Sütaş light beyaz peynir %25 protein

Konusu 'Marka Marka Besin Değerleri' forumundadır ve celalcaner tarafından 15 Nisan 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 19 üye.
  1. celalcaner
    Offline

    celalcaner Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    430
    Beğenileri:
    86
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar üzerinde yazan doğruysa çok güzel bir besin diye düşünüyorum sizinde yorumlarınızı alalyım

    100 gr sütaş light beyazpeynirde
    protein 25gr
    karbonhidrat 5.5gr
    yağ 7 gr
    kalsiyum 535mg
    fosfor 546 mg
    tuz 1.6 gr

    700 gram ve 8.50 a aldım daha ucuza da bulunabilir.
    şahsen ben çok beğendim
     
    0nd3r bunu beğendi.
  2. 0nd3r
    Offline

    0nd3r Üye

    Katılım:
    19 Ekim 2009
    Mesajlar:
    308
    Beğenileri:
    98
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    ist bayrampasa
    fena degil besin degerleri diyet döneminde tercih edilebilir
     
  3. celalcaner
    Offline

    celalcaner Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    430
    Beğenileri:
    86
    Ödül Puanları:
    0
    kalorisini yazmayı unutmuşum arkadaşlar
    100 gr 185 kalori

    tadı da güzel ayrıca. hergün 50-100 gr yemeye çalışacagım
     
    Son düzenleme: 16 Nisan 2011
  4. Mrozguryilmaz
    Offline

    Mrozguryilmaz Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    159
    Beğenileri:
    70
    Ödül Puanları:
    0
    8,5 gayet iyi fiyat nereden aldınız?
     
  5. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    410
    Beğenileri:
    463
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Bilgisayar Programcısı
    Yer:
    İstanbul
    Bir ürün tam light olması için 100 gramında %1 yağ olması gerekir, bu ürünün 100 gramında %7 yağ oranı var, çok yüksek değil ama hayvansal (doymuş) yağ'dır. %1 yağlı ürünler bulursanız tercihinizi bu yönde kullanın.
     
  6. celalcaner
    Offline

    celalcaner Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    430
    Beğenileri:
    86
    Ödül Puanları:
    0
    marketim ağca
    evet yağ oranı biraz fazla ancak denk geldiğim en yüksek proteinli peynir.30 grlık gofrette bile 8-10 gr yağ olduğu düşünülürse...
     
  7. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    410
    Beğenileri:
    463
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Bilgisayar Programcısı
    Yer:
    İstanbul

    Hayır yağ oranı çok yüksek değil bir önceki mesajımda da belirttim sadece hayvansal yağ olduğu için %1 yağlı bulursanız daha iyi olur dedim. Yoksa çok yüksek değil, tüketilebilir...

    Ben peynir hiç sevmem, daha doğrusu yoğurt haricinde süt ürünlerini hiç tüketmem ama sevseydim bu ürünü tüketebilirdim... Fakat bildiğim kadarıyla piyasada %1 yağlı ürünlerde var, tercihim o yönde olurdu, araştırmak gerekir...

    Bu ürünün light olmayanı da var, onda ki yağ oranı %21.4, light olanı %7, belirttiğim gibi çok yüksek değil...

    Not : Gofret'lerde kullanılan yağ çeşidi bitkisel yağ'dır. Bu tip ürünlerde çok çeşitli yağlar (palm/soya/ayçiçek/kanola) kullanılır. Hepsi bir bir ölçü de zararlıdır ancak zarar sıralamasında hayvansal yağ'lar daha önce gelir.
     
    SAVAŞ74 bunu beğendi.
  8. hknmtn
    Offline

    hknmtn Üye

    Katılım:
    7 Mart 2011
    Mesajlar:
    37
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    İnşaat Mühendisi
    Yer:
    Balıkesir
    %1 yağlı peynir olmaz ki... O dediğiniz süt veya yoğurtta olur. Peynirde şu ana kadar gördüğüm en az yağ oranı %6.5
     
  9. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    410
    Beğenileri:
    463
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Bilgisayar Programcısı
    Yer:
    İstanbul
    - %1 yağlı peynir neden olmaz?
    - Olmaması için bir sebep mi var?
    - Yoksa piyasa da olmadığı için mi olamaz kanısına varıyoruz?
    - Piyasa da yoksa demek ki yapılamıyor gibi bir anlam mı çıkarmalıyız?

    Bir önce ki mesajımda da belirttiğim gibi ben beyaz peynir'i hiç sevmem! Ancak çok yararlıdır ve kesinlikle tüketilmesi gerekir.

    Konuya çok uzağım (yoğurt olsaydı 2 sayfa bilgi yazardım :)) ancak yine de sizin için bir kaç detay vermek isterim.

    Bildiğim kadarıyla (halen üretiliyorsa) Pınar'ın üçgen light peyaz peyniri'nin bir porsiyonu %1.5 yağ oranına sahiptir. Sabah kahvaltısında da ancak 1 porsiyon tüketebilirsiniz. 2 porsiyon tüketmeniz durumunda bile % 3 hayvansal yağ almış olursunuz ki bu oran yine oldukça düşüktür.

    Türkiye'de de satılmakta olan İtalyan'ların ünlü peyniri Ricotta (İtalyan tipi lor) yaklaşık % 4 yağ oranı içerir. Hem hafif, hem de leziz olması ile ünlüdür. Orijinali satıldığı gibi (pahalıdır) Türkiye'de de üretilmektedir. (İnanılmaz ucuz ve çok lezzetlidir. Peynir altı suyundan üretilir.) Her üretilen Ricotta düşük yağ oranına sahip değildir. İyi araştırmak gerekir.

    Sütaş bildiğim kadarıyla tat oranını korumak için %1 yağlı peynir/yoğurt üretmemektedir. Geçmişte bu yönde bir bilgi edinmiştim. Tad'ı korumak için % 67 daha az yağlı peynir üretiyor. (% 7 yağ oranına sahip.) Bir önce ki mesajım da light olan ürünün link'ini vemiştim. Dolayısıyla Sütaş'da %1 yağlı ürün aramayın ama duyumlarıma göre üretimine başlayacakmış lakin %1 yağlı ürünler pazarı gittikçe genişlemektedir.

    Pınar ve Sütaş'ın %1 yağlı beyaz peynir üretmemesi, üretilemediğinden değil tad yapısı büyük ölçüde kayba uğradığından dolayıdır. Yoksa %1 yağlı beyaz peynir elbette ki üretilebilir ama tad'ı büyük ölçüde yağ yapısı belirlediği için ortaya tad açısından hoş bir ürün çıkmaz. (Protein yapısı değişmez.)

    Kaanlar'ın Lor Peynir'i % 2 yağ oranına sahiptir. Yine Kaanlar'ın böreklik peynir'i % 2 yağ oranına sahiptir ve oldukça lezzetlidir. Piyasada ararsanız bulabilirsiniz.

    Tahsildaroğlu'nun Light beyaz peynir'i de yanlış hatırlamıyorsam oldukça düşük yağ oranına sahip. Ülker'de İçim markası altında light peynirler üretiyor, incelemek gerekir.

    Sonuç olarak;
    Piyasa da aranıldığı takdirde oldukça düşük yağ oranına sahip peynir çeşitleri bulabilmek mümkündür, ancak "olmaz" demek farklı bir olaydır.
     
    CoopUq ve SAVAŞ74 bunu beğendi.
  10. kaka
    Offline

    kaka Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    421
    Beğenileri:
    134
    Ödül Puanları:
    53
    Arkadaşlar %3 e 5 e bu kadar takılmayın derim ne kadar doymuş yağ da deseniz sonuçta doğal hayvanın yağı benim çok aşırı olmadıkça ben tereyağının yoğurdun sütün yağının kesilmesi taraftarı değilim çünkü bunlar doğal yağlar vücudun bunlara ihtiyacı var.
     
  11. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    410
    Beğenileri:
    463
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Bilgisayar Programcısı
    Yer:
    İstanbul
    Doğal yağlar dediğiniz "hayvansal yağlar"a vücudun ihtiyacı bulunmamaktadır. Doymuş yağ oranı açısından yüksek olan hayvansal yağ'ları diyetinizden ne kadar kısar/çıkarırsanız sizin için o kadar iyi olur.

    Kalp/damar tıkanıklığının başlıca nedenleri doymuş yağ oranı yüksek "hayvansal yağ"ların hesapsızca tüketilmesidir. Bunun üstüne hareketsiz yaşam tarzı da eklenince bir numaralı ölüm nedeni kalp krizleri olmaktadır.

    Gelişme dönemini atlatmış (20 aşından yukarı) her birey süt/yoğurt/peynir gibi gıdaları yarım yağlı veya yağsız tüketme alışkanlığı edinmelidir.
     
    karakayaysf, CoopUq ve SAVAŞ74 bunu beğendi.
  12. SAVAŞ74
    Offline

    SAVAŞ74 Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2010
    Mesajlar:
    1.329
    Beğenileri:
    1.281
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    @Bodysoft, seni okumak bir zevk haline geldi...;)
     
    Bodysoft bunu beğendi.
  13. speedtouch
    Offline

    speedtouch Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2010
    Mesajlar:
    1.161
    Beğenileri:
    1.525
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Angara
    bari sen yapma bodysoft


    ''...hayvansal yağlara vucudun ihtiyacı bulunmamaktadır...'' bunu sıradan birisinden duymuş olsam,bir tarafımla gülerdim fakat bodysoft senin gibi bilinçli bir kişiden böyle bir yorum duymak beni bir hayli şaşırttı,hayvansal yağlara vucut nasıl ihtiyaç duymaz allah aşkına?

    senin yazdıklarından hayvansal yağ tüketmeyin anlamı çıkıyor ki,olacak iş değil,sanırım bunları yazarken hayvansal yağların hormon seviyesi üzerindeki etkilerini hesaba katmadan yazdın,insan şaşkınlık içerisindeyim,sanki bu yazılar sana ait değil de,hastasını başından savmaya çalışan bir doktorun sözleri...

    bodysoft, yıllar boyu insanlara hayvansal yağlar kolestrol içerir damarları tıkar adamı öldürür dedi,bu dünyanın en büyük yalanıydı tabi ki,kolestrol düşürmeye yarayan haplar yıllar yılı ilaç şirketlerini zengin etti,insanların hormon seviyelerini yerlerde sürdü...

    burda, ''neden hayvanlar kalp krizi geçirmiyor '' diye sorucam karşılığında bana hayvanlarla insanlar bir mi? diyeceksin o yüzden dememiş say,fakat bir düşün...

    damar neden tıkanır? Damarı tıkayan kolestrol mü ,yoksa kolestrolün tepkimeye girmiş hali mi?
    Kolestrol bizim damarlarımızı tıkamaz,fakat kolestrollü bir gıdanın yanında fruktoz tüketirsek,o zaman fruktoz koleströlü oksitleyerek vucuttaki damarların tıkanmasını sağlar,yakında bunu tam anlamıyla açıklayan bir makale yayınlayacağım sitede,sen de bir araştır istersen...
     
    Kullanıcı Adı ve kaka bunu beğendi.
  14. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    410
    Beğenileri:
    463
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Bilgisayar Programcısı
    Yer:
    İstanbul
    speedtouch,
    Tüm görüşlerinize saygım var...

    İlaç şirketlerinin çevirdiği oyunları bir kenara bırakacak olursak, ortada gerçek anlamda "hayvansal yağlar" konusunda bir problem var.

    Karşıt yazınızı okurken kısa süreli bir şaşkınlık geçirdim, "acaba yanlış bir şey mi yazdım" dedim kendi kendime, olur ya insanız yanlış şeyler de yazarabiliriz, düzelten biri çıkar, doğru bilgiyi verdiği için teşekkür ederiz. Forum disiplini gereği bu şekilde hareket etmek gerekir.

    Forum'ların mantığı bu, bir konu hakkında herkes görüşünü ortaya koyar ve bilgilerin sentezinden orta yol (doğru bilgi) bulunur. Burda bir sorun yok.

    Ama yazdığım yazıyı çok kısa olmasına rağmen bir kaç defa okudum ve yanlışımı aradım;

    Ne demişim;
    "20 yaşını geçmiş her birey süt/yoğurt/peynir gibi gıdaları yarım yağlı veya yağsız tüketmelidir"

    Ve sizin çok şaşırdığınız;
    "hayvansal yağlar"a vücudun ihtiyacı bulunmamaktadır" demişim.

    Araştırma yapmamı istemişsiniz, çok güzel, ancak bu yazdıklarımın bana tersini (bilimsel olarak) ispatlayabilecek, veri/rapor/tespit/geniş kitleler üzerinde yapılmış bir çalışma bulabileceğimi zannetmiyorum.

    Bir tek balık yağı (ki ben de çok sık kullanırım, doymamış yağ asitleri yüksektir) onun haricinde ki diğer hayvansal yağ'ları 20 yaşından sonra tüketilmemesi gerektiğini savunurum. Büyüme çağında olan bireyler elbette ki süt/yoğurt/peynir gibi besinleri normal olarak tüketmelidirler.

    Aslında sözü çok fazla uzatmama da gerek yok lakin bu konu hakkında geniş bir makale yayınlayacağınızı belirtmişsiniz. Makalenizi sabırsızlıkla beklediğime emin olabilirsiniz.

    Kimyacı olmanız sizin bize vereceğiniz bilgileri daha anlamlı kılar. Bu açıdan bilimsel tespitler ışığında yayınlayacağınız "hayvansal yağlaraklayan makaleniz biz forum üyeleri için oldukça önemli olacaktır.

    Saygılar...
     
    speedtouch bunu beğendi.
  15. celalcaner
    Offline

    celalcaner Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    430
    Beğenileri:
    86
    Ödül Puanları:
    0
    1.5 gr yağ mı var yoksa %1.5 yağ mı var? eğer öyleyse 2 porsiyonda tüketsek %3 olmaz ki

    Aslında hayvanlarda insanların geçirdiği pek çok hastalığı geçiriyorlar. kolesterol yüksekliği hastalıkları da dahil. tabi kimi türler aşırı dayanıklı oluyor. her gün normalin 100 katı yükleme bile yapılsa değişiklik olmuyor.
    kısaca türden türe değişse de hayvanlarda insanlarla %99 aynı hastalıkları geçirir.
    Kalp krizi geçiren hayvan türleri olduğuna eminim.


    kolesterol oksitlenmese ile damarı bir miktar sertleştiriyor. hücre zarlarına sertlik veren o. Ancak ne kadar etkiliyor net bilmiyorum. kolesterol oksitlenmesini araştırmam lazım
     
  16. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    410
    Beğenileri:
    463
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Bilgisayar Programcısı
    Yer:
    İstanbul
    1.5 gr olacak, sehven yazılmış, porsiyon ağırlığı ise 12.5'miş. Halen üretiliyor, sayfasından inceledim. Teşekkürler...

    Forum da bu bir ara bu tartışılmış, Yazı Uz. Dr. Güçlü ILDIZ’a ait. İncelemek gerekir lakin belirttiğiniz gibi insanlar da görülen bir çok hastalık (köpekbalığı hariç zannedersem) hayvanlarda da görülebiliyor.

    Bildiğim kadarıyla hayvanlarda kanser çok yaygın tıpkı insanlarda olduğu gibi ancak Dr. Güçlü ILDIZ hayvanlarda ki sorunları doğal ortamdan uzaklaştırılmasına bağlıyor, ilginç tespitler. İnceleyiniz...
     
  17. celalcaner
    Offline

    celalcaner Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    430
    Beğenileri:
    86
    Ödül Puanları:
    0
    yağ oranı yüzde 12 yapıyor. Demekki türk insanı az yağlı peyniri bir süre daha bekleyecek

    Doğal ortamdan uzaklaşması bazı hastalıkların tetikleyicisi olabilir ancak hayvanlarda da gene bizim gibi genetik rahatsızlıklar mevcut. mesela bir çiftlikte üretilen farelerin yüzde 40 ı doğuştan şeker hastası olarak doğuyordu
     
  18. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    410
    Beğenileri:
    463
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Bilgisayar Programcısı
    Yer:
    İstanbul
    Bu peyniri (konunun açılmasına neden olan) peynir seven biri olsaydım rahatlıkla tüketebilirdim. Daha önce de belirtmiştim. 7 gr. çok fazla bir oran değil.

    Araştırılırsa aynı zaman da tuzsuz da olan farklı ürünlerin bulunabileceğine eminim kaldı ki bu ciddi bir pazar, tad konusunu çözüp kim gerçek anlamda en düşük yağsız peyniri üretirse pazar'da onun ismi anılacak ve kendine bir yer edinecektir.

    Bir kaç firmanın bu konu da çalışma yaptığını biliyorum.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------

    Hayvanlar da aynen bizler gibi genetik rahatsızların esiri olabilir, doğru bir tespit...

    Off topic olacağı için fazla ayrıntıya giremiyorum, speedtouch makalesini yayınladığında o bölüm altından devam ederiz artık... :)
     
  19. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    410
    Beğenileri:
    463
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Bilgisayar Programcısı
    Yer:
    İstanbul
    celalcaner,
    Light beyaz peynir tükettiğin için bilmeni istedim. Tahsildaroğlu'nun light beyaz peyniri 100 gr/6 gr yağ içeriyormuş.

    Sütaş'ın light beyaz peynirinden 1 gr. daha az yağ demek... (100 gr. için)

    1 gr'lık farkla Tahsildaroğlu Sütaş'a şimdilik gol atmış gözüküyor. :)
     
  20. celalcaner
    Offline

    celalcaner Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    430
    Beğenileri:
    86
    Ödül Puanları:
    0
    teşekkür ederim.

    protein oranı neymiş merak ettim. sütaş 25 gr ile gördüğüm en yüksek orana sahip. tahsildaroğlu da bu civardaysa ondan alabilirim
     

Sayfayı Paylaş