salçanın besin değeri

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve jannissary tarafından 18 Ekim 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. jannissary
    Offline

    jannissary Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2007
    Mesajlar:
    41
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    merak ettiğim bi konu var bildiğmiz domates salçasının besin değeri ne kadardır? yağ yakma evresinde kullanılabilirmi sitede arattım bulamadım
    kullananlar varmı? makaraya kullanılabilirmi yahut içine çeşitli baharatlar
    ekleyip kahvaltıda ezme niyetine yenilebilirmi? yediğim şeylere salça koyma gibi garip bi huyum varda... :)
     
  2. SCHWARZXXL
    Offline

    SCHWARZXXL Özel Üye

    Katılım:
    15 Mart 2006
    Mesajlar:
    3.626
    Beğenileri:
    4.706
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    bol bol şeker içerdiği için özellikle diyette pek tercih edilmemeli.
    Ketçap da öyle keza. Hatta ona ekstra şeker de koyuluyor.
     
    jannissary bunu beğendi.
  3. jannissary
    Offline

    jannissary Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2007
    Mesajlar:
    41
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    SCHWARZXXL ; şimdi bir kaç kaynaktan okudum.. 98 kalori diyor fakat şeker katıldğnı bilmiyordum içine :) en iyisi kullanmayayım sağol bilgi için
     
  4. SCHWARZXXL
    Offline

    SCHWARZXXL Özel Üye

    Katılım:
    15 Mart 2006
    Mesajlar:
    3.626
    Beğenileri:
    4.706
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Şeker ketçapa katılıyor ama salçaların hepsine katılıyor mu bilmiyorum. Ama salçada zaten domatesten gelen bol miktarda şeker var.
     
  5. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    gecen benimde dikkatimi cekmisti salcanin degerleri ayrica icinde extra seker eklemesi yok.tamek salca var evde,uzerinden degerlerini yaziyorum;

    100 gr. da

    calories 75 kcal
    protein 3.44
    yag 0.49
    karbonhidrat 14.24
     
  6. spudd webb
    Offline

    spudd webb Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2006
    Mesajlar:
    382
    Beğenileri:
    168
    Ödül Puanları:
    53
    şeker neysede özellikle ketçap yüksek oranda tuz içerir.hatta diyette olanlara,yaşlılara tavsiye edilmez.tam emin değilim ama salçada da tuz oranı yüksek.
    Ayrıca fazla tuz vücutta su tutulmasına neden olur.bu da şişliklere neden olur
     
  7. jannissary
    Offline

    jannissary Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2007
    Mesajlar:
    41
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    evet tuz oranı yüksek biraz bu aşikar fakat karbonhidrat niyetine alınabilir gibime geldi 1 tatlı kaşığı 150-200 gram makarnaya yetiyor aslında SCHWARZXXL dedikten sonra kullanmayacaktım fakat 100 1 tatlı kaşığnının sorun olmuyacağnı düşünerekten kullanırım gibi
     
  8. SCHWARZXXL
    Offline

    SCHWARZXXL Özel Üye

    Katılım:
    15 Mart 2006
    Mesajlar:
    3.626
    Beğenileri:
    4.706
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    işte buradaki 14.24 gr'mın çoğu basit şeker. Salçayı fazla tüketmemekte fayda var. Bir nevi tatlandırcı olarak görmek gerek. Direk tüketmek için değil.

     
  9. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    schwarz valla ben senin kadar kati olamiyorum zaten yaptigim firinda 2 parca tavuk koydugumda 1 tatli kasigi salca,bu yuzden o kadar kafaya takmiyorum.
     
  10. Crespo
    Offline

    Crespo Yeni Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2006
    Mesajlar:
    608
    Beğenileri:
    222
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    yanlız soslu salçayı pilavınızın üstüne karıştırdığınızda yanınada tavuğunuzu koyduğunuzda , mmmmmm canm çekti walla :)
     
  11. SCHWARZXXL
    Offline

    SCHWARZXXL Özel Üye

    Katılım:
    15 Mart 2006
    Mesajlar:
    3.626
    Beğenileri:
    4.706
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    yok ben de katı değilim zaten tavsiye ettiğim kullanım senin yaptığın gibi. o yüzden tatlandırıcı olarak düşünülmeli dedim. yani ekmeği daldırıp daldırıp yemek için değil, böyle tavuğa falan tat katmak için.
     
    saydam bunu beğendi.
  12. lazmataz5
    Offline

    lazmataz5 Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    salça

    Yemeklerde az miktarda salça kullanmak definasyonun gidişatını bozar mı?
     
  13. SEZER YZL
    Offline

    SEZER YZL Yeni Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2008
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    481
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    http://www.besinler.net/nutrdetails.aspx?NDB_Num=50639

    buradan bakıp kendın karar verebılırsınız

    ama bence basıt seker oranı fazla oldugu ıcın sadece ust mesajlardada dendıgı gıbı tatlandırıcı olarak kullanılmalıdır
     
    lazmataz5 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş