sütlaç

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve ferhat1991 tarafından 21 Mart 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. ferhat1991
    Offline

    ferhat1991 Üye

    Katılım:
    17 Ocak 2010
    Mesajlar:
    25
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    mrb arkadaşlar size bir sorum olcaktı sütlaç nasıl bir besin kaynağı faydalarını söyleyebilirmisin sütten dahamı faydalı + süt ve prinç karışmasıyla ii bir protein kaynağı olabilirmi?
     
  2. shownodese
    Offline

    shownodese Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2008
    Mesajlar:
    966
    Beğenileri:
    251
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    gayrimenkul danışmanı
    Yer:
    kocaeli
    sütlaç yeniçerilerin savaş yemeğidir balkanlara sefer sırasında keşfedilmiş süt proteini karbonhidrat ve şeker daha ne olsun allah allah!
     
  3. altaylar
    Offline

    altaylar Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    412
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    0
    evet iyi olabilir ama vgcilerden şekeri tavsiye edecek birini zor bulursun
    ama bitki ve hayvan etinin kombinasyonları daha yüksek biyolojik değerlere sahip(protein bazında sadece hayvansala göre)
    ama dediğim gibi asıl sorun kalitesiz karbonhidrat içermesi
     
  4. ferhat1991
    Offline

    ferhat1991 Üye

    Katılım:
    17 Ocak 2010
    Mesajlar:
    25
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    şekerin sakıncası ne ve kalitesiz karbonhidrat derken ne demek istedin
     
  5. darknesssword
    Offline

    darknesssword Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2009
    Mesajlar:
    586
    Beğenileri:
    174
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    Aydın
    Bu sporu yapiyorsak bazi seyleri kismaliyiz.Simdi buradaki asil konu sütlacin nasil yapildigidir.siz eger sütlaci hala beyaz seker ve tam yagli süt ile yapiyorsaniz zaten bu sporun gereklerini yerine getirmiyorsunuz bana göre.
    Ben sütlacimi kesinlikle anneme yaptirtmam.her sekilde koyma desemde seker koyar.ben light süt ve bal kullanarak yaparim.4 kase sütlac icin 1 yemek kasigi bal yeterli oluyor bundan süpheniz olmasin yani kasik kasik bal atmiyoruz cunku oda dogru olmaz.umarim anlatabilmisimdir.
    light süt+pirinc+1 yemek kasigi bal=4 kase sütlac(tercih edilmeli)
    yagli süt+pirinc+1 su bardagi seker(tercih edilmemeli)
     
  6. ferhat1991
    Offline

    ferhat1991 Üye

    Katılım:
    17 Ocak 2010
    Mesajlar:
    25
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    şekerin sadece kilo aldırdığını biliyorum bu bakımdanmı söylüyorsunuz
     
  7. darknesssword
    Offline

    darknesssword Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2009
    Mesajlar:
    586
    Beğenileri:
    174
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    Aydın
    BEYAZ sekerin 100 tane zarari var ben yenmesi taraftari degilim..Mesela sinavlardan once vs. yiyin derler beyin ihtiyac duyar diye.yanlis.beyin beyaz sekere ihtiyac duymaz.orda yenmesi gereken bal olmalidir.bu sadece bir ornek.daha pek cok ornek verebilirim..
     
  8. rsxer
    Offline

    rsxer Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    340
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    0
    gerçek tavukgöğsü tatlısı daha iyi olmazmı ? sütlaça nazaran ? heryerde tavukgöğsü satılıyor ama içinde tavuk lifleri göremiyorum, şuana kadar beğendiğim en güzel yer sarayın tavukgöğsü
     
  9. gurkanisevic
    Offline

    gurkanisevic Üye

    Katılım:
    26 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    18
    şeker yerine başka bir tatlandırıcı ile yapılır mı acaba? Bu vg olayında en ters olduğum mevzu beslenme hiç aram yok mutfakla :(
     

Sayfayı Paylaş