Proteinli Yiyecek Üstüne Çay

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve gamez34 tarafından 15 Nisan 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. gamez34
    Offline

    gamez34 Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2009
    Mesajlar:
    70
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba arkadaşlar bazı doktorlar şöyle birşey diyor herhangi bir yemeğin üstüne çay içildiğinde vitaminini proteinini felan alamıyormuşuz doğrumu acaba ben yulaf felan yedim çayıda 2 saat sonra içebiliryorum yada şalgamsuyu üstüne hemewn içsek gene aynı durummu olur aslı astarı varmıdır bu olayımn
     
  2. darknesssword
    Offline

    darknesssword Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2009
    Mesajlar:
    586
    Beğenileri:
    174
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    Aydın
    yemekten hemen sonra ıcılen sıyah cayın demır emılımını engelledıgı dogrudur.bunun yanında kansızlıgada sebebıyet verebılır...
    Illa bırsey icıceksenız bıtkı cayını tercıh edın..
     
  3. diego7
    Offline

    diego7 Üye

    Katılım:
    13 Aralık 2009
    Mesajlar:
    283
    Beğenileri:
    181
    Ödül Puanları:
    0
    kafeinli içeçceklerle alakalı birşey bu,kahvede de aynı sorun var.uzmanlar en az 1 saat sonra içilmeli diyor,demir emilimini azaltmaması için.
    yemekle beraber kola da içmeyin,kola da kafeinli
     
    darknesssword bunu beğendi.
  4. darknesssword
    Offline

    darknesssword Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2009
    Mesajlar:
    586
    Beğenileri:
    174
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    Aydın
    Yemekten hemen sonra iÇilen kolanin sindirimi kolaylastirdigini duydum,tabi bu yemekten sonra kola icin demek olmuyor,sakin icmeyin:)
     
  5. diego7
    Offline

    diego7 Üye

    Katılım:
    13 Aralık 2009
    Mesajlar:
    283
    Beğenileri:
    181
    Ödül Puanları:
    0
    uzak durulsun koladan,1yıldır eve sokmuyorum :)

    millet olarak sabah kahvaltılarında(kahve-altı adında bile kafein var :) )siyah çay içtiğimizden kavaltılarda çayı kesmek çok zor oluyor,ağız tadı alışmış çaya başka birşeyle lezzetli olmuyor kahvaltı.ama kesmek lazım,taze sıkılmış portakal suyu ideal veya meyve çayları..
     
  6. SUPER HUMAN
    Offline

    SUPER HUMAN Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2010
    Mesajlar:
    44
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    SAĞLIK ÇALIŞANI ve PERSONAL TRAİNER
    Yer:
    İSTANBUL
    Yemeklerde beraber yay içildiğinde demir emilimini engelliyormuş ille de çay içecekseniz yeşil çay için antioksidan özelliği daha fazladır...

    Siyah çay kurutulurken oksijenle tepkimeye girer, yeşil çayın ise tepkimeye girmesine izin verilmez. Her iki çayda da kafein bulunmaktadır, ancak yeşil çaydaki kafein oranı daha düşüktür. Siyah çayın da, yeşil çayın da antioksidan özellikleri vardır, ancak daha az işlem gördüğü için yeşil çaydaki antioksidan miktarı daha fazladır.
     
  7. YesiLZeytin
    Offline

    YesiLZeytin Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2009
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    197
    Ödül Puanları:
    53
    Evet yemeğin hemen ardından tüketilen çay demir emilimini etkilemektedir. Ancak bu etkilenme daha çok vejeteryan beslenenlerde sorun olmaktadır. Bizim gibi hayvansal gıdalara bol miktarda yüklenen sporcular için önemli bir sorun teşkil etmez bu durum, çünkü bol miktarda demir kaynağımız vardır. Önemli bir eksiklik meydana gelmemektedir.
     
    pastnova bunu beğendi.
  8. Circassian
    Offline

    Circassian Üye

    Katılım:
    17 Aralık 2007
    Mesajlar:
    23
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    13
    Demir emilimini etkilediği bir gerçek. Bunun yanında nedenini ne bilmiyorum ama ev arkadaşım çayı çok tüketiyordu. Bir rahatsızlıktan dolayı doktora gitti. Testlerde trombosit seviyesi çok düşük çıktı ve bu önlenemezse önemli bir mesele. Doktor siyah çayı içme yada yemeklerden 2 saat sonra günde 3-4 bardağı geçmeyecek kadar iç demiş. Uyguladı iki hafta sonra normale dönmüştü.
    Bunun yanında kaynağını hatırlamadığım bir yerde et ve et ürünlerini , ıspanak vs. tarzı demir içeren sebzeleri tüketirken yanında süt ve süt ürünlerini tüketmememiz gerektiğini okumuştum. Demir emilimini çok engelliyormuş. Toplum olarak etin yanında ayran , ıspanak yemeğinin üstüne yoğurt gibi bu tarz kombinasyonlara çok alışık olduğumuz için uyarıda bulunuyorlardı.
     
  9. diego7
    Offline

    diego7 Üye

    Katılım:
    13 Aralık 2009
    Mesajlar:
    283
    Beğenileri:
    181
    Ödül Puanları:
    0
    süt ürünlerindeki kalsiyum sebep oluyor buna. kalsiyum bir de çinkoya düşman,çinkonun emilimini de azaltıyor
     

Sayfayı Paylaş