Rocco Şekersiz Şeker Hakkında...

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve RaPPeRuA tarafından 4 Mayıs 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. RaPPeRuA
    Offline

    RaPPeRuA Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    439
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Psikolog
    Yer:
    İzmir
    Besin Değerleri : 100g da enerji : 238kcal, yağ:0,11gr, karbonhidrat : 98gr, şeker:0, lif:0, protein:0,11gr , tuz:0.

    içindekiler: tatlandırıcı içerir. Fenilalin kaynağı içerir. Aşırı tüketim laksatif etki yaratır. Nem tutucular, asit düzenleyici, topaklanmayı önleyici(yağ asitlerinin magnezyum tuzları), tatlandırıcılar(aspartam, asesulfam), meyve ekstratı içerir.

    Dikkatimi çeken şekerin 0 olması. Ama tıp okumadığımdan yahut bu tür bilgilere sahip olmadığından, yağ yakım sürecindeki etkisini merak ediyorum. Sizce tüketilmesi neye yol açar ? Şeker 0 ve insülin yerinde duracak neyseki, asıl sorun içindeki diğer maddelerde. Bilmiyorum çünkü ne olduklarını
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleme: 4 Mayıs 2014
  2. fRaNtiCBjK
    Offline

    fRaNtiCBjK Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2011
    Mesajlar:
    279
    Beğenileri:
    155
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Merkla bende bekliyorum gelecek cevaplari ;)
     
  3. Aranel
    Offline

    Aranel Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2012
    Mesajlar:
    1.008
    Beğenileri:
    611
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Aspartam var içeriğinde zararlarını araştırabilirsiniz.
    Ayrıca şeker yok diye insülini yükseltmeyecek anlamına gelmiyor, bakınız 98g karbonhidrat içeriyor ürün. karbonhidrat vücuda girdiğinde kaynağı ne olursa olsun insülin salgılanacaktır.
     
    zafer_zaferoglu bunu beğendi.
  4. RaPPeRuA
    Offline

    RaPPeRuA Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    439
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Psikolog
    Yer:
    İzmir
    insülinin yükselmesi, besinlerin glisemik indeksiyle alakalı sanıyordum?
     
  5. NEBUKADNEZAR
    Offline

    NEBUKADNEZAR Üye

    Katılım:
    16 Haziran 2013
    Mesajlar:
    554
    Beğenileri:
    245
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Sakarya
    İnsülinin dengeli salgılanması dengeli düzeyde seyir etmesi glisemik indeksin düşüklüğü ile alakalıdır.Glisemik indeksi düşük şeyler yediğin zaman insülin salgılanmaz diye birşey yok.Glisemik indeks yüksek ise insülin aniden yükselir ve pik yapar,yani bir anda tepe yapar bir anda zıplar.
     
  6. Aranel
    Offline

    Aranel Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2012
    Mesajlar:
    1.008
    Beğenileri:
    611
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Hayır glisemiks indeks olayı ayrı bir konu, @NEBUKADNEZAR özetlemiş onu.
    İnsülin çalışma sistemi şöyle
    Vücuda karbonhidrat girdikten sonra kaynağının çok önemi yok, vücut tarafından glukoza çevrilir ve kana karışır. kandaki yükselen glukoz seviyesine cevap olarak pankreas insülin salgılar ve insülin kandaki glukozu alarak hücrelere taşır(kas/yağ) yada vücudun enerji ihtiyacı için kullanır.
     
  7. celalibo
    Offline

    celalibo Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2011
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    bilmiyorum mantık doğru mu da coca cola zero da sıfır şeker sanki
     
  8. ADANALI1980
    Offline

    ADANALI1980 Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2011
    Mesajlar:
    349
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Mersin
    Tatlandırıcıdan kilo çıktı - Diyet-Fitness- ntvmsnbc.com

    Tatlandırıcıdan kilo çıktı
    İnsan vücudu kalorisiz yapay tatlandırıcılarla gerçek şekeri ayırt edemiyor. Uzmanlara göre; daha fazla yeme hissi ortaya çıkaran bu durum, vücudun daha fazla yağ depolamasına ve kilo almaya yol açıyor.
     
    celalibo bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş