Saniyelik Kalp Sıkışması Hissi

Konusu 'Sağlık & Sakatlanma' forumundadır ve jamesjay tarafından 17 Haziran 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 11 üye.
  1. jamesjay
    Offline

    jamesjay Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2012
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    Arkadaşlar merhaba, önce kısa bir bilgilendirme yapayım: 27 yaşındayım, müzisyenim ve yükseklisans yapmaktayım. Son 4-5 senedir her sene belli aralıklarla pek de ciddiye almadan VG ile uğraşıyordum. Bu sene fırsatım oldu daha profesyonelce bakmak istedim bu işe. Son 1.5 seneye yakındır düzenli olarak haftanın 3-4 günü olacak şekilde vg yapıyor, düzenli besleniyor ve uyuyorum. Supplement olarak ise son 5 aydır Dymatize'ın protein+creatin+bcaa+glutamine mix ini ayrı ayrı olarak sadece salon günleri alıyorum. Sıkıntım ise bundan 4-5 ay öncesinde başladı. Sahnede şarkı söylerken huzursuzluk hissetim kendimde bir iki hafta üst üste. Pek aldırmadım. Aancak son 1.5 aydır zaman zaman göğsümün sol ortasında 1 saniye süren bir sıkışma ve boşluk hissi hissediyorum. 1-2 kez efor harici olmuş da olsa tespitlerime göre bu daha çok efor sarfettikten sonra oluyor. Misal ağırlık çalışıyorum, çalışırken birşey yok ama set arası verdiğim dinlenme evresine geçtiğimde bazen bu olay oluyor ve nefes alış verişlerimi derin değil kısa aralıklara düşürdüğümde rahatlıyor gibi. Ya da aynı şekilde cinsel yaşantımda ortaya çıkabiliyor. Ve yine farkettiğim üzere cardioda, düzenli nefes alış verişli hızlı tempo yürüyüşte ortaya çıkmıyor. (En azından bugüne denk çıkmadı.) Normal dinlenme sürecinde kalp atışlarım dakikada düzenli 60 civarıdır ama bazen durduğum yerde bile anlık olarak kalbimin "aritmi" gibi hızlanıp yavaşladığını farkediyorum. Tüm bunlar üzerine geçen hafta mini bir check-up'a girdim. Kan-idrar-akciğer-ekg tüm değerlerim oldukça iyi çıktı. Tiroid'e baktırmadım yalnız. Efor testi için de doktora biraz direttim ama efordan önce holter takılıp 24 saat kalbini izlememiz daha iyi olur ilk etapta eğer istersen dedi. Ben de biraz daha araştırma yapıp iyi bir kardiyologa görünmeyi düşünüyorum. Bu durumun yaşam kalitemi düşürmeye ve genel bir tedirginlik hali oluşturmaya başladığını farkettim kendimde. Aranızda hayatının belli bir döneminde bu tip bir tecrübeyi yaşamış veya fikren bana yardımcı olabilecek, yol gösterebilecek birileri varsa topicte cevaplarını görmeyi çok isterim. Sporlu-Sağlıklı günler hepinize.
     
  2. mericboss99
    Offline

    mericboss99 Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2014
    Mesajlar:
    335
    Beğenileri:
    196
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Ben yaşadım ihmal edilecek bir durum değil doğru kardiyoloji uzmanına sağlk bu şakaya gelmez.Benimse kapaklarda ufak bir sıkıntı varmış ancak önemli bir şey değilmiş hayatını etkilemez eğer bu olay artarsa yine gel dedi bana doktor .Sonuç 4-5 yıldır hiç bir sorunum, sıkışmam yok çok şükür

    DÜZELTME :BU ARADA ASLA İKİMİZİN YAŞADIĞININ AYNI OLDUĞUNU SÖYLEMİYORUM KALP BU ŞAKAYA GELMEZ UMARIM ÖNEMLİ BİR SORUNUN YOKTUR
     
  3. jamesjay
    Offline

    jamesjay Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2012
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    İlgine teşekkür ederim arkadaşım. Sağlık tabi ki ihmal edilmemeli. Sana da çok geçmiş olsun. Umarım bir daha asla nüks etmez seninki de.
     
    mericboss99 bunu beğendi.
  4. boksbody
    Offline

    boksbody Özel Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2012
    Mesajlar:
    4.471
    Beğenileri:
    2.870
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    geçmiş olsun tabi bir kardiyologa görünmende fayda var
    aklımıza gelmeyen binbir sebepten olabilir
    bu çok basit bir gaz sıkışması mide problemi olabileceği gibi daha ciddi bişede olabilir
    aklında kalacağına bir doktroa görünmende fayda var
    inş. sadece basit bir yumuşak doku zedelenmesi veya gaz problemidir
     
  5. jamesjay
    Offline

    jamesjay Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2012
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    Haklısın çok farklı sebepleri de olabiliyor bu tip şikayetlerin ancak yumuşak doku zedelenmesinde bölgesel bir ağrı hissetmem, dokunurken o bölgenin aşırı hassas olması gerekmiyor mu? Yüzey değil daha iç bölgelerde bir durumsa bu işler değişebilir tabi.
     
  6. ßeast
    Offline

    ßeast Üye

    Katılım:
    2 Ekim 2013
    Mesajlar:
    37
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    18
    Bende de benzer bir olay var.Bazen küçük bir kan pıhtısı tıkanmış gibi bir his oluyor kalbimde derin nefes almadığımda sorun yok ama derin nefes almaya çalışınca acıyor ve birden derin nefes alınca anlık bir acıyla geçiyor.Bende de aksine kardiyo yapmadığımda olduğunu düşünüyorum.3-4 haftadır kardiyo yapmıyordum 2 gün önce yine oldu ve uzun süre geçmedi, derin nefes alamıyordum.Çıkıp bir saate yakın bisiklet sürdüm.Birkaç saat sonra farketmeden geçmiş.
     
  7. jamesjay
    Offline

    jamesjay Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2012
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    Geçecek olsun seninki de arkadaşım. Belki senin durumun hareketsizliğe bağlı bir kalp çalışma düzensizliğidir. Veya ciğerlerle ilgili birşeydir. Tempolu yürüyüşler bisiklet filan bana da iyi geliyor seninki gibi. Takibini ihmal etme, eğer devam ederse bir doktora görün sen de.
     
  8. ßeast
    Offline

    ßeast Üye

    Katılım:
    2 Ekim 2013
    Mesajlar:
    37
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    18
    Teşekkürler.Aslında görünmek lazım tabi doktora ama genel olarak mecbur kalmadıkça hastaneye gitmeyenlerdenim maalesef.Genel olarak bir sıkıntı gibi görmüyordum ama sonuncusu biraz gözümü korkuttu.Spor yapmama rağmen tekrarlarsa doktora görünmeyi düşünüyorum.
     
  9. jamesjay
    Offline

    jamesjay Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2012
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    Ben de o mecbur kalmadıkça hastaneye uğramayanlardan, kati surette ilaç kullanmayanlardan sınıfındanım ama tabi problemin kaynağını bulmakta fayda var doktora görünüp. Geçmişler olsun diyelim şimdiden.
     
  10. jamesjay
    Offline

    jamesjay Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2012
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    Güncelleme:

    Arkadaşlar belki merak edip faydalanmak isteyenler olur diye bir güncelleme yapıyorum; birkaç gündür bir problem yaşamıyordum ancak bugün sporda 15 dakika hızlı tempo yürüyüş üzerine 15 dakika yavaş tempo koşu (8-9 km\s) ile kalp atışlarımı 160' a kadar çıkardım. Kalbimi gözlemleyerek bir nevi kendi efor testimi yaptım. Bu sürede hiçbir problem, sıkıntı yaşamadım, ta ki kademe kademe hızı düşürüene dek. Bahsettiğim 1 saniyelik sıkışma yine oldu ve aralıklarla bir iki kez daha devam etti. Bu sırada bir yandan da elimle kalbimi dinliyordum ve farkettim ki bu sıkışma hissi olduğu sırada kalbim normal düzeninde atmakta iken 1 saniye kadar gecikiyor ve sonra hızlı hızlı atmadığı süreyi tamamlıyor. Yani Ventriküler ekstrasistol denilen kalp ekstra atımı sanırım benim problemim. Ve genelde ya efor sonrası dinlenmeye geçerken ya da ani heyecan vs gibi kalp atışlarımın hızlanıp yavaşladığı sıralarda oluyor bu. Muhtemelen kendi içinde elektriksel bir anlaşmazlık yaşıyor. :) Problemimle ilgili daha bilgili olarak iyi bir kardiyologa görünmem gerek artık bu noktada.
     
  11. Noxeble
    Offline

    Noxeble Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2014
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    Aynı sıkıntı bendede var yaklaşık 10 yasından beri suan 22 yaşındayım ama takmıyorum sürekli oluyor bazen sağlam sekilde oluyor elimle ağrıyan kısmı sıkınca geçiyor insanlar bana göre kurtlar gibidir kendi kendine iyilesirler ben buna inandığım için 12 yasından beri doktora en fazla 3 4 kere gitmişimdir.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  12. jada
    Offline

    jada Üye

    Katılım:
    10 Şubat 2014
    Mesajlar:
    17
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    bu ve benzeri sıkıntıları yaşayanlar mutlaka Kardiyoloji uzmanına görünmeli fiziksel bi sıkıntı varsa yol yakınken tanı konulmalı eğer fiziksel bi bulgu yoksa psikoloğa gidilmeli çünkü bu ve benzeri durumla tipik panik bozukluk belirtisidir
     
    freeletics bunu beğendi.
  13. efervan
    Offline

    efervan Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2013
    Mesajlar:
    213
    Beğenileri:
    86
    Ödül Puanları:
    38
    Öncelikle geçmiş olsun. Bahsettiğiniz sıkıntı hakkında biraz bilgilerim var. Yakın arkadaşım da vardı. Bazen ciddileşebiliyor bazen ise unutulabiliyor.Katater ablasyon tedavisi ile halledilebiliyor.Bu sorunun benzeride bende var ama bende ki tekleme tarzında o an bir adet ek atım yapıyordu. Özellikle dinlenme sırasında. Kardiyologa gittğimde Mitral kapak gömülmesi olduğunu çok önemli birşey olmayıp sadece böyle rahatsız ettğini söyledi.Ben buna pek inanmadım çünkü 19 yaşıma kadar niye olmadı diye bu işin peşine düştüm aylarca tabiri caizse çile çektim. Kendi kendime büyüttüm.Teklemelerim inanılmaz arttı.En sonunda bir pskologa göründüm ve tedaviye başladı.O günden bu güne şükürler olsun hiçbir şey yok.Yani demek istediğim bu ek atımların birçok sebebi olabiliyor.Kapak hastaklarından tut en basiti demir eksikliğine kadar :) size tavsiyem her yönüyle bu soruna çözüm aramanız.Kesinlikle ciddi birşey değildir kendi içinizde büyüttüğünüz sürece daha da artmaktadır.Tekrardan geçmiş olsun Sağlıklı günler :)
     
  14. TurkeyCK
    Offline

    TurkeyCK Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2016
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    Jamesjay anlattığın şeylerin birebir aynısını yaşıyorum sırf bunun için gördüm şaşırdım kayıt oldum. Önce dahiliyeye gittim idrar dahil bütün tahlilleri yaptı çok şükür bir şey çıkmadı kardiyolojiye gönderdi gittim bugün EKG de EKO da bir şey yok normal dedi 24 saat holter dedi 6 ocakta onuda yapacaklar ama birebir senin yaşadıklarını yaşıyorum. İlk defa başıma bir kızla buluşmak için gittiğimde gelmişti. Vize haftasıydı sanırsam gece uyumamıştım ve sıkıntılı böyle yaz yağmuru havasında uzun bir yürüyüş yapmıştım herhalde hem heyecan hem yürüyüş hemde uykusuzluk bir araya gelince kafeye bi oturduk bi başladı 10 dakika filan hiç durmadı 4-5 saniyede bir dediğin nefes kesilmesi gibi, boşluğa düşme baskı gibi değişik bir şey oluyor ve aynı zamanda sert atım oluyor sanki kalp kendini yavaşlatmaya çalışıyor veyahut hızlı mı atsam yavaş mı atsam diye anlam kargaşası yaşıyor dedim ama inanki kalp krizi bundan farklı olamaz bunun herhalde süreklisi neyse ordan geçmeyince artık acile gittim giderken geçti dolayısıyla ekg ve kanda da bir şey çıkmayınca müşahede de bekletti gönderdi sonra o günden beri sıcak suyla uzun süre duş aldığımda oldu. Böyle kendimi çok zorluyorsam heleki uykusuzsam kesin oluyor mesala efor yapmışsan eğilip kalktığımda oluyor bazen yatarken oluyor dediğin gibi cinsel ilişkiye başlarken aşırı heyecan sırasında ara ara oluyor sonra geçiyor devam etmiyor genelde hep efordan sonra dinlenmeye geçince oluyor yani anlıcan bi efordan sonra oluyor bi böyle çok güç sarfettiğimde oluyor bi ters hareket yaptığımda oluyor hiç bir şeye bağdaştıramıyorum ama şu bir gerçek ki ekstrasistol var doktor zaten o nefes kesilmesi boşluğa düşmeyi anladığını sanmıyorum ek atımım olduğu için holter istedi bende holter takıldığında bilerek uykusuz olucam güç gerektiren hareketler yapacağım bakalım ne çıkacak bu arada siz ne yaptınız merak ettim çok.
     
  15. Xcalamity
    Offline

    Xcalamity Üye

    Katılım:
    9 Kasım 2012
    Mesajlar:
    113
    Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    Amsterdam
    kardiolog sağlam ddiyse psikolojiktir %90
     
    freeletics bunu beğendi.
  16. sergen turaman
    Offline

    sergen turaman Üye

    Katılım:
    3 Mart 2016
    Mesajlar:
    899
    Beğenileri:
    268
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Valla öyle.doktora gittim ben kalbimi in solu acıyor diye.doktor dinledi sonra ekg yolladı baktık gösterdik normal dedi.içim rahatladı ve kesildi şuan.umaırm başlamaz
    l
     
  17. ysnkrksbody
    Offline

    ysnkrksbody Üye

    Katılım:
    6 Şubat 2017
    Mesajlar:
    59
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Doktor olmamakla birlikte kanımca pskolojik, hatta panik atak olduğu hissine kapıldım okuyunca.

    SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
    freeletics bunu beğendi.
  18. Xcalamity
    Offline

    Xcalamity Üye

    Katılım:
    9 Kasım 2012
    Mesajlar:
    113
    Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    Amsterdam
    Bu panik atak zaten çağın hastalığı gibi bir şey oldu
    stres,sıkıntı,depresyon,=anksiyete+Panik atak :)
     
  19. jamesjay
    Offline

    jamesjay Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2012
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    Uzunca bir aradan sonra tekrar merhaba arkadaşlarUzunca bir aradan sonra tekrar merhaba arkadaşlar. Konu yeni mesajlar aldığı için hem bir güncelleme yapmak hem de eğer isteyen olursa bu konuda sohbete devam etmek isterim. Birazcık uzunca bir yazı olacak ama sonuna kadar sabrederseniz işe yarayacak şeylerden de bahsedeceğim. Uyarımı şimdiden yapayım da bana sonra kızmayın :) İlk ekstrasistollerimi farkettiğimde yıl 2014'tü malumunuz. Tabi bu arada hem tez çalışmamdan ötürü hem de bu ekstrasistollerden ötürü vücut geliştirmeyi bırakmak durumunda kaldım. O dönem birkaç ay sürdü ve nasıl olduğunu bilmediğim şekilde geçti ve 2 seneye yakın hiç uğramadılar yanıma. Bu arada evde ufak ufak ağırlık çalışmaları da yaptım. 2016'nın başında 2 hafta kadar reflü şikayetleri çektim. Göğüste yanma, şişkinlik, geğirme isteği... Hatta sanıyorum ki bu şikayetlerin başlangıcı çok afedersiniz, bilgisayar başında otururken gaz çıkardıktan ve o gazın yukarı doğru çıktığını hissettikten sonra başladı. Midemin üzerinde göğsümün ortasında bir şişkinlik yürüdü gitti sanki. Aslında reflü şikayetlerim eskiden beri vardı ancak hiç böyle yoğun değillerdi. Devamındaki reflü şikayetlerinin ardından bir gece bir türlü uyuyamadım ve kalp atışlarım değişmeye başladı. Huzursuzluk hissi kalp çarpıntılarına döndü. Yattığım yerde kalbim 180'le koşmaya başladı. İlk defa böyle birşey yaşadığım için panikledim. Balkona attım kendimi. Derin derin nefes alıp vermeye başladım. Kendimi sakinleştireyim dedim, yok, olmuyor. Karşı komşumuz doktordu, gecenin 03.00'ünde çaldım zillerini anlattım derdimi. Sağolsun dinledi kalbimi hemen, doktorluk bir durum yok şu an taşikardiyak bir atım şekli yaşıyorsun dedi. Eve geri döndüm, kapıdan girdikten sonra inanılmaz bir yorgunluk hissi bastırdı. Sakinlemeye de başlamıştım. Yatağa girdim tekrar, kısa sürede de uyumuşum. Bu noktadan sonraki 1 sene epey sevimsiz geçti diyebilirim. Artık nur topu gibi bir panik bozukluk sahibi olmuştum. Üzerime bir huzursuzluk hali yapışmıştı artık. Otururken içimde kalkıp koşma isteği, yerinde duramama, huzursuz bacak sendromu, elleri koyacak yer bulamama, odaklanmada güçlük çekme... Biz bunların toplamına anksiyete diyoruz. Ve tabi gün içinde ara ara gelen panik ataklar, ritm bozuklukları, ekstrasistoller, kollarda uyuşma, ortama yabancılaşma hissi... Hemen her panik bozukluk sahibi gibi ben de önce vücudumdan şüphelendim. Bir yerlerde bir sıkıntı olmalıydı. Kalbimde bir sorun olmalıydı. Ama doktora gitmek için de epey bekledim niyeyse. Çünkü önce kendimi anlamak istemiştim. Hem psikolojik gibi hem de fizyolojik gibi hissediyordum problemi, arada kalıyordum. Birkaç ay da bu şekilde sıkıntılarla geçti. Yürüyüşlere çıkamaz oldum. Yüzmeye gidemez oldum. Ara ara evden bile çıkmadığım günler oluyordu. Sık sık yatakta vakit geçiriyordum. Kitap okuyordum. Efor sarfetmemeye çalışıyordum ki kalbimin gümbürtüsünü duymayayım. Eskiden yaptığım hiçbirşeyi yapamaz olmuştum kısacası. Oysa çok değil bu yaşanan dönemden 1 sene öncesine kadar yamaç paraşütüyle atlayıp, haftanın 3 günü dağ tırmanışı yapar, dalış yapar, hiç durmaksızın 45 dakika yüzer, 100 kişinin önüne çıkar şarkı söylerdim. Tüm bunlardan sonra geldiğim noktayı düşünüp, kendime yediremeyip daha da üzülürdüm. Sonra okuduğum kitaplar, izlediğim videolar ve araştırmalarımla birlikte bu şekilde olmayacağına karar verdim. Zorla da olsa yapmadığım şeyleri ufak ufak yapmaya başladım. Küçük küçük yürümeye, arkadaşlarımla daha uzun vakit geçirmeye, kendimi dinlemeyi bırakmaya çalıştım. Kardiyoloji randevusu aldım; sıkıntılarımı anlattım ve tetkiklere başlandı. Kan değerleri, ekg, eko, efor, holter... Gerekli herşey yapıldı. Kalp kapakçıklarımdan birinde ufak bir çökme dışında hiçbir problem görünmüyordu. Kapakçıktaki durum da sızdırma yapmıyor, tehlike oluşturmuyordu doktorun dediğine göre. Araştırmalarım da bu yöndeydi. Sadece okuduklarımdan bazılarında kapakçık problemlerine sahip insanların heyecan, anksiyete, panik atak sahibi olabileceğinden bahsediliyordu. Hayat tarzıma zaten dikkat ediyordum, daha da özen göstermeye başladım; sabah erken kalkıp erken yatmaya başladım, kahve ve çayı bıraktım, bitki çaylarına yöneldim. Alkolü ayda yılda bire düşürdüm, sigara zaten içmiyordum. Yediklerime daha da dikkat etmeye başladım. Peki son durum ne diye sorarsanız: hala tam olarak geçmiş değil problemler. Nadiren de olsa ekstrasistol yaşadığım oluyor ama panik atağa çevirmiyor artık pek. Biraz daha rahatladım bu konuda. Ayrıca eskiden yaptığım çok şeyi yapıyorum. Ara sıra sıkıntılansam da her gün interval yapıda doğada 45-60 dakika yürüyüş yapıyorum. Günlük rutin işlerimi yapıyorum, yemek yapıyorum, arkadaşlarımla tekrar olur endişesi yaşamadan görüşüyorum. Mide için henüz kontrole gidemedim ancak kudret narı ve panto kullanıyorum. Midemde sıkıntı yaşadığımda vücudumda da huzursuzluk ve ekstrasistol olduğunu hissediyorum. Ve farkettim ki tedirginlik, endişe, tereddütler anksiyeteyi ve ekstrasistolü arttırıyor. Her gün yeşil çay, melisa, rezene gibi rahatlatıcı çaylar yanında her akşam sarı kantaron ile kediotu çayı demleyip içiyorum ve bunun kesinlikle faydasını gördüm, tavsiye ederim. Bir de alıç macunu, reçeli, her türlüsü ekstrasistol ve ritm bozukluklarına iyi geliyor. Ömrüm boyunca bununla yaşamaya niyetim yok, benimle nereye kadar gelecek bilmiyorum ama hep söylenilen birşey var bu rahatsızlık hakkında: "ona yokmuş gibi davranmayın, onun sizinle oluşunu kabul edin ve ona alışın ki kaybolup gitsin." İyi bir psikoloji de lazım bunu yapabilmek için. Bizim memlekette ne yazık ki pek kolay değil bu iş ama bir şekilde olmak zorunda. Mideyle ilgili tetkikleri yaptırdığımda da bir güncelleme yaparım. Sizlerin fikirleri, görüşleri, soruları varsa dinlemek, yanıt vermek isterim. Paylaşmaktan çekinmeyin lütfen.
     
    Muscleous ve Erdal_Kokener bunu beğendi.
  20. freeletics
    Offline

    freeletics Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2015
    Mesajlar:
    203
    Beğenileri:
    77
    Ödül Puanları:
    38
    Cok bilgilendirici olmus,
    Gecmis olsun, xcalamity'in dedigi gibi bu cagin hastaligi, en buyuk sebebi de stress, malesef stres kolay kontrol edilebilen birsey degil, her ne kadar siz stres yasamadiginizi sansaniz da gunluk yasam, icinde bulundugunuz ortam, bir sekilde bilinc altiniza yerlesiyor, ya da kimseyle paylasamadiginiz bazi problemler, hatta kendinize bile itiraf edemediginiz sikintilar hep birer sebep...

    Benim tavsiyem su olacaktir
    1. Mumkunse sadece sizi mutlu eden seyleri yapin, mutlu eden insanlarla takilin
    2. Bol bol gulun, bu bir sinema olur, komik arkadaslarinizla olur vs vs..
    3. Sizi uzen, stres yapan seylerden uzak durun, bu politika olur, is arkadasiniz olur vss.. onlardan kacinmaya calisin
    4. Her ne derdiniz varsa bunun dunyanin sonu olmadigini hep kendinize hatirlatin, sonunda ölum yok sonucta, koy gotune gitsin deyip gecistirin..



    Sent from my Nexus 9 using Tapatalk
     
    omar115 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş