Süt Tozu?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve meri jeyn tarafından 19 Mayıs 2005 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 24 üye.
  1. Jundar
    Offline

    Jundar Üye

    Katılım:
    2 Haziran 2009
    Mesajlar:
    58
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Müzisyen , Öğrenci ( Hacettepe Üniversitesi Güzel
    Yer:
    Ankara
    Bugün çağdaş'ta şu Pınar'ın 200 gram olan süt tozundan buldum aldım. 100 grda 36 diyor protein değerine , normal süte bir kaç kaşık katarak yaklaşık 5 gr extra protein katmış oluruz sanırım ama bana pek mantıklı gelmedi.
     
  2. motunx
    Offline

    motunx Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Her cuma günü Trabzon'un bir ilçesinden 2.5 litre yeni sağılmış süt alıyorum. Kaynatıyorum ve 3-4 gün yetiyor. Tek dez avantajı tam yağlı süt olması ancak tek düze beslenen hollanda ineklerinden elde edilen ve bir çok kimyasal işleme maruz kalan sütten, bizim yayla yayla gezen ineklerimizin verdiği sütün 3-4 kat daha sağlıklı ve doğal olduğuna kuşkum yok.
     
  3. deathlifter
    Offline

    deathlifter Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.416
    Beğenileri:
    2.739
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    bilgisayar muhendisi
    Yer:
    istanbul
    Doğal sütün yağının hiçbir zararı yok bence. İnsanlık tarihine bakın. Yüzyıllardan beri insanlar süt içiyor ama light süt saçmalığı son 10-20 yılda çıktı. 1000 sene önce light süt mü vardı?
     
  4. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    bence de öyle,ben köyüme gittiğim zaman hergün yaklaşık 1000ml doğal süt içiyorum,rengi biraz sarımsı oluyor ama en azından doğal ve içim rahat oluyor içerken,ayrıca sanırım biyolojik değeri diğer hazır sütlerden daha yüksektir...
     
  5. deathlifter
    Offline

    deathlifter Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.416
    Beğenileri:
    2.739
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    bilgisayar muhendisi
    Yer:
    istanbul
    Aslında çok paran olacak, iş güç derdin olmayacak, bir köye yerleşeceksin, temiz havada kardiyo yapacaksın, kendine basit bir ağırlık merkezi kuracaksın, doğal ortamda dolaşan, suni yemlerde değil börtü böcekle beslenen hayvanların etini, tavukları bunların yumurtalarını, doğal sütlerini alacaksın. Şöyle 1 sene takılsan ne protein tozuna ne aminoya gerek kalır bence. Konudan uzaklaşmış gibi oldu ama süt tozunun ne kadar beş para etmez bir şey olduğunu vurgulamak istedim. Bir yanda doğal ortamdaki hayvanın işlem görmemiş sütü, diğer yandan kaynağı belirsiz, içinde envai çeşit yapay koruyucu içeren süt tozu.
     
    Son düzenleme: 20 Ekim 2009
  6. y2j
    Offline

    y2j Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Kuşadası
    UHT yöntemi ve pastorizasyon yöntemleri son derece sağlıklı yöntemlerdir bu tip sütleri güvenle içebilirsiniz. Öncelikle UHT sütlerinin neden uzun ömürlü olduklarını açıklayayım bilmeyen arkadaşlar için ; UHT yöntemi sütün aniden 135 C ye çıkartılıp 2 sn tutulduktan sonra tekrardan 20 C ye aniden düşürülmesidir. Bu yöntem sayesinde sütün içindeki infeksiyon ve bozulmaya neden olan sporlar, mikroorganizmalar, vejetatif şekiller yok olur. Daha sonra ışığı, kokuyu yalıtan Tetra-Pak ambalajlarına koyulur. Bu sayede süt uzun süre tazeliğini korur. UHT yönteminde ısıtma ve soğutma işlemleri toplamda 3-4 saniye süresinde gerçekleştiği için besin değeri kaybı minimumdadır.

    Diğer bir koruma yöntemi olan Pastorizasyon ise sütün 72 C de 15 saniye boyunca tutulmasıdır. Bu yöntemde mikroorganizmaların çoğu ölür ölmeyenlerde spor haline dönüşür. Bu sütlerin besin değerleri UHT yöntemindeki sütlerden BİRAZ daha fazladır.

    Bu yöntemlerden sonra sütün içerisine kesinlikle koruyucu katkı maddesi KONULMAZ.


    Dışarıda seyyar sütçüden, pazardan aldığımız açık sütleri kendi evimizde kaynattığımız zaman -ki çoğumuzun evinde yaşanmıştır bu eskiden, 100 110 derece civarlarında dakikalarca durur kaynar kaynar, kaymağı alınır bir daha kaynar kaynar. Evet bu yöntemle kesinlikle UHT kadar etkili olmasada çoğu mikroorganizmayı öldürüyoruz fakat bununla beraber sütün içindeki proteinide denatüralize ediyoruz. Yani besin değerlerinde ÇOK BÜYÜK kayıplara uğramakta. Neredeyse sudan farkı kalmıyor böyle durumlarda.

    Kaldıki dışarıdan alınan açık sütün kaynakları bilinmemekte çoğu zaman. Bu sütlerin içinde muhtemelen ismini bile telaffuz edemeyeceğimiz çeşitlerde bakteri bulunmaktadır. Kaynatma ile dediğim gibi ÇOĞU nu öldürüyoruz. Hepsini değil.

    Şayet kendi köyünüz, aşıları yapılmış, düzenli olarak sağlık kontrolunden geçen, düzenli olarak sütünü tahlile yolladığınız bir ineğiniz varsa isterseniz ağzınızı memesine dayayıp ordan için. Hiç sorun olmaz misler gibi doğal sütünüzüde almış olursunuz. Ama eğer bu olanağa sahip değilseniz, UHT yöntemli sütten vazgeçmeyin. Hiçbir zararı yoktur.

    Deathlifterin verdiği linkteki Dr. Ron Schmidin tecrübesine saygım olsada kendisinin akademik kariyeri bulunmamaktadır. Ülkemizdeki herhangi bir universiteden mezun olan doktor arkadaşlarımızla aynı titre sahiptir. Ayrıca kendisinin bir supplement şirketinin sahibi olması açıkçası bize sunduğu araştırmaları konusunda beni şüpheye düşürmekte.

    Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

    Saygılar.
     
    Eresbos bunu beğendi.
  7. deathlifter
    Offline

    deathlifter Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.416
    Beğenileri:
    2.739
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    bilgisayar muhendisi
    Yer:
    istanbul
    UHT yöntemi sütün aniden 135 C ye çıkartılıp 2 sn tutulduktan sonra tekrardan 20 C ye aniden düşürülmesidir.

    Demişsin. Ama şunu eklememişsin. Bu aşamada bir damla süte 50 tona yakın basınç uygulanır. Ondan sonra da o maddeye süt denemez süt dışında her şeye benzer züt mü olur müt mü olur bilemem.
    Yazdıklarına 100% katılMIyorum. İleride daha da fazla bilimsel kaynak ekleyeceğim. Tartışmış oluruz. Off topic de olmaz sanırım.
     
    y2j bunu beğendi.
  8. y2j
    Offline

    y2j Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Kuşadası
    Süte uygulanan o basıncın amacı sütün içindeki yağı çook ufak parçalara ayırıp homojen olmasını sağlamak. Bu sebepten dolayı aldığımız kutu sütlerin yağı birikmez. Basınç fiziksel bir müdahaledir, fiziksel müdahalelerle bir maddenin moleküler yapısını bozamazsınız. Değerlerinden birşey kaybetmez.
     
  9. draft
    Offline

    draft Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.580
    Beğenileri:
    1.691
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mimar
    Yer:
    İstanbul
    http://www.pinar.com.tr/product/product_subgroup.asp?productsubgroupID=49&navID=41 bunu buldum buna da bütçe dayanmaz. Ayrıca aşırı kalsiyum dan dolayı kemiklerde ve eklemlerde sertleşme artıcaktır. Radyoda dinlediğim bir araştırmaya göre kalsiyum alımı yüksek ülkelerde kemik kırıklıklarının çok yüksek olduğu, Afrika gibi düzgün beslenemeyen bir kıtada bu oranın çok az olduğu kalsiyumun bilindiği gibi insan vücuda yararı kadar zararı olduğunu anlatıyorlardı. Programın adını ve tarihini hatırlamıyorum ama Ntv 'nin radyosundaydı.
     
  10. calligrapher
    Offline

    calligrapher Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2009
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0

    süte uygulanan bu basıncın nedeni yağını homojenize etmekten ziyade çıkacağı yüksek sıcaklık için optimum ortamı oluşturmaktır. buharlaşmasını engellemektir yani maksat.

    ayrıca basınç fiziksel bir müdaheledir evet ve fiziksel müdehalelerle bir maddenin moleküler yapısı tamamen değişebilir. hatta ortamı oluşturabilirseniz devasa miktarda basınçla kömürü, elmasa çevirebilirsiniz.

    neden bu kadar karşı çıkılmış anlamadım. süt tozundaki karbonhidrat ve protein oranı çok iyi. bu işe dört elle sarılıp gainer, protein tozu kullanan ama parasını denkleştiremeyen insanlar için bence muazzam bir besin maddesi. 36 gram protein, 52 gram karbonhidrat var 100 gramında. üstelik tamamı süt proteini iken yaygınlaşmamış olması beni çok şaşırttı. gece yatarken 500 ml süt içine katılacak 50 gr süt tozu süper bir destek sağlar kanaatindeyim. yada kullanılan gainer içine yarı yarıya karıştırılsa gayet ekonomik bir yol bulabiliriz. yanlış mı düşünüyorum acaba.
     
  11. Hardcoriental
    Offline

    Hardcoriental Üye

    Katılım:
    25 Mart 2010
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    FT Kasiyer - Migros Ticaret A.Ş.
    Yer:
    Bakırköy/İstanbul/TR
  12. beyazyt
    Offline

    beyazyt Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    13
    arkadaslar mesaj olarak yazmıyorum ama uyelik tarihimden bu yana takipteyim siteyi sunu paylasmak ve tecrube sahiplerinden bilgi almak istedim
    1kg yagsız süttozu Menşei türkiye 20TL besin değerleri
    Yağsız Süt Tozu 1 Kg
    Besin Öğeleri (100g)
    Enerji (g) 349
    Yağ (g) 0,5
    Protein (g) 35
    Karbonhidrat (g) 50
    Kalsiyum (mg) 1300
    toptan hammadde satan bi sitede.nedir yorumlarınız . süttozu uzun süreli kullanıma uygun mudur fiyat cok uygun geldi firma pınar vsgibi reklam durumundan kaynaklandıgını soyluyor fiyat farkının
     

Sayfayı Paylaş