SEMİZOTLU PİRİNÇ SALATASI

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve htcoksz tarafından 6 Aralık 2016 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. htcoksz
    Offline

    htcoksz Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2015
    Mesajlar:
    44
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bayan


    Malzemeler


    200 gr. Amerikan pirinci

    1 adet salatalık

    1 adet yeşil biber

    1 adet küçük boy havuç

    ½ demet semizotu

    Yeşil zeytin

    Kırmızı pul biber

    Taze soğan

    1 adet kırmızı biber

    200 gr. karnabahar

    2 kaşık zeytinyağı



    Hazırlanışı:


    Pirinci haşlayın. Geniş bir kapta soğumaya bırakın. Havucu yıkayıp kabuğunu soyun ve ince doğrayın. Yeşil ve kırmızı biberi yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkarın ve jülyen doğrayın. Semizotunu yıkayıp yapraklarını ayırın ve orta büyüklükte doğrayın. Karnabaharı 2-3 dakika haşlayın ve küçük çiçeklere ayırın. Soğanı yıkayıp ayıklayın ve ince kıyın. Tüm malzemeyi pirinçli kaba alın ve iyice karıştırın. Üzerine yeşil zeytin, kırmızı pul biber, zeytinyağı ve tuz ilave ederek soğuk olarak servis edin.
     

Sayfayı Paylaş