Salça ne kadar zararlı ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Setenay tarafından 14 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. Setenay
    Offline

    Setenay Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    748
    Beğenileri:
    303
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Arkadaşlar, yağ yakımı süreci içinde olan ve normalde bu sebepten hiçbir şekilde tuz tüketmeyen biri olarak soruyorum size; salça ne kadar zararlı olabilir benim için ?

    Bazen sebze yemeği pişiriyorum, haşlamalardan sıkıldığım zamanlar özellikle... :D

    Tuzsuz ve yağsız yapıyorum tüm yemekleri ve salça ekliyorum sadece ...
    Salça sonuçta tuzlu bişey...

    Nedir yorumlarınız acaba ?
     
  2. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    özellikle yaz aylarında vücut, tuza daha fazla ihityac duyuyor. az tuz aldıgımız zaman, bu performansımıza bile etki ediyor. bu yuzden yazın tuz kaybının önune gecmek ıcın biraz daha fazla tuz almak daha mantıklı. gunluk aldıgımız besınlerde de tuz inorganik bir madde oldugu ıcın, mevcut olabılıyor. kış aylarında da optimal seviyede alım yapmak daha mantıklı çünkü yaza göre daha az tuz kaybediyoruz cogu zaman.

    bunların dısında, sporcuların efor sevyesı daha yuksek oldugu ıcın de, daha fazla tuz almaları gerekebilir. bu metabolizma seviyesi ile de alakalı.

    kullandıgınız salçaya gelince, miktarı cok buyuk değilse, bu tür korkuların önemlı olmadıgını belirtmek isterim. ekstra bir tuz katkısı yapmazsanız, sorun olmayacaktır.
     
    Fc4n35 ve Setenay bunu beğendi.
  3. censsa
    Offline

    censsa Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    54
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum.Salça çokmu zararlı? Makarnamızı az tatlandırsak salça ile bize sıkıntı yaratırmı? Yada salçalı bir mercimek çorbası içmek zarar verirmi bize mesela?
     
    Fc4n35 bunu beğendi.
  4. berkque
    Offline

    berkque Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2016
    Mesajlar:
    142
    Beğenileri:
    58
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Bir yemek kaşığı domates salçasında maksimum 60 mg sodyum olur, yetişkin bir bireyde 5 gr'a kadar tuz tuketilmesi oneriliyor, asagisi vucudun elektrolikit dengesine zarar verecektir.

    1 gram, 1000 mg yapar, buradan zararli mi degil mi karar verin. Hos bunlara hic gerek yok, salçadaki soydumu hesap edecek kadar mükemmel bir doğada yaşamıyoruz malesef. Mesela o salçanın yapımında kullanılan GDO'lu domatesler daha büyük problem.

    Yemege, makarnaya 1 tepeleme yemek kaşığı salça atmaktan çekinmeyin. Ekstra tuz atmadığınız sürece sorun yok.
     
    Fc4n35 ve censsa bunu beğendi.
  5. kimyamuh
    Offline

    kimyamuh Üye

    Katılım:
    3 Mart 2016
    Mesajlar:
    254
    Beğenileri:
    111
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    salçadaki tuza gelene kadar daha neler neler var. lezzeti hoşuan gidiyorsan at gitsin. kaldı ki eğer tansiyon hastası filan değilsen tuz alman çok önemli. tuzu komple kesme derim. antrenmanlarda ciddi su ve tuz kaybediyoruz çünkü.
     
    Fc4n35 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş