SIKINTI YAŞIYORUM YARDIM EDERMİSİNİZ

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve defkhan17 tarafından 19 Temmuz 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. defkhan17
    Offline

    defkhan17 Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2014
    Mesajlar:
    106
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Sabah kahvaltımı güzel bi sekilde yapıyorum 3 tane haslanmıs yumurtanın beyazı peynir zeytin 1 tatlı kasıgı recel veya bal domatez salatalık falan
    saat 9 - 10 civarı yapıyorum ve 3-4 saat sonra tekrar acıyorum ve canım tatlı cekiyo acayip sekilde tahin pekmez türü şeyler cekiyo lütfen bana yardımcı olun
     
  2. lordsoth
    Offline

    lordsoth Üye

    Katılım:
    22 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    362
    Beğenileri:
    282
    Ödül Puanları:
    73
    reçelle balı çıkartınız, yüksek glisemik index acıktırır.
     
  3. vinternatt
    Offline

    vinternatt Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2010
    Mesajlar:
    286
    Beğenileri:
    385
    Ödül Puanları:
    73
    Yumurtanın sadece beyazını ve bunun yanında da reçel, bal vb. şeyler yediğin müddetçe kısa sürede acıkacaksın, çünkü yağ yemiyorsun.

    Yumurtanın tamamını yemeyi öğretemedik çoğu arkadaşa hala.

    Bir kibrit kutusu büyüklüğünde light peynir, 2 zeytin... Genç kız dergilerindeki diyetleri yapıyor herkes...

    Sadece protein yiyerek hayatta kalabileceğini, kilo verebileceğini, sağlıklı olabileceğini ve kas kütlesi inşa edebileceğini düşünen tipler sadece ve sadece sağlıklarına zarar veriyor.

    Organlarınızın çalışması, beyninizin ve kalbinizin fonksiyonlarını doğru şekilde yapabilmesi, hormonlarınızın sağlıklı çalışması ve kas inşası yapabilmeniz için sağlıklı yağlara ve kolesterole ihtiyacınız var.

    Şu yumurtanın beyazı, peynirin lightı saçmalıklarını bırakın artık. İnsan doğasına aykırı ve bilimden uzak.

    Evet o öğünlük kaloriyi az alıyor olabilirsiniz ama daha çabuk acıkacak ve önünüze gelen şekerli, karbonhidratlı şeylere saldırıp, duracaksınız. Aynen bu arkadaşımızın örneğinde olduğu gibi...

    Yağ tok tutar. Daha uzun süre tokluk hissedersiniz. Şekeri spor zamanları alın, onun haricinde uzak durun. Protein, sebze ve sağlıklı yağlar hem sağlıklı kalmak hem de gelişim için gerekli.
    Sadece günlük protein miktarını hesaplayıp spor yapıyorsunuz. Protein = kas, yağ = yağlanma gibi saçmasalak bir mantık hakim malesef. Yok böyle birşey. Bütün besinlerin fonksiyonu farklı ve hepsine belirli formlarda ihtiyacınız var.

    Sana tavsiyem, eğer belirttiğin gibi sabah spora gidiyorsan, sabah saatlerinde şeker ihtiyacını karşıla. Reçel değil bala veya meyveye yönel. Sabah kahvaltısında 3 yumurta beyazı yiyeceğine 2 tane tam yumurta ye. Şimdilik gün içerisinde canın şeker istediğinde bir tane meyveyle geçiştir. Zaman içerisinde şekere olan direncini arttıracaksın. Arttırmadığın müddetçe kontrolsüz yeme isteğine boyun eğersin. Bu irade işidir. Makarna gibi zımbırtılardan uzak dur, bol sebze, et ve sağlıklı yağ ye. Günlük kalorini gözden kaçırma.

    Son olarak her bireyin vücudu ve sağlık durumu farklıdır, buradaki tavsiyeleri uygulamadan önce iyice araştır, kendi sağlık durumuna uygun olanları uygula. Bazı insanların tam yumurtaya alerjisi olabiliyor mesela. Veya kolesterol konusunda özel sağlık durumu olan insanlar olabiliyor. İyice araştırın, herkesin vücut yapısı aynı değil.

    Örneğin aynı anda hem bol şekerli hem de yağlı yemek damar tıkanıklığı ve kalp krizi gibi riskleri beraberinde getirir. Kolesterol ve yağlar vücut için gereklidir. Aynı anda çok şekerli ve yağlı beslenmek, kolesterolün yapısal olarak şeker tarafından zarar görmesi ve beden sağlığını tehdit etmesi demektir. Yani buradaki yazımı okuyup, vay kolesterol iyi birşeymiş deyip, sağlıklı yağları tüketip, bir yandan da pekmez, bal, reçel, çikolata, hamur işi tüketip duracaksan, kalp krizine davetiye çıkarıyorsun demektir. Birinden birini çok azaltman lazım ve son araştırmalar azaltılması gerekenin şeker olduğunu ve bunca yıldır kolesterolü boş yere kötülediğimizi gösteriyor.

    Kas inşasında yağın ve kolesterolün önemiyle ilgili şuradaki yazıları Google ile tercüme edip, okumaya çalışabilirsiniz:
    Research Update: Eating More Cholesterol Makes Muscles Stronger « AnthonyColpo
    Bodybuilding.com - Future Fats That Build Muscle Today!
    Why You Need Healthy Fats to Build Muscle | fitmixer®
    Fish Oil for Muscle Recovery | Live Well - Jillian Michaels
     
    Son düzenleme: 19 Temmuz 2014
  4. defkhan17
    Offline

    defkhan17 Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2014
    Mesajlar:
    106
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Teşekkür ederim , Fakat kalorini gözden geçir derken orayı anlıyamadım ?
     
  5. vinternatt
    Offline

    vinternatt Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2010
    Mesajlar:
    286
    Beğenileri:
    385
    Ödül Puanları:
    73
    Beslenmende değişiklik yapacak olursan günlük kalori ihtiyacını aşmaman gerektiğini hatırlattım sadece. Gün içerisinde aldığın toplam kalori, günlük ihtiyacını aşmamalıdır. Ne yersen ye, ihtiyacından fazla enerji alırsan, yağ olarak depolanır. İnternette "günlük kalori ihtiyacı" şeklinde arama yaparsan boy, kilo ve hareketlilik seviyene göre yaklaşık bir toplam kalorik değer bulabilirsin. Bunu aşırı derecede aşmayacak şekilde beslendiğin takdirde sorun olmayacaktır. Kaloriyle kafayı bozmanın alemi yok ancak kilo vermek gerekiyorsa ihtiyacımız kadar enerji almalıyız. Temel kilo verme prensibidir bu, bildiğini umuyorum. Tabi önemli olan sağlıklı kilo vermek.

    Protein: kas inşası, onarımı gibi faaliyetler tarafından kullanılabilmektedir ama ihtiyaç fazlası vücut yağı olarak depolanır.

    Yağ: kolesterol üretimi, organların beslenmesi ve hormonal faaliyetlerin düzgün çalışması için kullanılabilmektedir yani erkeklik hormonunun salgılanmasını güçlendirebilir ve kas inşasına yardımcı olabilir ancak yine ihtiyaç fazlası vücut yağı olarak depolanır.

    Karbonhidrat: ise vücut tarafından pek birşey için kullanılmaz ve "geçici yakıt"tır. Enerji olarak derhal kullanılmadıkları takdirde hızlı bir şekilde yağ olarak depolanırlar (şeker gibi basit karbonhidratlar).
    Kompleks karbonhidratlar ise her ne kadar yavaş depolansalar da, vücut tarafından hayati faaliyetlerde kullanılma özelliğine diğerlerine kıyasla çok fazla sahip değildir.

    Yani vücudumuz kompleks veya basit karbonhidratın içinden EĞER VARSA lifi, vitamini, minerali aldıktan sonra geri kalanı sindirmeye ve şekere dönüştürmeye ve vücut yağı olarak depolamaya başlar.

    Yani protein ve yağ vücut tarafından işe yarayan kaliteli enerji kaynaklarıyken, karbonhidrat geçici bir enerji kaynağıdır. O yüzden sebze, meyve gibi vitamin, lif, mineral, antioksidan gibi vücudumuz için gerekli şeyleri içeren karbonhidratları tercih etmeliyiz. Aksi takdirde şeker, kola, çikolata, abur cubur, ekmek, makarna gibi besinsel kıymeti sebze ve meyveye kıyasla çok çok daha değersiz olan besinlerden uzak durmalıyız.

    Ne yersen ye, çok yersen yağlanırsın kısacası. Yağlı yiyecekler kalori açısından yoğundurlar fakat tok tutarlar ve daha az yemene ve totalde daha az kalori tüketmene yardımcı olurlar.
    Şekerli yiyecekler kısa sürede acıktırırlar, daha hızlı yağlandırırlar ve ihtiyacından fazla enerji almana neden olurlar. Umarım açıklayabildim.
     
    Son düzenleme: 19 Temmuz 2014
  6. volvol6161
    Offline

    volvol6161 Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2014
    Mesajlar:
    488
    Beğenileri:
    181
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    ögrenci
    Doğal balsa günde 1 kaşıktan kimse ölmez onu yeme bunu yeme ula bakıyorum eski topraklara yarma gibi adamlar bu yeni nesilde ne yiyecez biz bal gibi muCize gıda yenmez mi hiç çiçek ile arı arasında kimse bilmiyor nasıl yapıldığını doğal olacak köyden al hastalığa direnç katar bal herkesin kendi tercihi sıcak havada soğuk suyla soğuk havada sıcak suyla 1 çay kaşığı ant sonrası bomba hazır işlenmiş gıda içenler çaya 5. Kaşık şeker atarlar 1 çay kaşığı bala yeme ölürsün gibi bakarlar hazır protein tozu alıp kulla ırlar doğallık kalmaz tozda toz gıdaları toz haline getirme işlemi işlenmiş neyse kafana göre
     

Sayfayı Paylaş