Somonlu penne

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Despo tarafından 15 Ocak 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. Despo
    Offline

    Despo ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    30 Mart 2004
    Mesajlar:
    7.966
    Beğenileri:
    6.095
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Danimarka
    [​IMG] 4 Kişilik Malzemeler
    + 1 paket penne makarna
    + 100 gram labne peynir
    + 200 ml krema
    + 1 limonun kabuğu ve suyu
    + (kabuğu ince rendelenmiş)
    + Kıyılmış dereotu
    + Tuz
    + Karabiber
    + 200 gram somon füme

    Hazırlanışı: Makarnayı tuzlu suda aldante haşlayın labne peynir, kremayı karıştırıp kızgın bir tavada pişirmeye başlayın. Buna limon kabuğu rendesi ve limonun suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve kıyılmış dereotunu ekleyerek altını kısıp sosun koyulaşmasını bekleyin. Haşlanan makarnayı sudan geçirmeden sosa ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra somon füme parçalarını ekleyin. Kıyılmış dereotuyla servis yapın.

    Alinti
    MH
     
    saydam ve bonatschi bunu beğendi.
  2. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    cok güzel ve şık bir tarif..
    body yapan 4 kişilik tarif için ufak oynamalar yapmak gerekirse somon miktarını 800 grama ki bu oldukça pahalıya kaçabilir (bu durumda somon yerine füme mezgit de bir alternatif olabilir), makarna miktarını da 2 pakete çıkarmak daha uygun olabilir..

    yağlanma problemi olanlar ise light labne ve krema yerine diet süt kullanabilirler..
     

Sayfayı Paylaş