır gibi büyükbaş besiciliğinde kullanılır.(insan tüketimine uygun değil denmek isteniyor)
    7- Amerikan Gıda örgütü 1999 yılında soya tüketiminin kalp krizi riskini arttırabileceğini açıklamıştır buna dayanak olarak da soya tüketenlerin kötü kolesterol seviyesindeki artışları göstermiştir.
    8-Östrojen miktarında anormal değişikliklere neden olabileceği iddia edilmektedir


    Kaynak :
    http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/protein-full-story/
    http://www.nutribodyprotein.com/protein-types.php

    Sporcu Yemek Tarifleri
     
    Son düzenleme: 7 Kasım 2014

Sayfayı Paylaş