Süt kaymağı ve yoğurt kaymağı yağ yapıyor mu ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Cihat92 tarafından 18 Nisan 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. Cihat92
    Offline

    Cihat92 Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2013
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bursa
    Arkadaşlar pişmiş sütün üstündeki kaymak ve tava yoğurt kaymaklarının yenmesinde sakınca var mı ? Göbek yağı yapıyor dediler, doğru mu ? Acaba. :(
     
  2. HasanUtku
    Offline

    HasanUtku Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Mali İşler
    Yer:
    İstanbul
    Evet doğru. Zaten sütün yağı kaymakta toplanır..Ben köyden gelen sütteki kaymağı alır arkadaşlarıma veririm :) Aynı şekilde kaymaklı yoğurtları yememelisin, o da yağlı.
     
    Cihat92 bunu beğendi.
  3. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Tek başına hiç bir besin türü Kilo yapmaz ( Günlük kalori ihtiyacı aşılmadığı, besin makroları dengesi sağlandığı ve kan şekeri aşırı dalgalanmadığı koşullarda)
     
  4. Cihat92
    Offline

    Cihat92 Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2013
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bursa
    Eyvallah bundan sonra bende arkadaşlarıma vercem :D ama doğal inek sütü içme :D %62 Yağ oranlı oluyorlar. .s
     
  5. HasanUtku
    Offline

    HasanUtku Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Mali İşler
    Yer:
    İstanbul
    Ben kaymağını iki defa alıyorum. Yağ oranı böylelikle düşmüş oluyor. Aynı sütten yoğurt da yapıyorum. Uzun ömürlü market sütünün ne kadar sağlıklı olduğu tartışılırken, doğal inek sütü içmek bence daha mantıklı.
     
  6. iNFaZ100
    Offline

    iNFaZ100 Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2009
    Mesajlar:
    253
    Beğenileri:
    45
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Gastronomi ve Mutfak sanatları Öğrencisi
    Yer:
    Çorum/İskilip
    süt ve süt ürünlerinin şöyle bir özelliği varki glisemik indeksi çok düşük olmasına karşın insülin hormonunu aşırı tetiklemesidir bu yüzden tek başına yenildiği taktirde sorun olmamasına rağmen yanında ekmek bal vb tüketildiği taktirde yağlanma riski hat safhada olacaktır saygılar
     
  7. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Sut urunleri genellemesi yanlis ornegin lor ( tuzsuz yagsiz), Insulini tetiklemez cunku sut sekeri eseer miktarda bulunur.
     
  8. Cihat92
    Offline

    Cihat92 Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2013
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bursa
    doğal inek sütünün yoğurdu market yoğurtlarından kat kat daha yararlı bu kesin :)
     
  9. iNFaZ100
    Offline

    iNFaZ100 Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2009
    Mesajlar:
    253
    Beğenileri:
    45
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Gastronomi ve Mutfak sanatları Öğrencisi
    Yer:
    Çorum/İskilip
    haklısın belirtmeyi unutmuşum peynir bu ürünlere dahil değil süt süt kreması yoğurt ayran bunlara dahildir
     

Sayfayı Paylaş