Ramazanda Eti Lifalif Ne zaman Yenmeli?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve RocKuN tarafından 31 Temmuz 2011 başlatılmıştır.

Ramazanda Yulaf Ne Zaman Yenmeli

Anketin kapanma tarihi 30 Ağustos 2011.
  1. 1. şık

    oy sayısı 1
    10,0%
  2. 2. şık

    oy sayısı 4
    40,0%
  3. 3. şık

    oy sayısı 5
    50,0%
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. RocKuN
    Offline

    RocKuN Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2011
    Mesajlar:
    198
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    38
    Yulaf akşam yediğimizde mi yoksa yiyip yattıktan sonra mı yağ yapıyor tam bilmiyorum ama sabah ve öğlen yemek daha faydalı..
    Peki ramazanda ne zaman yemeliyiz.?

    1)İftarda
    2)İftardan sonrakı antremandan 15-20 dk sonra
    3)Sahurda
     
  2. kaka
    Offline

    kaka Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    438
    Beğenileri:
    144
    Ödül Puanları:
    53
    bence sahurda ben öyle yapıcam tok tutması ve uzun sürede yavaş yavaş sindirilmesi açısından.
     
  3. darqclown
    Offline

    darqclown Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2010
    Mesajlar:
    31
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Bence de kesinlikle sahurda tam buğday makarna, yulaf ezmesi gibi düşük glisemik indeksli kompleks karbonhidratlar tüketilmeli.

    İftarda da tüketilebilir ama iftardan sonraki antremandan sonra tüketmenin çok bir esprisi olmaz.
     
  4. sultanmehmed
    Offline

    sultanmehmed Üye

    Katılım:
    31 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.205
    Beğenileri:
    2.514
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul/Fatih
    bende sahurda tüketmeyi düşünüyorum , uzun süre tok tuttuğu için...
     
  5. RocKuN
    Offline

    RocKuN Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2011
    Mesajlar:
    198
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    38
    peki yağlamayı arttırma olayı nasıl oluyor yulafta bilgilendirirmisiniz ?
     
  6. fatmucu
    Offline

    fatmucu Üye

    Katılım:
    26 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    13
    Görüşler için teşekkürler arkadaşlar,size uyarak bende sahurda yağsız sütle ile tüketeceğim :)
     
  7. sultanmehmed
    Offline

    sultanmehmed Üye

    Katılım:
    31 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.205
    Beğenileri:
    2.514
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul/Fatih
    Ben yulafın yağlanmayı artıracağını sanmıyorum açıkçası ...
    Tek dezavantajı yiyip yatmamız ama onun da çaresi yok ne yazık ki ...
     
    veaN bunu beğendi.
  8. RocKuN
    Offline

    RocKuN Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2011
    Mesajlar:
    198
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    38
    Besin öğeleri (100 gramda)
    Enerji(kcal) 356
    Karbonhidrat(gr) 60.7
    Lif(gr) 7.6
    Protein(gr) 12.6
    Sodyum(mg) 4.1
    Yağ(gr) 7
    Ürün Adı, : ETİ LİFALİF YULAFLI 500 GR.
    Marka, : ETİ.
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleyen: Moderatör: 5 Ağustos 2011
  9. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.466
    Beğenileri:
    961
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    Çok özür dilerim arkadaşlar aklım tamamen yulaflı bisküvi eti burçağa gitti. Kendi yazımı report ediyorum silinmesi için. Kafalar karışmasın.

    [​IMG]
     
  10. sultanmehmed
    Offline

    sultanmehmed Üye

    Katılım:
    31 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.205
    Beğenileri:
    2.514
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul/Fatih
    bencede ortada bir yanlış anlaşılma oldu sanırım jimraynor .
    Eti lifalif yulaf ezmesinden bahsediyoruz , içinde şeker ilavesi yok bildiğim kadarıyla...
     
  11. veaN
    Offline

    veaN Üye

    Katılım:
    2 Aralık 2010
    Mesajlar:
    155
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    38

    Orucun başa vurması bu olsa gerek :D:p
     
  12. sultanmehmed
    Offline

    sultanmehmed Üye

    Katılım:
    31 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.205
    Beğenileri:
    2.514
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul/Fatih
    Estağfurullah , olur böyle durumlar :)
    Konuya dönecek olursak arkadaşlar , ben lifalifi sahura kalkar kalkmaz yiyorum saat 03,00 gibi , yatmam da 04,10 04,15 bulduğu için karbo alımı açısından pek problem olmuyor ..
    Size de tavsiyem sahurda tüketmeniz , iftarda pilav makarna nasılsa tüketiyoruz ...
     
  13. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.466
    Beğenileri:
    961
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    Sahurda yiyip yatıyorsanız en güvenilir karbonhidrat kaynağı düşük gi'li yulaf ezmesidir. Yüksek gili karb tüketip yatarsanız yağlanma artabilir.

    İftarda kan şekeri çok düştüğü için hem yüksek gili karbonhidratlar hem de 1-2 saat sonra yapılacak antrenman için düşük gili karbonhidratlar tüketmek gerekir. Yani yulaf ezmesi pekmez üzüm reçeli vs. ile karıştırılarak iftarda da yenebilir.

    İftardan 1-2 saat sonra yapılacak idmandan sonra da tüketilebilir. Yüksek gili karbonhidratla birlikte tüketilmesi idman sonrası da doğru olur.

    Yani sonuç yulaf ezmesiyse 3 şıkda doğru ramazanda bu 3 sürede de tüketilebilir. Ayrıca yulaf ezmesi en fazla testesteron tetikleyici gıdalar arasındadır.
     
    Son düzenleme: 4 Ağustos 2011
    sultanmehmed bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş