Salçalı Lorlu Bulgur Pilavı

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Blitz tarafından 25 Mayıs 2006 başlatılmıştır.

  1. Blitz
    Offline

    Blitz Özel Üye

    Katılım:
    9 Ocak 2006
    Mesajlar:
    1.415
    Beğenileri:
    204
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Istanbul
    Kendi keşfim. Lor peynirini kuru kuru ekmekle yemekten sıkılanlara öneririm. Kompleks karbonhidrat ve Whey protein içerdiği için antrenmandan 1-2 saat önce yenmesi de ideal, günün her saatinde de yenebilir.

    150 gr. Lor peynirini bir kasede çatalla toz kıvamına gelene kadar ezerek ufaltın.
    1 tabak (180gr.) salçalı bulgur pilavıyla lor peynirini karıştırın, biraz da tuz ve biber ekleyin. Yetmezse ketçap da ekleyebilirsiniz.

    Afiyet Olsun.

    Besin değerleri : (www.besinler.com kaynaklı)
    34 gr. Protein
    34 gr. Karbonhidrat
    4 gr. Yağ
    308 kcal.
     
  2. Despo
    Offline

    Despo ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    30 Mart 2004
    Mesajlar:
    7.962
    Beğenileri:
    6.063
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Danimarka
    Bulguru Cok severim,

    Lezzetli birseye benziyor denemek gerekir.
    Eskiden Danimarkada bulgur bulmak cok zordu , Yavas yavas Danimarkalilarinda mutfaklarinda SIkca görülmeye basladi. Bulgur derseniz bazilari ne oldugunu bile bilmezdi bir kac yil önce.

    Simdi ise BB sitelerinde Bulguru tavsiye eden cok. Süper marketlerde bulunuyor.

    Eskiden Ailem TR´den getirirdi :lol:
    Bazen hic dusunmediginiz seyi cok özlersiniz, yurtdisinda okumak icin gidenlerde bilirler "Cig köfte canim cekti" demissinizdir :)


    Ben fazla ugrasmiyorum :)
    Kaynatip biraz köri ekliyorum yaninada Ton :)
     
  3. Blitz
    Offline

    Blitz Özel Üye

    Katılım:
    9 Ocak 2006
    Mesajlar:
    1.415
    Beğenileri:
    204
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Istanbul
    Gerçekten tam bir sporcu besini bence bulgur. Hem tad olarak hem de sağlık olarak beyaz pirincin çok önünde bence. Yalnız benim elimden hiç gelmez pilav yapmak falan. Annemle anlaşacağım. Haftada 2 kez 1er kg. bulgur pişirsin bana koysun buzdolabına. Lorlar da evde stoklu zaten 3-4 kg. lor var şu anda. Karıştırıp karıştırıp mikrodalgada ısıtıp yerim. Aslında hiç alışık değilim ama sanırım ton balığı ile de gayet iyi olur, zaten lor ile ton balığının mantığı aynı, saf protein kaynağı.
     
  4. bomberman
    Offline

    bomberman Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2005
    Mesajlar:
    511
    Beğenileri:
    85
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Berlin
    valla despo bende almanya´dayim ailemin anlattigina göre 25 30 sene önce almanlar mesela patlicani bile bilmezlermis... gercekten ilginc bi durum.

    blitz zaten diyetteyim keske bunu yazmasaydin valla canim cekti... ama bunu antremandan hemen sonra yemek dogru olmaz diye düsünüyorum.
    belki antremandan sonraki ikinci ögünde iyi olabilir. saygilar.
     
  5. StRoNgMaN
    Offline

    StRoNgMaN Yeni Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2005
    Mesajlar:
    462
    Beğenileri:
    73
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    sporcu
    Yer:
    istanbul
    tesekkürler,deneyecegim,ve begenecimden eminim ,uper
     
  6. Blitz
    Offline

    Blitz Özel Üye

    Katılım:
    9 Ocak 2006
    Mesajlar:
    1.415
    Beğenileri:
    204
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Istanbul
    Ben de diyetteyim, zaten diyet yemeği olarak keşfettim bunu :D. Şu an antrenman öncesi veya ana öğünlerde yiyorum bunu, bulk dönemi her an 2-3 tabak yenebilir :). Sana da diyetinde sabırlar ve başarılar.
     
  7. bomberman
    Offline

    bomberman Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2005
    Mesajlar:
    511
    Beğenileri:
    85
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Berlin
    senin diyet yemegin bu ise bulk döneminde ne yiyorsun düsünmek bile istemiyorum :lol:
     

Sayfayı Paylaş