Sabah aç karnına protein tozu öneren birçok yazı okudum.Protein tozunuzun bir ölçeğini antreman öncesi ve sonrası harici harcamaktansa sabahları ;3 bıldırcın yumurtası +400 ml süt+nesquik tozlarından 2 doz shaker ile karıştırdıktan sonra içebilirsiniz.
Yumurtadaki virüsten dolayı kimsenin çiğ kullanacağını sanmıyorum ve sabah protein tozunun içilmesi bütün gece aç kalan vücudu hemen beslemektir.Sabah ve spor sonrası kullanmak bence daha mantıklı.
Ben haftaiçi sabahları kahvaltı yapacak zamanı bir türlü oturtamadım öyle ki protein tozunu bile karıştırıp içmeyi oturtamadım baktım olmuyor şimdi protein bar aldım 2 kutu her sabah çıkarken 1 tane alıyorum işe giderken yolda yiyorum tabi ki kahvaltının yerini tutması imkansız ama hiç yememekten iyidir
bıldırcın yumrtasının bir numarası yok. hatta daha pahalıya gelir yurta tüketecekseniz tavuk yumurtası tüketin tabi pişmiş olarak.
Bıldırcın yumurtasını sağlığınızı iyileştirmek için tüketecekseniz, yumurtaları kaynar suda yıkadıktan sonra çiğ yemeniz tavsiye edilir. Bıldırcınların vücut sıcaklıkları tavuklardan yüksek olduğundan, tavuk yumurtalarında görülebilen salmonella için endişe etmeye gerek yoktur. Bıldırcın yumurtaları, içlerinde yüksek miktarda bakteri öldüren lizozom bulunduğundan enfeksiyona karşı daha dirençlidirler. Her sabah 3-5 bıldırcın yumurtası yemek, metabolizmayı ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve size fiziksel ve zihinsel bir enerji verir. 3-4 ay düzenli bir şekilde tüketildiğinde bıldırcın yumurtaları sağlıkta gözle görülür olumlu etki yapacaktır. kaynak: Bıldırcın yumurtası nasıl yenir? | BILDIRCIN.INFO Quail Eggs | Dietary Cookery | Genius cook - Healthy Nutrition, Tasty Food, Simple Recipes
Letsev'in söylediği gibi bu konu hakkında küçük bir karşılaştırma yapmıştık. İsteğe göre tabiki bıldırcın yumurtası tüketilebilir. Fakat bıldırcın yumurtası "pazarlamacıların" anlattığı gibi aman aman bişey değil. https://www.bodyforumtr.com/vbforum/beslenme/tavuk-ve-bildircin-yumurtasi-kiyaslamasi-44191.html
BeachBoy ama ben sizin dediğinizi uygulayacağım.O gösterdiğim kaynak gibi bazı kaynaklarda haşlanması tarafında makaleler yazmış. Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:09 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:07 ---------- Tamam teşekkür ederim.Dikkate alacağım.
Yumurtanin cig olarak tuketilmesinde en temel sorun virus vs. degil protein emiliminin dusuk oranda gerceklesmesi. Isil denaturasyon meydana gelmediginden cig yumurta tuketldiginde kullanilabilir protein yuzde 50 lerde. Yani tam yumurtada ortalama 6 gr. var ise 3 gr. kullanilabiliyor. Digestibility of Cooked and Raw Egg Protein in Humans as Assessed by Stable Isotope Techniques