Sarımsakla Marine Edilmiş Fırında Hindi Göğsü

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Persephonie tarafından 9 Ağustos 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. Persephonie
    Offline

    Persephonie Üye

    Katılım:
    16 Temmuz 2015
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    63
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bayan
    Hindi kalori ve yağ oranıyla düşük bir et olması nedeniyle ben öğünlerimde sıklıkla kullanıyorum.
    Hindi etinin kısımlarının rengu birbirinden farklıdır. Hindi butu kahverengimsi dokusuyla daha uzun bir pişirme süresi isterken beyaz olan göğüs kısmı kısa sürede yemeye hazır hale gelir. Bu yüzden eğer bu tarifi hindi butuna ya da bütün bir hindiye uyarlamak isterseniz pişirme süresini daha uzun tutun.
    100grındaki Besin Değerleri:
    Protein 26gr
    Karbonhidrat 2gr ya da daha az
    Yağ 3.1 (zeytinyağı ile birlikte)
    Potasyum 35600
    Kalsiyum 1400
    Vitamin A 100
    Demir 108


    Malzemeler
    Marinat için :
    2 orta boy limonun suyu ve 1'inin rendelenmiş kabuğu
    2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    4 diş sarmısak (dövülmüş)
    Yarım yemek kaşığı kekik ( ben dağ kekiği kullanıyorum)
    Yarım çay kaşığı tuz[​IMG] karabiber ve kimyon (bu asamada istediginiz gibi baharatlandirabilirsiniz ben zerdeçal da kullanıyorum). Kabın üzerini iki kat aluminyum folyoyla kapatiyoruz.

    500-600 gr hindi göğsünü bu marinatta bir gece bekletin. Zamaniniz yoksa eğer en az 2 saat beklemeli.
    ** Tavuk göğsu icin marine süresi 30dk yeterledir ancak hindi gibi sert bir ette tum dokularin icine islemesi icin bu sure en az iki saat olmalidir.**

    2.aşama:Eti Mühürleme
    Ben etimin üzerinin kahverengi ve karamelize olmasini sevdiğim için bu asamayi uyguluyorum. Ayni zamanda hindi eti kuru bir et oldugu için icinin daha sulu kalmasini sagliyor. Dilerseniz bu asamayi tamamiyle atlayabilirsiniz.
    Marinatta beklemış eti alıp kızgın geniş bir tencereye derisi alta gelicek sekilde yerlestiriyorum ve birkaç dakika orda kizarmaya birakiyorum. Ayni işlemi cevirip diğer yuzune de uyguluyorum.
    3.Asama: Fırın
    Onceden isittigim 180 derecelik firinda etimi 50-60dk pişiriyorum. *derece kullananlar için etin derecesi 160 olmali batirdiginizda*

    Ben yaninda kuşkonmaz ve kızarmiş tam tahilli ekmekle servis etmeyi seviyorum. Besleyici ve dusuk kalori indeksli bir öğün.
    Afiyet olsunn! :p:p
    ETİ FİRİNDAN ALDİKTAN SONRA 25-30DK DİNLENDİRMEYİ UNUTMAYİN. hemen keserseniz tum suyu akar ve tum bu zahmet boşa gidebilir hahhaha
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleme: 9 Ağustos 2015
    boksbody, unknown00 ve Ascomycetes bunu beğendi.
  2. Ascomycetes
    Offline

    Ascomycetes Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2014
    Mesajlar:
    294
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Eline sağlık güzel görünüyor.
     
  3. unknown00
    Offline

    unknown00 Üye

    Katılım:
    6 Mart 2014
    Mesajlar:
    419
    Beğenileri:
    217
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul

Sayfayı Paylaş