Süt Ürünleri ve Alerji

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Warrior tarafından 18 Mayıs 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. Warrior
    Offline

    Warrior Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz gibi protein alımı için süt ve süt ürünleri çok önemli ve bol bol tüketmek lazım.. Ben de diyetim doğrultusunda gün içerisinde Yağsız Süt, Lor peyniri, Yumurta, Light Yoğurt gibi ürünleri tüketiyorum.. Ancak bu bende alerji başlangıcına yol açtı.. Biraz ara verirsem geçecektir ancak bu sefer gerekli beslenmemi yapamayacağım, tüketmeye devam edersem bu sefer de alerjim daha da artabilir.. Ne yapmalıyım bu konuda? Protein tozu kullanmıyorum, içtiğim sütü fln azaltıp onun yerine toz kullansam vücuda bu konuda olumlu bir etkisi olabilir mi? Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum..
    (Gün içerisinde 500 ml süt, 1 kase yoğurt, 1 yumurta ve 100 gr civarı da lor peyniri tüketiyorum)
     
  2. Andre
    Offline

    Andre Üye

    Katılım:
    4 Mart 2007
    Mesajlar:
    492
    Beğenileri:
    228
    Ödül Puanları:
    53
    Günlük protein ihtiyacının hepsini süt ve süt ürünlerinden karşılaman pek doğru değildir.Protein ihtiyacını süt ve süt ürünleri dışında yağsız tavuk göğüsü,yağsız kuşbaşı,balık gibi et ürünlerinden alabilirsin.
     
  3. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    12.497
    Beğenileri:
    14.494
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    öncelikle alerjinin bundan kaynaklandığına emin misin? protein tozuna gelince işin şekli biraz değişiyor açıkçası..eğer vg'ye yeni başlamamışsan kullanabilirsin fakat hem ekonomik olarak hemde alman gereken aminoasitler açısından zengin bir profile sahip olan beyaz et - kırmızı et kullanman çok daha etkili olacaktır.adı üstünde protein tozlarıda ek besin olarak değerlendirilirler..yani asıl protein kaynağın olmamalı..ek besin kaynağın olmalı, protein açığını tozlarla kapatabilirsin.

    süt ve süt ürünleri protein açısından beyaz-kırmızı et kadar zengin olmasada kalsiyum açısından her vg'cinin tüketmekten kaçınmaması gereken besinler (alerjileri yoksa tabi ;) )
     
  4. Warrior
    Offline

    Warrior Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    öncelikle cevaplar için teşekkür ederim..

    @ andre

    hepsini süt ve süt ürünlerinden karşılamıyorum zaten senin de yazdığın gibi yağsız tavuk göğsü olsun, light ton balığı olsun sık sık tüketiyorum.


    @ diez

    elimde herhangi resmi bir rapor olmasa da sanırım eminim :) Daha önce de başıma geldiğinden biliyorum bir anda fazla yüklendiğim için olmuş da olabilir..
    Kısaca şöyle anlatayım ben kasımda başladım salona çok fazla kilom vardı (1.74 boy 88 kilo) sonra 80 kiloya indim ve yağ oranımda da güzel bir düşüş yaşandı.. Ancak bundan sonra biraz işi salmam, biraz da yoğunluğumdan dolayı 1 ay doğru düzgün spora gidemediğim gibi beslenmem de bozuldu ve 82 kiloya çıktım. Şimdi burada okuduklarımdan da feyz alarak tekrar güzel bir program ve diyetle başladım pazartesi günü. Herşey mükemmele yakın gidiyordu ta ki bu alerji olayını fark edene kadar.. Bir anda ciddi bir protein ve kalsiyum artışına vücut böyle bir reaksyon verdi ve elimi kolumu bağladı..
     
  5. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    958
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    Süt ürünlerinden uzaklaşık balık proteini, yumurta proteini, tavuk proteini, kırmızı et proteinine yaklaşmalısın. Sadece protein sütte yok.
     
  6. himes
    Offline

    himes Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2007
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    68
    Ödül Puanları:
    0
    Bu süt ve süt ürünleri,Yumurta nın alerji sivilce gibi durumları yaptığının bilimsel olarak bir cevabı varmı?Bende de yumurta alerji sorunu yapmakta
     
  7. vanesy
    Offline

    vanesy Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2009
    Mesajlar:
    360
    Beğenileri:
    176
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    mimar
    aşırı kalsiyum alerji yapmaz. yumurta yapabilir, süt yapabilir.

    süt ve süt ürünlerinin kendisine alerji yaptığını düşünenler bir süre peynir ve yoğurdu kesip süte devam etsin. alerji problemleri geçerse süt içsinler ama mayalı gıdalardan mümkün mertebe uzak dursunlar. eğer devam ederse en azından prick testi yaptırmakta fayda var. alerjiyi hafife almak lazım ileride astıma çevirebilir.
     

Sayfayı Paylaş