merak ettiğim bi konu var bildiğmiz domates salçasının besin değeri ne kadardır? yağ yakma evresinde kullanılabilirmi sitede arattım bulamadım kullananlar varmı? makaraya kullanılabilirmi yahut içine çeşitli baharatlar ekleyip kahvaltıda ezme niyetine yenilebilirmi? yediğim şeylere salça koyma gibi garip bi huyum varda...
bol bol şeker içerdiği için özellikle diyette pek tercih edilmemeli. Ketçap da öyle keza. Hatta ona ekstra şeker de koyuluyor.
SCHWARZXXL ; şimdi bir kaç kaynaktan okudum.. 98 kalori diyor fakat şeker katıldğnı bilmiyordum içine en iyisi kullanmayayım sağol bilgi için
Şeker ketçapa katılıyor ama salçaların hepsine katılıyor mu bilmiyorum. Ama salçada zaten domatesten gelen bol miktarda şeker var.
gecen benimde dikkatimi cekmisti salcanin degerleri ayrica icinde extra seker eklemesi yok.tamek salca var evde,uzerinden degerlerini yaziyorum; 100 gr. da calories 75 kcal protein 3.44 yag 0.49 karbonhidrat 14.24
şeker neysede özellikle ketçap yüksek oranda tuz içerir.hatta diyette olanlara,yaşlılara tavsiye edilmez.tam emin değilim ama salçada da tuz oranı yüksek. Ayrıca fazla tuz vücutta su tutulmasına neden olur.bu da şişliklere neden olur
evet tuz oranı yüksek biraz bu aşikar fakat karbonhidrat niyetine alınabilir gibime geldi 1 tatlı kaşığı 150-200 gram makarnaya yetiyor aslında SCHWARZXXL dedikten sonra kullanmayacaktım fakat 100 1 tatlı kaşığnının sorun olmuyacağnı düşünerekten kullanırım gibi
işte buradaki 14.24 gr'mın çoğu basit şeker. Salçayı fazla tüketmemekte fayda var. Bir nevi tatlandırcı olarak görmek gerek. Direk tüketmek için değil.
schwarz valla ben senin kadar kati olamiyorum zaten yaptigim firinda 2 parca tavuk koydugumda 1 tatli kasigi salca,bu yuzden o kadar kafaya takmiyorum.
yanlız soslu salçayı pilavınızın üstüne karıştırdığınızda yanınada tavuğunuzu koyduğunuzda , mmmmmm canm çekti walla
yok ben de katı değilim zaten tavsiye ettiğim kullanım senin yaptığın gibi. o yüzden tatlandırıcı olarak düşünülmeli dedim. yani ekmeği daldırıp daldırıp yemek için değil, böyle tavuğa falan tat katmak için.
http://www.besinler.net/nutrdetails.aspx?NDB_Num=50639 buradan bakıp kendın karar verebılırsınız ama bence basıt seker oranı fazla oldugu ıcın sadece ust mesajlardada dendıgı gıbı tatlandırıcı olarak kullanılmalıdır