Sağlığım Tehlikede Karaciğer ve Kolesterol !!

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve bib0697 tarafından 11 Kasım 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 9 üye.
  1. bib0697
    Offline

    bib0697 Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2015
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Alanya
    Öncelikle merhabalar herkese ben 7-8 ay toplam spor geçmişi olan şuandada devam eden 18 yaşında bi üniversite öğrencisiyim.Son 1.5 aydır Gainer 1 aydır ise bcaa kullanıyorum kontrol amaçlı bir kan aldırdım sağlık ocağında ertesi gün sonuçları almaya gittiğimde kolesterol ve karaciğer enzimlerimin yüksek olduğunu söyledi doktor açıkcası motivasyonum çok düştü o gün spora gidemedim korktum acaba önemli bir şey mi normal hastaneye gitmemi söyledi 1 hafta sonra gidicem normal hastaneye fakat gerçekten içimde bir korku oluştu bu aralar çok karbo agırlıklı besleniyorum bcaa ve gainer kullanıyorum bundan olabilir mi acaba ve 71 kilodan 20-25 günde 75 kiloya çıktım boyum 1.83 spora şuandada devam ediyorum sizlere kan sonucunda yüksek olan değerleri ve isimleri vereceğim belki bi bileniniz yardım eden olur gerçekten çok sevinirim çünkü harbiden çok canımı sıktı böyle bişi olması.

    Bende Çıkan Değerler------------------Olması Gereken Değerler

    Trigliserit:172 150 ve ya daha altı
    ALT:61 0-55
    AST:93 5-34
    LDH:245 121-229
    Total Protein:9.2 6.4-8.3
    Albumin:5.3 3.5-5.0
    Globulin:3.9 2.3-3.5
    Kolinesteraz:12532 4000-12000


    Yardımlarınızı yorumlarınızı bekliyorum 1 hafta sonra zaten hastane gideceğim bu sonuçlar ya da bu tür şeyler spor yapmama engel olur mu ya da supplement kullanımı engellermi ?
     
  2. KidCudi
    Offline

    KidCudi Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2014
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Mars
    Çok geçmiş olsun.:(
     
  3. bib0697
    Offline

    bib0697 Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2015
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Alanya
    Sağolasınn
    --- Mesaj birleştirildi, 12 Kasım 2015 ---
    Bilen yok mu arkadaşlar ?
     
  4. bib0697
    Offline

    bib0697 Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2015
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Alanya
    Bilen yok mu arkadaşlar ?
     
  5. aslangur
    Offline

    aslangur Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2013
    Mesajlar:
    1.085
    Beğenileri:
    488
    Ödül Puanları:
    93
    beslenmene sebze kat biraz. bu biraz önlem alır karaciğere
     
  6. beastic
    Offline

    beastic Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2015
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Karaciğer enzimlerin çok yüksek.
    Bunun yanında trgliseeidin de yüksek olması bence beslenme şeklinin çok kötü olmasından kaynaklanıyor. Benim de karaciğer enzimlerin ALT 85 AST 160 idi. Ancak vücuduma meyve dahil hiç şeker almayarak, alkolden kaçarak spor dahi yapmadan 33-55 E kadar dusurdum. Ama yapman gereken ne olursa olsun şekerden uzak durman yoksa hayatta değerlerin düşmez. Değerler de 6 aydan fazla dusmezse mutlaka biyopsi yaptırıyorlardı. Ben de 2/4 fibrozis çıktı. Dediğim gibi şeker karaciğerin 1 numaralı düşmanı...

    Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  7. bib0697
    Offline

    bib0697 Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2015
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Alanya
    sadece çayda az miktarda şeker kullanıyorum onun dışında kullanmıyorum tatlı vs hiç bi zaman sevmedim doktor 1 ay sonra kontrol gel dedi gainer ve bcaa ya ara verdim şuan 1 ay sonra tekrar bir kontrol ettirecegim inşallah düşer gerçekten çok korkuyorum ve merak içindeyim.
     
  8. KaraFırtına
    Offline

    KaraFırtına Üye

    Katılım:
    9 Ocak 2015
    Mesajlar:
    103
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Arkadaşım 1 kilo eşittir 9k kalori 25 günde 4 kilo almışsın ki bu 36k kalori ekstra yapar günde 1400 kalori fazladan alıyorsun. 1100 kalori düşür. Hele proteine abanıyorsan kalitesiz besinler yiyiyorsan (şeker,alkol,işlenmiş et ve işlenmiş yağlar) üstüne birde su içmiyorsan çok normal. Kalorini her ne alıyorsan 1100 azalt kg başına 2gr proteini geçme bitkiselleride say, saydığım besinleri hayatından çıkart düzelir, bol su iç
     
    bib0697 bunu beğendi.
  9. koseus
    Offline

    koseus Üye

    Katılım:
    7 Eylül 2015
    Mesajlar:
    96
    Beğenileri:
    51
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    deve dikeni tohumu almayi deneyebilirsin. yillar evvel benim de bir tahlilde karaciger enzimler yuksek cikinca doktor onermisti. internetten biraz arastir, eczanelerde bulabilirsin.
     
    bib0697 bunu beğendi.
  10. beastic
    Offline

    beastic Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2015
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    KaraFırtına kesinlikle doğru söylüyor bence ben bugün kan tahlili yaptırdım şu anda 28-38 değerler. Bunu da kesinlikle meyve dahil şeker almamama ve protein ağırlıklı beslenmeye borçluyum.
    Sabah dahil ekmek yeme bol yeşillik ve yanında kğ başına 1,5-2 gram proteini geçmeden beslenir.
    NOT: Yaklaşık 2 haftadır Optimum gokd std. Whey kullanıyorum. Kanka acigerime herhangi bir olumsuz etkisi olmuyor.

    Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
    bib0697 bunu beğendi.
  11. bib0697
    Offline

    bib0697 Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2015
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Alanya
    Tamam şuan çok fazla su içiyorum gainer ve bcaa kullanmıyorum 1 ay sonra kontrole gideceğim bakalım sonuçlar ne olucak inşallah hepsi düzelir daha sonra geri gainer ve bcaa kullanmaya başlarım.
     
    beastic bunu beğendi.
  12. Ali_Kemal_Eyvaz
    Offline

    Ali_Kemal_Eyvaz Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2014
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Dostum benim yaşım 35 geçen sene kalbim sıkışıyor diye gittim doktora senin değerlerinin 2 katıydı kolestrolüm. Total 330 trigliserid 370 ldl 260 ve ben o günden sonra vg yapmaya başladım 4 ay sonra hepsi normale döndü. Fakat kolestrolü arttıracak besinlerden kaçın toz kullanmaya ara ver karaciğer enzimlerin düşsün. 1 bardak suya akşamdan 3 tane ceviz kır kabuğuyla koy sabah kalkınca ilk işin suyunu iç cevizinide ye 3 ay sonra tekrar git kan ver. Korkma spora devam allaş acil şifalar verain.

    D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  13. servet dağlı
    Offline

    servet dağlı Üye

    Katılım:
    14 Kasım 2015
    Mesajlar:
    461
    Beğenileri:
    920
    Ödül Puanları:
    93
    Cinsiyet:
    Bay
    işlenmiş gıdalar,zararlı yağlar,tablet haplar ,şeker karaciğer değerlerini yükseltir..
    aç karnına sabahları deve dikeni çayı içebilirsin,rahatlıkla yerine gelir değerlerin,enginar da tüketebilirsin..
     
  14. bib0697
    Offline

    bib0697 Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2015
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Alanya
    Tamam denicem inşallah düzelir.
     
  15. octeniskrup
    Offline

    octeniskrup Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2014
    Mesajlar:
    1.678
    Beğenileri:
    2.289
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Finansal analist - personal trainer
    Yer:
    Yurtdisi
    Cok abartili da yuksek degil degerlerin, doktor tavsiye de bulunmustur zaten, 2-3 gunluk bir detoks yapabilirsin sadece sebze ve sebze sularindan. Beslenmende islenmis gidalari en aza indir.

    Arada NAC600 atabilirsin, acetilselsitin hepatotoksisite üzerine etkisini karacaiğer glutatyon seviyesini koruyarak veya arttırarak gösterir.
     
    bib0697 bunu beğendi.
  16. bib0697
    Offline

    bib0697 Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2015
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Alanya
    Pazartesi günü kontrol ettirmeye gideceğim sonuçları buraya yazarım umarım iyi olur teşekkürler bilginiz için yardımınız için
     
  17. SadeceSen
    Offline

    SadeceSen Üye

    Katılım:
    23 Kasım 2015
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Amasya
    Geçmiş olsun.Sebze ağırlıklı beslen
     

Sayfayı Paylaş