Proteinli Kekim ve sorum.

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve antititan tarafından 29 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. antititan
    Offline

    antititan Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2008
    Mesajlar:
    103
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar yumurta yemek bazen sıkıntı olduğu için işede kek yapıp götürüyorum hemen ufakça özet geçeyim tarifimi .

    200 gr yulaf ezmesi
    10 yumurta akı
    toz kakao
    kabartma tozu
    çok az şeker

    bu şekilde tarifim. kaka tozunu fazla koymuorm.

    sorum ise şu . bu 8 yumurta akından gelen protein ( yaklaşık 70 gr protein ) herhangi bir kayba uğramıyor değil mi ? diğer malzemeler falan etkilemez ? yada sıcaklık fırında piştiği için ? biraz saçma fakat bunu merak ettim.
     
  2. carmelo114
    Offline

    carmelo114 Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    504
    Beğenileri:
    269
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bornova/İzmir
    Bende şunu merak ettim L (büyük) boy yumurta kullandığnızı farzedelim 8 yumurta akından nasıl 70 gr protein gelio sanırım yulaf+yumurtalar toplam 70 gr protein yapsa elbette pişerken ve vücutta sindirilirken bir miktar protein kaybı olur vücut hepsini kullanamaz ama fırında düşük ısıda bir kayba uğrıycağnı sanmıyorum ve yulafın lifli olup sindirim süresini uzatması vücudu uzun süre besliyicektier.
     
  3. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    8 yumrta akında nasıl 70 gr proteın var ki :) hesaplıyalım : 8*4= 32 gr yulaf : 2.5*12=30gr toplam 62 gr

    en buyuk yumurtada bıle maks 8 gr var ne boy bu

    hayır bır kayıp olmaz normal kek yapar gıbı yap dusuk ısıya gerek yok o olay sadece whey gıbı soguk ısıda fıltre edılen urunler ıcın gecerlı
     
  4. -hitman-
    Offline

    -hitman- Üye

    Katılım:
    29 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    429
    Beğenileri:
    320
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    İzmir
    Arkadaş sanırım ördek yumurtası yiyor. Yoksa 10 tane tavuk yumurtasından 70 gram protein çıkmaz.

    Ördek yumurtası besin değerleri

    Ağırlık gr....: 100
    Protein......: 12,8
    Karbonhidrat: 1,5
    Yağ…........: 13,8
    Kolestrol...: 884
    Kalori….....: 185
     
    arnold1903 bunu beğendi.
  5. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    tavukla aynı değerlere sahip bu 100gr için 12 gr protein içeriyor

    yani ördek eğer 100gr lık yumrtlamıyorsa yurmta başına aynı değerde olur tavukla
     
  6. antititan
    Offline

    antititan Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2008
    Mesajlar:
    103
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar orda 10 yumurta akı yazmışım sonra 8 yumurta akı demişim hangi kafayla yazdıysam...yani 10 yumurta akı koyuyorm.
    arkadaşlar kek yulaf ezmesi ile biraz yavan olabiliyor. normal beyaz un koyupda yapmayı düşünüyrm açıkcası.
     
  7. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    10 da olsa 70gr hayvansal protein etmez ki maks 40gr eder :)

    kek içinse beyaz un yerine tam bugday unu+ irmik kullanabilirsin oıldukçada güzel olur

    kabartma tozunuda az fazla koy ıyıce kabarır muffın olur :)

    içinede bitter çikolata ekleyebılırsın :)

    karışıma su yerıne mesela sutte ekleyebilirsin :)


    fakat yulaf oranı çok yanı 100gr yulaf +irmik+tam buğday unu daha güzel olur fakat kabarcağı ıcın yınede cok olur :)

    k.h oranını azaltmaya bak

    ama ıllaki protein çok olsun dersen al yumrta akı tozu :) mesela 50-60gr protein etçek şekilde koy içine azda süt koy süper olur :)
     
  8. antititan
    Offline

    antititan Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2008
    Mesajlar:
    103
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    dediklerini not aldım deniyeceğim.yumurta akı tozuna baktım internetten şöyle birşey dkkatimi çekti diyorlarki 1 kilosunda 265 yumurtaya denk geliyormuş 265 yumurta 70 80 lira yapar doğru ama niye 265 yumurtaya denk gelen 1 kglık toz 35 lira ? bu işin içinde bir iş mi var acaba kullanan bir aydınlatabilirmi ? yani sonuçta bunlarda o yumurtayı kullanmıyor mu?
     
    Son düzenleme: 31 Mayıs 2012
  9. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    evette onlar sarısını ve beyazını ayıryor + olarak onalr bızım gıbı marketten almıyor ucuz olarak kendılerı uretır yada ucuz olarak alırlar :)

    fiyat oldukça normal yani :)

    zaten şöle hesapla yumrtayı tam koyma fıyat olarak yarısını al hesapta cunku sen beyazını alıcaksın sarısını ıse satıcaklar
     
  10. antititan
    Offline

    antititan Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2008
    Mesajlar:
    103
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    doğru gece gece mantığım elvermedi demekki :D peki siz kullandınız mı bu yumurta akı tozunu ? işe yaradımı çünkü pastalarda falan kullanılıyormuş yani pastanelerde vs gibisinden. yani sonuçta bir işin ne kadar kolayına kaçarsan o kadar numarası artyor .
     
  11. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    uzun sure kullandım zaten bana sormana gerek yok aynı urunu optımum yıllardır aroma katıp egg proteın dıye satıyor
     
    antititan bunu beğendi.
  12. antititan
    Offline

    antititan Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2008
    Mesajlar:
    103
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    anladım danny boy teşekkür ederim bilgiler için bir ara alıp deniycem. yumurta yumurta bi yerden sonra artık çıldırası geliyor insanın çok pratikmiş cidden. :)
     
  13. denizgnr97
    Offline

    denizgnr97 Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    264
    Beğenileri:
    38
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    Powerline Sport Center
    yulafı blenderdan geçirip yapsana. Şahsen daha bugün yaptım ev halkı tarafından çok beğenildi tarifi:
    6 yumurta aki 1 sarısı
    200gr. yulaf(blenderda un haline getirilmiş)
    1çorba kaşığı bal
    çay bardağının 5/1i kadar toz şeker
    bir tepeleme çay kaşığı tarçın
    kabartma tozu 1 paket
    bunları derin bir kapta büyük boy çatal ile karıştırın isteğe göre gramaj artırılabilir
     
  14. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.560
    Beğenileri:
    1.080
    Ödül Puanları:
    123
    amino asitler kömürleşmediği sürece kolay kolay tahrip olmazlar. o yüzden hemen hemen hiç bir eksik olmadan piştikten sonrada tüketilebilir.
     
  15. Dasaev
    Offline

    Dasaev Üye

    Katılım:
    15 Mart 2009
    Mesajlar:
    170
    Beğenileri:
    93
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    Londra
    Her ne kadar isindiginda proteinden biraz kaybedecekte olsa, protein tozu koymakta denenebilir.
     
  16. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.560
    Beğenileri:
    1.080
    Ödül Puanları:
    123
    bu tarife fıstıkta çok iyi gider içineki protein oranınıda artırır.
     
  17. fgroan
    Offline

    fgroan Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2012
    Mesajlar:
    216
    Beğenileri:
    38
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    kickboxer
    Yer:
    istanbul- sarıyer
    seker yerine meyvve puresi rendelenmis ve hafif haslanmis olabilir(mamelat olarak). Kuri meyveler daha tatli oldugu icin haslayip pure haline getirilebilir. Hurmadan yapiyorum ozellikle. Ayrica hepsini yulaftan degil yari tam tahilli un yari yulaaf katarim. Birazda tereyagi
     

Sayfayı Paylaş