Sıcaklar ve Dondurma ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Yigit3535 tarafından 6 Nisan 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. Yigit3535
    Offline

    Yigit3535 Üye

    Katılım:
    15 Şubat 2011
    Mesajlar:
    66
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Algidaların üstlerinde besin değerleri yazıyor araştırabilirsiniz
     
  2. oklahoma
    Offline

    oklahoma Yeni Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    1.005
    Beğenileri:
    322
    Ödül Puanları:
    0
    dondurmadaki şeker aslına bakarsanız idmandan hemen sonra absorbe edilebilecek duzeydedir. yani ilk bakışta idman sonrasında cok guzel bir ogun gibi gozukuyor. ama aynı zamanda ciddi yağ içerir. bu yağdan zengin olması işi bozuyor bence. yide cok canınız cekiyorsa kontrollu gitmek acısından kutu şeklinde alın derim. yani bir algida magnumu aldınızmı bitirirsiniz. en az 40 gr yağ vardır rahat diyorum. ama kutu şeklinde olanlardan alırsanız hiç deilse tuketmesi kontrolu ve keyifli olablir. mesela 1 kaşık dondurma , 250 ml yağsız sut , 1 olcek protein,bir kaç buz küpü blenderda hazırlayın. bu içilmesi çok keyifli bir içeçek olur. bunu antrenmanda hemen sonra yada ara ogunlerin birinde alabilirsiniz. rtam birprotein milk shake. iyi çalışmalar dilerim ...
     
  3. bodyboyTR
    Offline

    bodyboyTR Üye

    Katılım:
    13 Kasım 2015
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    arkadaşlar merhaba,
    Konu baya eski fakat oldukça önemli bir konu, tatlılar üzerine uzun süredir bir araştırma yapıyorum. Evde dondurma yapmak tabi ki bir seçenek ama bu gibi imkanlara her zaman sahip olamıyoruz hem de antrenman programlarımızdan dolayı evde dondurma yapmak dediğimiz şey bir lüks olabiliyor. İnternette dondurma üzerine de bir miktar araştırma yaptım ve aslında dondurma makinesi (yazıya tıklayarak ulaşabilirsiniz) üzerine uzman bu sitede dondurmanın özellikleri ile ilgili de kısa bir yazı buldum. Sayfanın alt tarafında bu yazıya ulaşabilirsiniz. Özetle dondurmanın içeriğinin çok değişebileceğinden bahsediyor. Kimi dondurmalar yapay yağlarla ve çok aşırı miktarda glikoz karışımlarıyla sertleştiriliyor. Aslında kendisi kalitesiz olan dondurmalar bu şekilde kıvam kazanıyor. Özellikle algida'dan bahseden arkadaşlarımız olmuş, çok iyi bilmeliler ki endüstriyel dondurmaların hiçbirinde vitamin ya da besleyicilik yoktur. Tamamen tatlandırıcılardan oluşan bu ürünler bizi adeta zehirliyor. Kan şekerinin çok hızlı yükselmesini sağlıyor ve buna tepki veren vücut insülin salgılayarak bu aşırı kan şekerini hızlıca yağa dönüştürüyor. Doğallıktan şaşmayan dondurmaları tercih etmeniz önerimdir. Gelato yani italyan dondurması dondurmalar arasında en masum olanı.
     

Sayfayı Paylaş