Sebzeli Pirinç Pilav

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve mustang9 tarafından 22 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. mustang9
    Offline

    mustang9 Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    61
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    18
    Pilav ana yemeğimiz olmasından dolayı zamanla sıkıldığımız için farklı yöntemlerini buluyoruz tükettmek için. Her neyse Uzatmadan Tarife geçiyim.

    Malzemeler:
    Pirinç
    Kabak
    Patates
    Tavuk
    Süzme Yoğurt
    Domates
    salatalık

    Yapılışı:
    Pirinç pilamızı normal bir şekilde yapıyoruz. Patates ve Kabakları küçük küp şeklinde doğrayıp ayrı bir tavada kızartıyoruz aynı şekilde tavuk etimizi de kuşbaşı şeklinde doğrayıp ister kızartma biliriz veya diğer kızartmalardan dolayı yağ oranı fazla olmaması için haşlayıp küçük parçala ayırabiliriz.
    Bu işlemleri tamalayıp Pilavımız güzelce demlendikten sonra kızarttığımız patates ve kabağı pilav ile karıştıryoruz. Derin bir kasenin içine alt tarafa tavuğumuzu üzerine pilavı döküyoruz ve bunu düz bir tabak veya tepsiye ters çeviriyoruz.
    Yoğurdumuzu normal bir kıvam da ezip pilavımızın etrafına çok fazla olmamak kaydı ile ince bir tabaka halinde yayıp ince doğranmış salatalık ve domatesler ile kenarlarını süslüyoruz.

    Sizinde beğeneceğiniz kanaatindeyim. Özellikle ölçü vermedim fakat normal bir tencere de yaptığımız pilav içerisine orta boy 2'şer adet Patates ve Kabak yeterli olur. Diğerlerinde ise limit yok thums:

    Afiyet Olsun.
     
    joseph18, serdar2, diez ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  2. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.466
    Beğenileri:
    961
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    Peki neden pilav dostum?
     

Sayfayı Paylaş