Sarımsaklı Balık Çorbası

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve aycicegi tarafından 2 Ekim 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. aycicegi
    Offline

    aycicegi Üye

    Katılım:
    29 Eylül 2013
    Mesajlar:
    34
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    1
    Sarımsaklı Balık Çorbası
    Balık Yemekleri Tarifleri, Çorba Tarifleri
    07 Ağustos 2013
    Yorum Yaz
    489 kez incelendi.
    Diyet Yemek Tarifleri sitemizde, Sarımsaklı Balık Çorbası adlı konuda, birinci ağızdan hiçbir sitede bulamayacağınız eşsiz anlatımlı konuları bulabilirsiniz. Sitemiz geniş yemek tarifleri kategorisi ile Ramazan Ayında da Ramazan Yemekleri kategorisiyle de sizlerle olacaktır.

    Tek ağızdan doğru diyet yemek tarifleri bulabileceğiniz Diyet Yemek Tarifleri sitemizde bulamadığınız diyet tariflerini bize bildirebilir ve/veya sizlerde yemek tariflerinizi bize gönderebilirsiniz.

    Malzemeler:

    ½ çay bardağı sızma zeytinyağı
    1 diş sarımsak
    1 orta boy soğan
    2 çorba kaşığı salça
    1 tutam safran
    1 küçük kereviz sapı
    1 tutam tarhun
    1 adet defne yaprağı
    1 kg. temizlenmiş değişik küçük balıklar (küpez, mezgit, izmarit, gümüş, kırlangıç yavruları)
    10 adet temizlenmiş kabuklu midye
    1 kg. beyaz etli iri balık filetosu
    Kişi başına 1 küçük dilim, zeytinyağında kızartılmış ve sarımsak sürülmüş ekmek
    Tuz, karabiber
    Sarımsaklı Balık Çorbası
    Sarımsaklı Balık Çorbası

    Hazırlanışı

    İkiye böldüğümüz sarımsakları ve ince ince kıydığımız soğanları 2 kaşık salçayla zeytinyağında 2 dakika kavuralım; 1,5 litre su ekleyelim; safran, tarhun, defne yaprağı ve kereviz sapını da katıp bir taşım kaynatalım. Küçük balıkları ve büyük balığın (balıkların) kafasını (kafalarını) karışımın içine atıp 45 dakika pişirelim. Daha sonra bunları ince bir süzgeçten ezerek başka bir tencereye geçirelim.

    Tuz, karabiber ekleyelim, iri dülger dülger parçalarını da katıp 5 dakika pişirelim. Sonra tencereye iskorpit parçalarını katalım, yine 5 dakika pişirdikten sonra kalan balıkların tümünü tencereye katalım, 5 dakika daha kaynatıp balıkları bir kevgirle kenara alalım.

    Midyeleri bu tencereye atalım, daha önce balıkları pişirdiğimiz suda içleri açılana kadar pişirelim. Kenara ayırdığımız diğer parçaları da tenceremize alalım, 2 dakika daha kısık ateşte pişirelim. Sarımsaklı ekmekle birlikte sıcak olarak servis yapalım.
































































    kurabiye tarifleri
    kek tarifleri
     

Sayfayı Paylaş