sarımsaklı yoğutlu yumurta(çılbır)

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve tzafer tarafından 30 Mayıs 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 21 üye.
  1. KaRaBaSH
    Offline

    KaRaBaSH Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2007
    Mesajlar:
    234
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    0
    sos sordu ben de söyledim. belki de sossuz denedi ve yiyemedi arkadaş kim bilir..
    açıkçası diyette falan değilken beslenme konusunda daha serbest davranılması gerektiğini düşünüyorum, bodyci olmak yılın 365 günü yediğinden keyif almamak olmasa gerek. haa çılbır sossuz da güzel olur, ama sos isteyenin de kullanması mantıklı olan, zeytinyağlı bir sos olacaktır. biraz lezzetin vereceği keyif ve motivasyon, yapacağı az zararı telafi edecek büyüklüktedir diye düşünüyorum.
     
  2. beat me
    Offline

    beat me Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    212
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    18
     
  3. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    bu tür polemiklerden kaçınalım lütfen..
     
  4. qicik
    Offline

    qicik Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2008
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bir ekleme yapayım suya sirke koyarsanız yumurtanız dağılmadan tavadaki gibi çıkacaktır..
     
  5. zigbog
    Offline

    zigbog Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2008
    Mesajlar:
    1.327
    Beğenileri:
    629
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Bilgisayar Programcısı
    Yer:
    İzmir
    Testo seviyesini de artırır sarımsak ve yumurta sarısı.thums: Ben bulk dönemimde bol bol yerdim.
     
  6. Kan Mevsimi
    Offline

    Kan Mevsimi Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    506
    Beğenileri:
    125
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Isparta
    bugun yedim çılbır cok guzelmıs ama ılk basta kusacam zannettim neyse kusmadım bundan sonra hergun yıcem enerj verıo bana :D
     
  7. Draqo
    Offline

    Draqo Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesajlar:
    353
    Beğenileri:
    224
    Ödül Puanları:
    0
    Pain&Gain'in söylediği gibi sarıları önce ayırmanı öneririm. Çünkü sarılar daha çok katılaşsın diye uzun uzun kaynatarak yumurtanın ısısını çok yükseltebilirsin. Belli bir sıcaklıktan sonra proteinlerin yapısı bozulur ve soğumayla tekrar eski haline gelmez. (Bağların kopması)
     
  8. Jevric
    Offline

    Jevric Yeni Üye

    Katılım:
    2 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    265
    Beğenileri:
    59
    Ödül Puanları:
    0
    Çılbır(ekonomik protein deposu)

    Hem kendim beğenerek yediğim hem de çok yararlandığım bir yemeğin tarifini yazmaya kadar verdim.
    malzemeler:
    1 tencere su
    4-5 tane yumurta(30 gram protein)
    2 kase sarımsaklı yoğurt(10 gram protein)

    Yapılışı:
    1 tencere suyu fokurduyana kadar ısıtın. Ardından içine yumurtaları kırın. Yaklaşık 10-15 dk yumurtalar mantı-makarna misali pişecekler. Yumurtalar katılaştıktan sonra spatulayla suyu süzelerek tabağınıza koyun. Tat vermek için üzerine 2 kase sarımsaklı yoğurt dökün. Mantı gibi olucak. 40 gram proteinli yemeğimiz hazır, afiyet olsun:)
    Not: yumurta sarılarını katmak zorunda değilsiniz.
     
    TuGhAn bunu beğendi.
  9. Bench Press
    Offline

    Bench Press Üye

    Katılım:
    6 Eylül 2008
    Mesajlar:
    344
    Beğenileri:
    77
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Özel güvenlik görevlisi
    Yer:
    İstanbul
    Çılbır güzel yemek gerçekten.Geçenlerde yapmıştım ama yumurtalar dağılmıştı bayağı.Neden acaba?
     
  10. himes
    Offline

    himes Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2007
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    68
    Ödül Puanları:
    0
    despo nun resim çok güzel duruyo,deniyelim yumurtanın tadındanda bıktım artık haşla haşla nereye kadar en sonunda rambo 5 dekı gibi çiğ çiğ bi anda lop lop yutcam
     
  11. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    bu arada sos olarak denediğim birşeyi paylaşayım;

    2 orta boy domates
    1 adet yeşil biber
    karabiber
    nane
    tuz
    çok az sıvı yağ

    hazırlanışı:
    biberi ince ince kesip tavaya yağla beraber atalım biraz pişmeye başlayınca üzerine (kabukları soyulmuş ve küçük küpler halinde doğranmış) domatesleri ekleyelim domatesler yumuşayına üzerine karabiber,nane ve tuzu ekleyim cılbır'ın üzerine dökelim gerçekten süper oluyo..
     
  12. Cloud
    Offline

    Cloud Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    376
    Beğenileri:
    142
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    İstanbul
    2ay olmuş ama yazıcam aynen artık yumurta yemekten rüyalarıma girer oldu sarımsak koymadan yada az koyarak bol yogurtla bundan yicem bundan sonra o dediginide denedim çigde 1tane yedim kustum bidaha yemedim süt'lede 2gün içtim sonra onuda içemedim Çılbır Rocks.
     

Sayfayı Paylaş