Süt ve kaslarda laktik asit birikimi ilişkisi

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve solasguitarra tarafından 21 Mart 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. solasguitarra
    Offline

    solasguitarra Üye

    Katılım:
    11 Nisan 2010
    Mesajlar:
    79
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    28
    Kafama çok ilginç birşey takıldı ve gerçekten cevabını çok merak ettiğim ve sağlığımı ilgilendiren bir soru bu. whey protein kullanımını süt yerine suyla yapan biriyim, fakat 15 gündür süt ile almaya başladım, ve ilginçtirki bu 15 gün boyunca sanki spora yeni başlamışım gibi her antrenman sonrasındaki 2 gün boyunca çalıştırdığım bölgede laktik asit birikimi sonucu ağrılar meydana gelmeye başladı, bu ağrıların bu denli artmasında süt kullanımının bir etkisi varmıdır bunu sormak istedim, bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
     
  2. teo
    Offline

    teo Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    64
    Beğenileri:
    56
    Ödül Puanları:
    0
    Antrenman sonrası geç dönemdeki ağrıların laktik asitle ilgisi olmadığından içtiğiniz süt ile de hiç ilgisi yoktur.

    Çalışmaya yeni başlamış gibi tekrar egzersiz sonrası ağrılar oluşuyorsa eski antrenmanlarınızdan farklı bir şeyler yapıyorsunuz demektir. Daha ağır kilo, daha fazla tekrar, değişik egzersiz tiplerinin hepsi yeni ağrıların ortaya çıkmasına sebep olur. Kaslarınız alışık olduklarından daha farklı ya da fazla şekilde zorlandıklarından bu tip egzersiz sonrası ağrılarınız oluluyor. Bunu iyi bir gelişme olarak almalısınız.
     
    solasguitarra bunu beğendi.
  3. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    laktik asit "organik hidroksi asittir" ...ilk keşifleri,elde edilimi süt endüstrisinde oluştuğu için "süt asidi "de denir...aynı zamanda vücutta da bulunur...ama, besin yolu ile kaslarda çoğaltılması olmaz...

    insanlarda laktik asit fermentasyonu 30 sn ilâ iki dakika arası bir süre boyunca enerji sağlar.
    atp nin fermentasyonla üretim hızı oksidatif fosforilasyona kıyasla 100 katı daha yüksektir. Laktik asit kasta birikince hücre sitoplazmanın pH’si hızla düşer ve bunun sonucunda glikolizden sorumlu enzimler engellenir. .
    laktik asit ve diğer artık ürünler idman sonrası kaslardan hızla atılır, karaciğerde tekrar pirüvata dönüşür. Kaslar uzun süreli ama düşük seviyede enerji üretmek için aerobik glikoliz yöntemini kullanırlar...bi anlamda laktik asit vücudun "bu yoğunluktaki yüklemeyle devam etme, ölürsün "sigortası...

    antrenmanlar sonrası uzun vadeli kas ağrılarının nedeni ise laktik asit değil, kas iplikçiklerinde meydana gelen mikrotravmalardır diyen bir teori son derece mantıklı......tabi ki ağrılar uzun süreli ve natrenman sonrası ise?...laktik asit ancak, uzun süreli olur ve kaslardan temizlenmemesi söz konsu olduğunda ,geri dönüşüm oluşmaması durumunda tahripkar olabilir... ve bu durumun oluşması da pek enderdir..
     
    solasguitarra bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş