Resimli özel definisyon tarifim "mantarlı tavuk"

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve uzzman tarafından 10 Şubat 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. uzzman
    Offline

    uzzman Yeni Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2012
    Mesajlar:
    280
    Beğenileri:
    52
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba, bu sıralar neredeyse her gün yaptığın tarifi paylaşmak istiyorum.Sıfır yağ ile yapıyorum.Bence yağ yakımında yenilebilecek en güzel ana öğün, en azından bir kere denemenizi tavsiye ediyorum.Herkes farklı miktarlarda yiyeceği için malzemelerin ne kadar olacağını siz belirleyin.
    Malzemeler,
    http://a1302.hizliresim.com/16/b/jzp3t.jpg

    Yumurta
    Tavuk göğsü
    Su
    Baharat çeşitleri
    Mantar

    Yapılışı,

    Teflon yada seramik tavamızı alıyoruz ve 1/4 su bardağı suyu boşaltıyoruz.Baharatlarımızı da atıp tavuk göğsünü koyarak altını açıyoruz.Ben önceden kıyma haline getirip dondurucuda sakladığım tavuğu kullandım, tavuk ne kadar küçük olursa o kadar iyi olur.
    http://a1302.hizliresim.com/16/b/jzp6l.jpg

    Tavuk yeterince pişince küçük parçalara ayrılmış mantarlarımızı atıyoruz.Bir süre sonra su azalacak, o yüzden tekrar su ekliyoruz.
    http://a1302.hizliresim.com/16/b/jzp7b.jpg

    Mantarın piştiğinden emin olduktan sonra, su arttığı için içindeki suyun neredeyse tamamını döküyoruz.Sonra 1-2 dakika daha karıştırıyoruz.
    http://a1302.hizliresim.com/16/b/jzp94.jpg

    Su kalmayınca yumurtalarımızı kırıyoruz, sadece beyazını da tercih edebilirsiniz.
    http://a1302.hizliresim.com/16/b/jzp9t.jpg

    Yumurta da pişince artık servise hazır hale geldi, afiyetle yiyebilirsiniz :)
    http://a1302.hizliresim.com/16/b/jzpds.jpg

    Benim gibi gösterişe meraklıysanız bulgur,lor ve yoğurt ile süsleyip&karıştırıp ta yiyebilirsiniz.
    http://a1302.hizliresim.com/16/b/jzpgx.jpg


    Afiyet olsun :)

    Not: Forumda küçük resim şeklinde gösterme olmadığı için resimleri linke aldım.
     
    Kmdv, Sariusta, ozgurktekin ve diğer 6 kişi bunu beğendi.
  2. MaçaPapazı
    Offline

    MaçaPapazı Yeni Üye

    Katılım:
    14 Ekim 2009
    Mesajlar:
    92
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    güzel tarife benziyor da diyet döneminde yarışmacıysan süt ve süt ürünlerine giremezsin laktozdan dolayı (lor haric) bulgurada çok giremezsin glutenden dolayı, ama tarifi tuttum :)
     
  3. uzzman
    Offline

    uzzman Yeni Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2012
    Mesajlar:
    280
    Beğenileri:
    52
    Ödül Puanları:
    0
    teşekkürler, yarışmacı değilim ve şahsen bir yarışmacının gelip buradan tarif alacağını düşünmüyorum :) zaten malzemelerde dediklerin yok ben farklılık olsun diye yaptım son resimdekini.
     
  4. alimurat
    Offline

    alimurat Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2012
    Mesajlar:
    68
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    yumurtayı hemen herşey ile tüketebilirim ama tavuk etiyle asla :)
     
  5. MaçaPapazı
    Offline

    MaçaPapazı Yeni Üye

    Katılım:
    14 Ekim 2009
    Mesajlar:
    92
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    ben bakıyorum arada tariflere neden şimdi yarışmacılar bakamaz mı :) arada ufak zararsız kaçamaklar herkese gerekli :)
     
  6. uzzman
    Offline

    uzzman Yeni Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2012
    Mesajlar:
    280
    Beğenileri:
    52
    Ödül Puanları:
    0
    Benim ömrüm boyunca yiyeceğim en tatsız yemeği kaçamak olarak görebiliyorsan gerçekten helal olsun diyorum kariyerinde başarılar...
     
  7. ydob
    Offline

    ydob Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2010
    Mesajlar:
    34
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    eskişehir
    güze görünüor eline sağlık baharat olarak ney attın acaba :)
     
  8. uzzman
    Offline

    uzzman Yeni Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2012
    Mesajlar:
    280
    Beğenileri:
    52
    Ödül Puanları:
    0
    Genellikle pul, toz ve kara biber ve kimyon kullanırım.
     
  9. MaçaPapazı
    Offline

    MaçaPapazı Yeni Üye

    Katılım:
    14 Ekim 2009
    Mesajlar:
    92
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    sagol her daim aynı miktar aynı oranlarda yemek yenilmiyor malesef arada böyle almam gereken öğünleri küçük eklemeler ile tatlandırıyorum ki bunu benim gibi çok arkadaşım yapıyor bizlerde robot değiliz :) tabi bu eklemeleri yaparken öğünün asıl amacını göz ardı etmemek önemli olan :)
     
  10. Sariusta
    Offline

    Sariusta Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Meslek:
    Grafiker & Bodybuilder
    Yer:
    Trabzon
    Aynı şeyleri yemekten helak olmuş durumdayım, mutfağı seven biriyim yanlız tarif konusunda sıkıntı vardı bu tarif kafama yattı en kısa sürede deneme yapacam..Tarif için tekrar teşekkürler :)
     
  11. LuCuy
    Offline

    LuCuy Üye

    Katılım:
    11 Mart 2010
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    eline sağlık güzele benziyor bende en kısa zamanda deneyeceğim. genelde hep aynı şeyleri yemekden sıkıldım.. teşekkürler...
     

Sayfayı Paylaş