Süper casein deposu!!!!

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve madman tarafından 17 Mayıs 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 35 üye.
  1. okankut
    Offline

    okankut Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2006
    Mesajlar:
    464
    Beğenileri:
    312
    Ödül Puanları:
    73
    önceki sayfalarda lorun gece yatmadan alıp alınmaması ile ilgili bir fikir ayrılığı olmuş..yani lor casein mi yoksa whey türü proteine mi daha yakın..bu konu hakkında var mı bilgisi olan.
     
  2. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    casein tabiki...wheyin sindirilme süresi 20-30 dk içinde oluyor..caseinin cok daha uzun sürüyor..

    şöyle bir durum var; casein proteini gün içinde de, whey proteinini aldııgnız gibi alabilirsiniz..bu kaslarınızın "muscle soreness" dediigmiz durumu yaşanmaması için söylenmiştir, ama caseini belli bir süre yemek yemeyecekseniz almak mantıklı, yoksa gün içinde whey almak daha uygundur...

    bana sorarsanız, casein proteini mutlaka gün içinde de 1 kere alınmalı..ama bu, antrenmana yakın zamanda olmamalı..


    gün içinde kaslarınızın dolu durmasında casein cok etkilidir inanınki..hatta tecrübelerime dayanarak kaslarınızın dolu durması için kanda hangi minerallerin veya proteinlerin yüksek olması gerektigini söyleyeyim...

    1. özellikle c vitamini yüksek olmalı(en önemlisi olmazsa olmaz)
    2.b complex vitamini yüksek olmalı..özellikle b 6 vitamini
    3.magnezyum ve potasyum yeterince iyi düzeyde olmalı..potasyum doluluk oranını daha da artırıyor..
    4.gün içinde veya dışarı çıkmadan önce alacagınız casein proteini kaslarınızın sizi mahcup etmemesini saglar..
    5..asla cok sıcak suyla duş almayınız, mümkünse soguk veya soguk suya yakın bir derecede duş almak kaslara farkı bir etki yapıyor, tecrübeyle sabit..


    yukarıdakiler yeterli oldugunda, vücudunuzun size istediginizi vermemesi zor...
     
    Son düzenleme: 3 Aralık 2008
    bonatschi ve okankut bunu beğendi.
  3. matiz
    Offline

    matiz Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    106
    Beğenileri:
    65
    Ödül Puanları:
    0
    Bilkent Real'de çeşit çeşit var ama açık.
     
  4. akekilli
    Offline

    akekilli Üye

    Katılım:
    3 Ekim 2008
    Mesajlar:
    366
    Beğenileri:
    167
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Muhendis
    Yer:
    Istanbul
    Lor u iki çeşit uretiyorlar. Bir Normal süte limon ya da sirke ile kesilmesini sağlayıp bir de peynir üretiminden arta kalan peynir altı suyu ile. Peynir altı suyuna tekrar süt ekleyip kaynamaya yaklaşan bir derecede ısıtınca tekrar topaklaşıyor ve lor elde ediliyor.

    Peynir altı suyundan elde edilen lor da daha az yağ olma ihtimali yüksek. Zaten fiyatının ucuz olması da içindeki yağın olmamasından kaynaklanıyor. Bence sanayi bu yağı normal beyaz, ya da kaşarda kullanıyor. Benim yorumum bu ama kesin değil.
     
  5. 980
    Offline

    980 Yeni Üye

    Katılım:
    2 Nisan 2005
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    baslıkda casein yazıyor. ama paso lor peyniri konuşulmış. ne var ki lorun buyuk bir bolumu whey'dir.
     
  6. fatihiskender
    Offline

    fatihiskender Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2008
    Mesajlar:
    73
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    muhasebe
    Yer:
    karadeniz
    özellikle süt ürünleri satıcılarında kolaylıkla bununabilir.

    tavsiye:
    kahvaltıda 100gr üzerine 2 si tam 5 yumurta ile çok az tuz ile tüketiniz.
     
  7. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    whey proteini çeşitli işlemlerden gecirilerek elde edilir ve peynir altı suyunun kurutularak piyasaya sunulmuş halidir..lor peyniri içinde daha cok casein barındırır, süt kadar uzun süre beslemez,çünkü daha cok işlemden gecer, ama casein oranı yüksek bir yiyecektir..bunu sindirim süresinden de anlamak mümkün..
     
  8. 980
    Offline

    980 Yeni Üye

    Katılım:
    2 Nisan 2005
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Lor peynirinin içinde casein olduğuyla ilgili bir kaynak gösterebilir misin?
     
  9. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    In neutral solutions the enzyme rennin converts one of the caseins to an insoluble curd;most of the protein in cheese is rennet casein protein...

    http://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Casein+proteine


    What components are found in the whey? The curd?
    Whey: Contains the proteins lactalbumin and lactoglobulin. lactose, some minerals and water soluble vitamins.
    Curd: Contains the protein casein, fat, some minerals and fat soluable vitamins.


    kaynak:http://www.library.ubc.ca/ereserve/hunu201/fdmanual/page68.htm
     
    mady44, 980, kara maca ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  10. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    Curd is a dairy product obtained by curdling (coagulating) milk with rennet or an edible acidic substance such as lemon juice or vinegar and then draining off the liquid portion (called whey). Milk that has been left to sour (raw milk alone or pasteurized milk with added lactic acid bacteria) will also naturally produce curds, and sour milk cheese is produced this way. The increased acidity causes the milk proteins (casein) to tangle into solid masses, or "curds". The rest, which contains only whey proteins, is the whey. In cow's milk, 80% of the proteins are caseins

    http://en.wikipedia.org/wiki/Curd


    Özetle:
    Lor oluşturma süreci sırasında artan asidik ortam süt proteinlerinin katılaşarak toplanmasına neden olur. (lor)

    Kalan sıvıda ise whey protein vardır ve bu kısım çok daha başka yöntemler ile whey tozuna dönüştürülebilir. (Lordan bağımsız)

    Yani lor peyniri casein içerir.
     
    Morte, mady44, Morphling ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  11. ozleyis
    Offline

    ozleyis Üye

    Katılım:
    10 Şubat 2007
    Mesajlar:
    393
    Beğenileri:
    90
    Ödül Puanları:
    0
    marketlere baktım ama çok çeşit bulamadım yörsan 500gr lor aldım dün 3ytl.

    %19 protein %2 yağ var daha güzel oranları olan marka varmı acaba?
     
  12. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    bir aralar tahsildaroğlu lor vardı.
    Çok uzun süre keyifle tükettim.
    Şimdi alışveriş yaptığım marketlerde satılmıyor.

    Ne oldu bilmiyorum.
     
  13. pitt
    Offline

    pitt Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    24
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bankacı
    Yer:
    İstanbul
    Ben günde 3 öğün yiyorum Lor. şöyle ki sabahları normal kahvaltılıkların ve peynirin yanında 150-200 gr yiyorum. Tek başına yemek cidden zor hele yağsızsa aman aman. Öğlenden sonra ara öğünde salamlı veya jambonlu sandeviç yanında bi 100 gr daha yiyorum. Bu da zor olmuyor yanında meyva suyu içiyorum. Son olarakta yatmadan hemen önce 150-200 gr ama bunu yemiyorum yutuyorum. Ağzıma 2 çorba kaşığı Loru tıkıp az çiğnemeye çalışıyorum sonra yağsız sütle culluop yutuyorum. Diyetisyene sordum sindirim kaybı olurmu çiğnemediğim için diye. Sıkıntı yapmaz zaten süt ürünü çiğnemesende mide-bağısak onu sindirir, et felan olsa farklı olurdu dedi.

    Kısaca tavsiye ediyorum yiyin bol bol yiyin. ne yiyorsanız yanında bi iki çorba kaşığıda lor yiyin, hem ucuz hem faydalı.
     
  14. aycan1903
    Offline

    aycan1903 Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2008
    Mesajlar:
    743
    Beğenileri:
    367
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    ben de migrostan açık halde satın alıyorum, tuzsuz olduğu için yenilmesi zor, ama ben kendim tuzluyorum hem yenilebilir hale geliyor hem de çabuk bozulmuyor, diğer türlü hemen tadı ve rengi değişiyor bozuluyor...
     
  15. CosaNostra
    Offline

    CosaNostra Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2008
    Mesajlar:
    309
    Beğenileri:
    191
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir - Karşıyaka
    Ben pehlivanoğlundan açık olarak alıyorum fiyatı 2,2 tl idi sanırsam.
    Ancak şöyle bir sorum olacak loru ellediğimde elime hafifte olsa bir yağ bulaşıyor bu lorun yağlı olduğuna mı işaret ? yoksa her lor böylemi(Elinize tam yağlı süt dökülünce kalan bir yağ tabakası gibi)
     
    DuE bunu beğendi.
  16. aycan1903
    Offline

    aycan1903 Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2008
    Mesajlar:
    743
    Beğenileri:
    367
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    kesinlikle yağsız diyemeyiz, ancak yağ oranının çok düşük olduğu da bir gerçek tabiki...
    cosanostra arkadaşım fiyatının ucuz olması yağsız olmasından kaynaklanıyor...
     
  17. gokhanibec
    Offline

    gokhanibec Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2008
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    kastamonu
    bim marketlerde satılan kapalı (markasını hatırlayamıyorum) lor peynirini de arkadaşlara tavsiye edebilirim, besin değeri olarak 100 gr peynirde 19 gr protein, 4 gr karbonhidrat, 1 gr yağ ihtiva ettiği belirtilmiş, idmandan sonra alırken üzerine hafif bal gezdirirseniz çok daha kolay tüketiliyor, en azından benim için öyle....
     
  18. sheridan
    Offline

    sheridan Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    381
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    53
    merak etmeyin 2.2 gram yağ olduğunu bile sanmıyorum o yamyamlar para kazanıcaz diye onuda söküp alıyorlardır çünkü yağ = para yani yağlı peynirler daha pahallıdır zaten lorun ucuz olmasının sebebide o artık peynirdir lor hatta size şöyle diyeyim tam yağlı olan peynirlerde bile daha az yağ olma ihtimali var cünkü üreticiler yağı kullandıkça daha fazla kar ediyor tereyağı pahallı birşeydir örnek verecek olursak...

    bunu bana doktorum söylemişti yağı azaltıyorlardır diye para kazanmak için hatta çok merak ediyorum bi peyniri yollicam tam yağlı ne çıkacak analizden fiyatta almıştım 200 tl civarı gıda müh bir arkadaşta söylemişti ucuz olan kaşarları sakın alma diye çünkü 1 kilo kaşar yapmak için 5 -6 litre süt gidiyormuş galba emin değilim sütün fiyatından ucuza gelirse katkı maddesi vardır demişti içinde.Aslında yağı azaltılmış light ürünleri daha pahallıya satıyorlar fakat onlara maliyeti daha düşük oluyor tam yağlı ürünlerden...
     
  19. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.466
    Beğenileri:
    961
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    Loru sevmeyenler için önerim pazardan yufkacılardan alsınlar o lor yağsız ama ilginç bir kıvamı oluyor.Çok daha kolay yenebiliyor.
     

Sayfayı Paylaş